ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Najini mostovi

Marjana Vovk, 15.09.2019 14:00:00

Nova slovenska serija na Pop TV z Robertom Korošcem in Mašo Grošelj kot osrednjim parom.

Delite na:
Najini mostovi
Maša Grošelj in Robert Korošec Pop TV

Najini mostovi, serija, ki bo nadomestila Reko ljubezni, ki se je spomladi končala, je znova ljubezenska drama, tokrat postavljena med slikovita pobočja očarljive Vipavske doline, kamor se po dolgih letih odsotnosti vrne Kristjan Bevk, zdravnik splošne prakse. A njegova mladostna ljubezen je zdaj poročena z njegovim bratom!

Po tragični smrti matere Magde (Darja Reichman) in vedno hujšem sovraštvu starejšega brata Roberta (Rok Kunaver) Kristjan Furlan (Robert Korošec) prekine vse stike z družino, prevzame materin priimek Bevk, zapusti rojstno Vipavo in se pridruži Zdravnikom brez meja. Kristjan po odhodu od doma pusti vrsto odprtih vprašanj, ki tlijo pod številnimi vipavskimi izviri, med drugim nerazčiščen odnos s svojo veliko ljubeznijo Moniko (Maša Grošelj).

Osrednji par Najinih mostov sta Kristjan (Robert Korošec) in Monika (Maša Grošelj).

Poročena z bratom
Ko Kristjan skrivnostno izgine, Monika svojo ljubezen, ki jo čuti njega, zmotno projicira v njegovega brata Roberta in se z njim tudi poroči. Robert je sicer precej drugačen kot Kristjan, značajsko je precej podoben brezkompromisnemu očetu Ivanu Furlanu (Aleš Valič), s katerim sta vpeta v velik posel – gradnjo drugega tira. Robert je postal oportunističen pravnik, ki mu številke in prepoznavnost v javnosti ogromno pomenijo. Kot otrok je sovražil Kristjana in ravno to sovraštvo je tako pomembno zasukalo pot usode za celotno družino. Medtem ko je vsa Robertova pozornost usmerjena k poslu in osvajanju drugih žensk, Monika, ki je po študiju novinarstva prevzela urednikovanje lokalnega časopisa Vipav'c, večino pozornosti posveča vzgoji najstniške hčere Klare (Ana Lu Lamut) in sina Vida (Julijan Weiss Turk).


Nenadna vrnitev
A tako nenadoma, kot je odšel, se po dolgih letih Kristijan tudi vrne – nepričakovano se znova pojavi v Vipavi! Tega je pravzaprav kriva Franja Premrl (Marijana Brecelj), nekakšna Kristijanova nadomestna mati, ki mu je poslala pismo, zaradi katerega se je Kristijan vrnil domov. Zdaj si gospa nadvse prizadeva, da bi Kristjan pozabil na stare zamere in odkril dolgoletno skrivnost, ki ga lahko znova združi z ljubeznijo njegovega življenja. Franja je namreč kot dolgoletna vipavska splošna zdravnica seznanjena z vsemi skrivnostmi svojih pacientov. Obravnava jih holistično, ne le kot številke.

mostovi3
Marijana Brecelj
Ksaver Šinkar

Dogodke usodno sproži pismo zdravnice Franje (Marijana Brecelj).

Nova ljubezen
Ko se Kristijan vrne v rojstno Vipavsko dolino, se vanj zaljubi Tanja Jug (Anuša Kodelja), diplomantka fakultete za šport, uspešna, odločna, samozavestna ženska, ki ji je obetavno rokometno kariero uničila poškodba.

druzina jug
Družina Jug
POP TV/ Ksaver Šinkar

Družina Jug (Helena Peršuh, Jernej Kuntner in Anuša Kodelja) – hči Tanja se zaljubi v Kristijana.

Od takrat se navdušuje nad tekom in plezanjem, ki je tudi ena od skupnih točk druženja s Kristjanom. Tanja ob Kristjanu odkriva paleto čustev, a zvezi nasprotujeta njena starša Ksenija (Helena Peršuh) in Boris (Jernej Kuntner). Boris je poslanec državnega zbora in uspešen vinogradnik ter vinar. Ob bolj aktivnem vstopu v svet politike je vodenje vinograda in vinarski posel prepustil ženi. Ta je zelo uspešna poslovna ženska in predana žena ter mati, iskreno ljubi svojega moža, jezi pa jo, da se Boris pusti izkoriščati Ivanu, s katerim ju veže mnogo poslovnih potez.

mostovi2
Rok Kunaver in Maša Grošelj
Pop TV

Monika je poročena s Kristijanovim sovražnim bratom Robertom (Rok Kunaver).

Ostali junaki
V seriji igrajo še Anja Drnovšek kot Valerija Furlan, zasanjana in romantična Kristjanova in Robertova sestra, Tina Gorenjak je Karmen Furlan, Ivanova zapeljiva nova žena, Saša Pavlin Stošić je ambiciozna, samozavestna vodja lokalne lekarne, Nina Ivanič je stopila v čevlje dolgoletne vipavske medicinske sestre, ki uživa v opravljanju, a brez zlih namenov, Matej Zemljič pa Domen, ki dobi službo v ambulanti in tako sodeluje s Kristijanom.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 36, 5. 9. 2019