kdo prvi prihiti na pomoc Svet24.si

Med službo na intervencijo? Dolenjski delodajalci...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Moker do kože

Sonja Javornik, 30.08.2019 20:00:00

Letošnja poletna koncertna sezona je težavna tako za organizatorje koncertov kot tudi za izvajalce. Peter Lovšin nam je tako zaupal, da mu je več koncertov zaradi dežja odpadlo, nekaj jih je celo odpihnilo. Ampak kljub slabemu vremenu je zagotovo eden od vrhuncev tega poletja nastop, ki so ga imeli s Pankrti na Castle Kolpa Music Festivalu.

Delite na:
Moker do kože
Pankrti so to poletje spet na turneji. Aleš Žnidaršič

2. Castle Kolpa Music Festival je v Faro pri Kostelu pripeljal številne izjemne festivalske skupine in didžeje (več kot 30 glasbenih skupin in 20 didžejev, tudi svetovnega formata) na svoje odre, med katerimi je največji meril kar 560 kvadratnih metrov, z vrhunsko zvočno in lučno tehniko, ki se ju ne bi sramovali niti največji svetovni glasbeniki!

3
Tudi Peter je bil na koncu moker do gole kože.
Aleš Žnidaršič

Tudi Peter pravi, da tako velikega odra pri nas še ni bilo. Tudi zato je bil njihov nastop izjemno atraktiven, za dodatne efekte pa je poskrbelo kar neurje. Ampak Peter je tega že vajen.

Castle ALL-201.jpg
Med poslušalci smo v dežju opazili Trkaja.
Aleš Žnidaršič

»Spomnim se festivala Rock Otočec, ko sem prepeval Moja mama je strela in je okoli odra pokalo in grmelo. Od takrat je veljalo, da na Otočcu mora biti tudi blato,« pravi Peter, ki se je na ta legendarni nastop spomnil tudi zdaj na Kolpi.

Castle ALL-221.jpg
Dobro razpoloženi Pankrti po vrhunskem koncertu.
Aleš Žnidaršič

»Pankrti nismo imeli težav z dežjem – deževalo je pač ves čas nastopa,« se šali Peter, ki mu je bilo sprva kar malo žal gledalcev, ki so bili povsem premočeni. »Ko sem proti koncu nastopa videl, kako so ljudje vztrajni, da kljub dežju norijo pod odrom, sem tudi sam slekel najprej srajco, potem pa še telovnik in še sam šel na dež,« pravi Peter, ki je s tem nastopom poskrbel za enega od vrhuncev festivala.

Pero-37.jpg
Poklon občinstvu, ki je zdržalo kljub dežju.
Aleš Žnidaršič

Peter ima sicer to poletje pravo turnejo s Pankrti. Prvi koncert so imeli na filmskem festivalu v Motovunu, po Kolpi pa jih čakajo še Benkovci, kjer bo največji alternativni festival v regiji.

Pero-3.jpg
-
Aleš Žnidaršič

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 33, 16. 8. 2019