Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Monica Bellucci – skrivnost njene lepote

Katarina Kecek, 28.03.2020 16:00:15

Monica Bellucci, ena najbolj vročih italijanskih lepotic, ima še vedno na pogled mlado kožo in telo, čeprav šteje že 54 let. Večino žensk zanima, kako ena najbolj oboževanih žensk ohranja svojo naravno lepoto.

Delite na:
Monica Bellucci – skrivnost njene lepote
monica profimedia

Hladno prhanje

 Monicina dnevna rutina se začne z mrzlo prho. Vsako jutro, brez izjeme. Igralka namreč verjame v učinkovitost mrzlega tuširanja, saj je prepričana, da je njena koža zaradi hladne jutranje prakse bolj zategnjena in elastična. Za obrazno nego vsak dan uporablja termalno vodo in revitalizacijsko pršilo. 

Ne mara plastičnih operacij

profimedia-0440190322.jpg
Monica z novim fantom, francoskim umetnikom Nicolasom Lefebrejem, ki je star 36 let.
profimedia

Monica Bellucci ni ena izmed stotnije plastičnih lepotic, ki jih vsak dan gledamo v revijah in na malih zaslonih. Njena lepota je naravna. Že večkrat je izjavila, da je popolnoma proti vsem vrstam plastičnih operacij in do zdaj je tudi še nihče ni postavil na laž. Pri negi je pozorna na to, da svojo kožo nenehno čisti in vlaži, pika na i pa so njene ustnice, na katere večkrat na dan nanese kremo ali balzam, s katerim jih navlaži. »Rada imam črno-bele filme. V tistih časih so ženske še bile naravne. Med odraščanjem sem občudovala Gino Lollobrogida in Sofio Loren, onidve sta moji vzornici. Stokrat raje imam gube kot plastično zategnjenost.«

profimedia-0174267798.jpg
Ženstvenost in obline so njen zaščitni znak.
profimedia

Ličila 

Monica Bellucci ne mara zelo svetlih odtenkov šminke. Za osnovo uporabi nekaj rahle podlage, če se le da, z maskaro poudari svoje lepe italijanske oči, na ustnice doda nekaj bleščila ali nanese šminko v naravni barvi, nato pa se čisto narahlo – in to je vsa njena umetnost ličenja. Vseeno pa ima rada tudi močne barve rdečil za ustnice, in prav zato je pripravila tudi svojo kolekcijo ličil z imenom Monica Collection. »Večkrat izberem rdečilo za ustnice, ki odseva moje razpoloženje. Kadar sem slabe volje, uporabljam temnejšo šminko, če sem dobre, svetlejšo. Vendar je rdeča šminka vedno moja izbira številka ena.« 

profimedia-0468261032.jpg
Vincent Cassal, nekdanji mož, s katerim sta imela burno ljubezensko zvezo in dve hčerki.
profimedia


Znana igralka priznava, da je velika oboževalka tako imenovanih naravnih obrazov, torej obrazov, ki imajo na sebi čim manj ličil. »Imam precej polne ustnice, ki so nagnjene k izsušenosti, zato jih moram nenehno vlažiti. Mislim, da so ustnice zelo pomembne. Z njimi govorimo, jemo in se poljubljamo,« pravi Belluccijeva. Tisti, ki se zavedajo pomena naravne lepote, zagovarjajo uporabo čim manj ličil, saj so prepričani, da nobeno, še tako popolno ličenje ne prinese lepote. Za vsak dan Monica najraje uporablja naravne odtenke senčil za oči, njeni najljubši barvi sta rjava ali svetlo siva.

Obožuje sonce

profimedia-0174865621.jpg
monica
profimedia

»Vem, da ni zdrava navada,« priznava igralka, »vendar kljub temu obožujem sonce. Počitnice vedno preživljam v Italiji, kjer so prečudovite plaže in je morje vedno kristalno čisto. Obožujem otoka Capri in Sicilijo. Ure in ure lahko sedim na obali in gledam v morje.« Prav zato se ta hip ukvarja s svojim novim parfumom, saj bi rada v stekleničko prelila svoje morske občutke, veliko sonca, aromo citrusov in vonj sredozemskih rastlin. 
 

profimedia-0170640850.jpg
Plavanje je njena dnevna rutina.
profimedia

Lasje 

Monica nikoli ne uporablja sušilnika ali likalnika za ravnanje ali kodranje las. Glavo si umije največ dvakrat na teden, enkrat na mesec pa pripravi masko za lase iz olivnega olja. Lase si najraje posuši na soncu in vetru, da ostanejo naravni in čudoviti.

