duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Moč prijateljstva

Marjana Vovk, 08.09.2019 09:00:00

Zmajček Tabaluga prihaja na velika platna.

Delite na:
Moč prijateljstva
Princesa Lili, zmajček Tabaluga, hrošček Buddy in medved Limbo združijo moči, da bi premagali zlobnega snežaka. Karantanija Cinemas

Kdo ne pozna prikupne risane serije Zmajček Tabaluga? Pogumni zelenček bo zdaj obiskal kinematografe in vabi vse otroke, da se mu pridružijo pri iskanju ognja: kot zadnji zmajček svoje vrste se ni naučil bruhati ognja, zato se ne počuti kot pravi zmaj.

zmajcek3.jpg
Krokar Kolk tolaži Tabalugo, ker ta ne zna bruhati ognja.
Karantanija Cinemas

Mali zmajček Tabaluga živi na idilični Grenlandiji s svojim najboljšim prijateljem, pikapolonico Bullyjem, in očimom krokarjem Kolkom. Vse bi bilo popolno, če bi Tabaluga, ki je zadnji svoje vrste, lahko bruhal ogenj, kot to počno vsi zmaji. A ker tega ne zna, se ne počuti kot pravi zmaj. Da bi v sebi poiskal ogenj, se z Bullyjem odpravi na Islandijo. Na potovanju srečata polarnega medveda Limba in prelepo ledeno princeso Lili. Tabaluga prav z njeno pomočjo odkrije moč ljubezni in končno mu uspe zanetiti lastni ogenj. Po zaslugi Lili tako dobi moč, da se sooči z zlobnim snežakom Arktosom, ki vlada na Islandiji.

zmajcek4.jpg
Tabalugin zvesti prijatelj, pikapolonica Buddy
Karantanija Cinemas

zmajcek5.jpg
Na Islandiji zmajček sreča številne arktične živali, ki potrebujejo njegovo pomoč.
Karantanija Cinemas

Animirana pustolovščina predstavlja zgodbo o moči prijateljstva, o zmagi ljubezni nad sovraštvom, na nepozabni dogodivščini pa ne manjka vznemirljivih in zabavnih pustolovščin ter nepričakovanih preobratov. Celovečerno risanko je režiral Sven Unterwaldt, seveda pa gre za predelavo istoimenske priljubljene televizijske serije iz leta 1996, ki so jo ustvarili Peter Maffay, Gregor Rottschalk in Rolf Zuckowski. Dogodivščine kraljevega zmajčka poznajo otroci po vsem svetu; priljubljen je tudi pri nas, saj je risanko predvajala TV Slovenija.

zmajcek2.jpg
Ko je bil Tabaluga še čisto majhen zmajček …
Karantanija Cinemas

Zmajček in njegovi prijatelji (pa tudi sovražniki) bodo pri nas v kinih govorili slovensko, za kar je poskrbel Studio Ritem. Tabalugi je glas posodil Lan Zupančič, Bullyju Srđan Milovanović, Arktos je Marjan Bunič, Lili govori Nina Kaludjerović, Žiga Bunič je sinhroniziral Limba, Kolk pa ima glas Roka Kunaverja.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 35, 29. 8. 2019