zupancic tara -foto_katja zagar (2) Odkrito.si

Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost

vanga Svet24.si

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se ...

zlatko zahovic dw Svet24.si

Lokalni šerif Zahović se ne da motiti

Matjaž Gantar Svet24.si

Umrl je Matjaž Gantar

Lara Kadis Najstnica.si

Lara Kadis: Za uspeh sta potrebna talent in trud

jan plestenjak 4 Njena.si

Nova ljubezen Jana Plestenjaka

nika manevski Njena.si

V pevskem šovu zavrnili pevko priljubljene ...

Zabava

Primož Dolničar se vrača na male zaslone

Brigita Potočki, 11.12.2017 17:01:42

Nova balkanska kuhinja z Bozhano in kulinarično razvajanje s Primožem Dolničarjem.

Delite na:
Primož Dolničar se vrača na male zaslone
Primož Dolničar je skuhal tradicionalno martinovo pojedino z netradicionalnimi sestavinami. Njegova oddaja Z vrta na mizo: Najboljše iz Slovenije se na 24Kitchen vrača 17. decembra. Revija Vklop

To, da jemo z očmi, je znano. Hrana mora biti že na pogled privlačna, da jo z veseljem zaužijemo. Prav zato so kuharski šefi dandanes pravi mojstri v ustvarjanju ne samo okusnih, pač pa tudi na pogled čudovitih krožnikov. Prav to pa je vodilo ustvarjalcev nove kuharske oddaje Nova balkanska kuhinja z Bozhano – da tudi balkansko kuhinjo naredijo privlačno na pogled.

Na kulinaričnem razvajanju, ki ga je pripravil kanal 24Kitchen v sodelovanju s kuharskim mojstrom Primožem Dolničarjem, ki ga poznamo po dobrotah iz oddaje Z vrta na mizo: Najboljše iz Slovenije, je bil tako premierno predstavljen osnutek nove oddaje, Primož pa je obenem dokazal, da je lokalna hrana ne samo dobra, pač pa tudi estetska.

balkanska kuhinja 1.png
Primoževa specialiteta in njegov zaščitni znak je juha iz hokaido buče in koromača, z dimljeno pečeno peso, sortirano na maslu s pehtranom.
Revija Vklop

V svojem kulinaričnem studiu, v katerem, kot pravi Primož, kuha, piše kolumne, vodi učne delavnice kuhanja za mlade in stare, organizira »team buildinge« za podjetja in snema videospote, v prostoru pod njim pa v mizarski delavnici ustvarja izdelke iz masivnega lesa, nam je pripravil odlično slovensko martinovo kosilo, pripravljeno na malo bolj svež način. Za predjed smo se podali na severno Primorsko in si privoščili čompe, polnjene s postrvjo. Nadaljevali smo v Prekmurju z odlično bučno juho z dimljeno pečeno peso, sortirano na maslu s pehtranom, ki je Primožev zaščitni znak. S štruklji, v skladu z martinovim polnjenimi z rdečim zeljem, smo se vrnili na Gorenjsko in si na koncu za glavno jed privoščili še račko, pripravljeno ne v vinu, kot je običaj, pač pa v pivu, ker je to Primoževa najljubša pijača. Sladico smo si pripravili sami po njegovi zamisli iz drobljenca, skute, nasekljanih orehov in kakija. Za prste polizati!

balkanska kuhinja 3.png
Bozhana
Revija Vklop

Kdo je Bozhana?

Zmagovalka tretje sezone bolgarskega tekmovanja MasterChef, 28-letna Bozhana Katsarova, je oboževalka francoskih sladic in skandinavske kuhinje, a v oddaji Nova balkanska kuhinja z Bozhano pripravlja klasične balkanske jedi v kombinaciji z neobičajnimi dodatki, predvsem pa bolj prijetne na oko. V posamezni epizodi se osredotoča na točno določeno vrsto hrane, predstavi številne nasvete za združevanje hrane in pijače ter trike za pripravo in shranjevanje hrane doma. »Zelo sem vesela, da sem del kulinarične oddaje, ki bo pokazala moje recepte in humor. Pričakujte oddaje, ki bodo pokazale vse skrivnosti in sijaj klasične balkanske kuhinje! Upam, da bodo tudi naše babice gledale in zase našle kakšen nov navdih,« pravi Bozhana, ki zadnjih devet let živi na Nizozemskem, kjer je dobila priložnost za ustvarjanje jedi z različnih koncev sveta.