Hrana 

profimedia-0098164095.jpg
Monicin najbolj znani film, Malena.
profimedia

Kot vse klasične Italijanke tudi Monica obožuje hrano. In tega sploh ne skriva. »Sem Italijanka in obožujem hrano. Sem vsejed, toda italijansko hrano imam najraje. Z obema hčerkama jemo ves čas, obožujemo zlasti testenine in sir,« pravi zvezdnica. A če mora pred snemanjem izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, potem se disciplinirano loti spremembe v svoji prehrani. Takrat uživa manjše obroke, pogosteje se na njenem jedilniku znajdejo meso, zelenjava in ribe. Njena filozofija prehranjevanja temelji na tem, da lahko jemo in pijemo kar koli, vendar je pomembno, da si vse privoščimo v majhnih količinah in da se zaradi hrane nikoli ne krivimo. Večina evropskih lepotic upošteva zmerne porcije pri hrani, da bi ohranile vitko postavo. Pri tem tudi Monica ni izjema. Prehranski slog ji omogoča, da poje vse, kar ji je všeč, vendar v zmernih količinah. Edino pri pitju vode ne prisega na zmernost, temveč na dan spije vsaj dva litra tekočine.

Fizična dejavnost 

profimedia-0097964916.jpg
Monica
profimedia

Monica Bellucci ni nikoli zanikala, da je športna aktivnost pomembna za zdravje in popolno postavo. Da bi ohranila žensko postavo, se vztrajno trudi s plavanjem in jogo. Ker pri jedi ne zna biti stroga do sebe, se mora, kot priznava, še dodatno potruditi, da ohranja idealno telesno težo. Plavanje je njena najljubša vadba: plava približno 45 minut, štiri dni v tednu. Pogosto se v njenem izboru vadbe pojavita tudi kickbox in capoeira, ki je brazilska mešanica plesa in borilnih veščin. Poleg tega vsak dan vadi jogo. Verjame, da joga ponuja polnost telesu in umu. »Obožujem masaže, sploh masaže obraza. To me izredno pomirja,« je poudarila v enem od zadnjih intervjujev. Včasih pa ji za vadbo preprosto zmanjka časa. Takrat se znajde tako, da obleče črno obleko, ki dobro prikrije tistih nekaj odvečnih kilogramov.

Monicine misli:

Meni staranje pomeni – postati še boljša.

dreamstime_l_120192480.jpg
Monicas collection
dreamstime

Kaj bom delala, ko bom stara in me odsev v ogledalu ne bo več razveselil? Isto, kot je delala moja mama. Ne bom gledala sebe v ogledalu, temveč bom gledala svoje otroke.

Mladim dekletom vedno rečem: Rade imejte svoje telo! In to zato, ker popolnost ne obstaja. Povsem očitno je, da ženska z oblinami ni nič manj lepa kot vitko dekle. Preprosto je treba sprejeti sebe takšno, kot si.

profimedia-0218688451.jpg
Monica
profimedia

Biti lep pri 20 letih je popolnoma naravno. Biti lep pri 35 ali 40 letih pa je rezultat ukvarjanja s sabo in odsev notranje sreče.

Za nič na svetu ne bi rada znova imela 20 let. Zdaj sem mnogo srečnejša, kot sem bila tedaj. V tistih letih šele spoznavamo sami sebe, pokušamo razumeti sebe in najti svojo pot, grizemo se zaradi negotovosti. Zdaj točno vem, kaj potrebujem in brez česa lahko živim.

Lepota postane zanimivejša in izrazitejša, ko je pokrita z obleko.

Ženstvenost – to je mešanica harmonije, pristnosti in senzualnosti.

profimedia-0260643070.jpg
Gubice so okras njene lepote.
profimedia

Prvega otroka sem rodila pri 40 letih, drugega pri 45 – in ne bi bila rada znova stara 20 let.

Lepota ženske postane težava samo v dveh primerih: kadar je ni in takrat, ko ne obstaja nič drugega razen lepote.

Ničesar si v življenju ne lastimo, ne moža ne otrok. Lahko samo delimo naša čustva in občutke z ljudmi, ki jih imamo radi.

Ženka lahko ljubi tako, kot da nikoli ne bo odšla. Lahko pa pride tudi dan, ko bo odšla, kot da nikoli ni ljubila.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 12, 9.12.2019