mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Narejena z veliko mero ljubezni

S. D., Zvezde, 06.02.2019 19:01:29

Oddajo Štiri tačke poznajo skoraj vsi ljubitelji živali, saj jo lahko na različnih televizijah gledalci spremljajo že več kot 22 let.

Delite na:
Narejena z veliko mero ljubezni
Dino, Ana in Nataša Bešter – družina, ki živi z in za živali. TV3

Voditeljica in producentka oddaje Nataša Bešter je vodila zelo priljubljeno oddajo 3x3 na TV Slovenija in pripravljala radijske kvize, ko je dobila vabilo s takratne nove televizije TV3 za pripravo in vodenje oddaje o živalih.

Pa se je začelo. V vseh letih še ni odpadla niti ena oddaja, seveda pa je Natašina ekipa v tem času nanizala še vrsto drugih oddaj. Deveto leto teče tudi oddaja ZA zdravje, bilo je tudi nekaj kuharskih oddaj in oddaj o vrtu ter humanitarnih oddaj. Ljudje pa se še vedno spominjajo tudi oddaje Avantura, v kateri sta se Natašina hči Ana in Taiji Tokuhisa merila v športu v paru z znanimi Slovenci. Avantura je bila oddaja, ki je prevzela viktorja oddajam, ki so jih takrat delale televizije z ogromno denarja.

bester 3.jpg
Dino Bešter s svojima štirinožnima damama – yorkico Zoyo in bernko Hano
TV3

»Naša ekipa dela z majhnimi stroški, a z veliko veselja, dobre volje in ljubezni do narave in živali,« pravi Nataša, ki je snemalca oddaje Štiri tačke našla kar doma v svojem možu Dinu. »Ker sem vedela, da potrebujem snemalca, ki ima velik čut do živali in je zelo potrpežljiv, sem prosila moža, naj gre v tečaj za snemalce in mi pomaga.« Kmalu se je ekipi pridružila še njuna hči Ana.

bester 2.jpg
Nataša Bešter uživa v vseh letnih časih, najraje pa ima pomlad in poletje, ko poleg skrbi za živali uživa tudi v delu na vrtu.
TV3

»Ana je ob vodenju televizijskih oddaj tudi pridno študirala stvari, ki so jo še bolj zanimale, in se zdaj kot magistrica ukvarja s seminarji, na katerih uči mlade starše, kako vzgajati otroke,« ponosno pove Nataša, ki zdaj z Dinom pelje zgodbo Štirih tačk uspešno naprej. »Letos bo na sporedu že 400. oddaja,« zadovoljno poudari. »Kako bo potekala, pa je za zdaj še skrivnost.«

bester 5.jpg
Beštrova vnuka David in Dan rasteta s psičkami od majhnega, kar je po Natašinem mnenju najlepše sožitje.
TV3

Oddaja Štiri tačke si seveda zasluži, da ima svoje maskote. To so kar Beštrove psičke, ki se zamenjajo le takrat, ko katera od njih odide na drugo stran mavrice. »Najprej je bila kokeršpanjelka Yuki, potem bernka Tisa, ki je osvojila veliko Slovencev, ki so se prav zaradi nje zaljubili v to tribarvno pasmo. Tisi se je pridružila yorkica Zoya, ki si kruh služi že štirinajst let. Tiso je potem nadomestila bernka Bajka. Ker bernci ne živijo dolgo, je zdaj v oddaji že tretja bernka Hana, ki s svojo ljubkostjo osvaja srca gledalcev oddaje in objav na Facebooku. Skupaj z malo Zoyo sta simpatičen par, ki s svojimi vragolijami nasmejita gledalce v skoraj vsaki oddaji,« je Nataša presrečna v njuni družbi.

nataša-bešter-štiri-tačke
Dino Bešter se je po sili razmer izučil tudi za snemalca in zdaj naokoli hodi vedno s kamero v rokah.
Arhiv

In kaj je pravzaprav tisto, zaradi česar je oddaja Štiri tačke tako zelo gledana in prepoznavna? »Vidi se, da jo delamo s srcem. Za vsak prispevek si vzamemo čas in gremo na teren. Predstavljamo pasme psov in mačk, obiskujemo kinološke in felinološke prireditve, predstavljamo legla, zanimive ljudi in njihove domače ljubljenčke,« pravi avtorica in voditeljica ter sklene: »Seveda pa pomagamo poiskati nov dom tudi izgubljenim in zavrženim kužkom in mucam. V naših oddajah želimo gledalce naučiti tudi lepega odnosa do živali. Poudarjamo, da lahko veliko dosežemo že pri otrocih, sploh če imajo to možnost, da odraščajo skupaj s kužkom, muco ali drugim hišnim ljubljenčkom, za katerega tudi pomagajo skrbeti. Naša vnučka David in Dan rasteta z našimi psičkami od majhnega in lahko povem, da je to najlepše sožitje. Veliko zvestih gledalcev imamo tudi zato, ker čutijo, da imamo v resnici radi živali in da naše oddaje kažejo tudi naše življenje in naš odnos do narave in živali.«

Objavljeno v reviji Zvezde št. 5, 30. 1. 2019.