Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Moby dosegel dno: poskušal si je vzeti življenje

T. T., Vklop, 20.06.2018 19:01:13

Glasbenika Mobyja ni sram priznati, da je v preteklih letih večkrat dosegel dno.

Delite na:
Moby dosegel dno: poskušal si je vzeti življenje
Po velikem uspehu, ki ga je njegov peti album doživel leta 1999, se je znašel v samouničevalnem vrtincu. Profimedia

Newyorški didžej in ustvarjalec elektronske glasbe s pravim imenom Richard Melville Hall (52) je danes umirjen človek, ki je ravnovesje med drugim našel v veganski polnovredni prehrani in aktivizmu za pravice živali, nekoč pa ni bilo tako.

Po velikem uspehu, ki ga je njegov peti album doživel leta 1999, se je znašel v samouničevalnem vrtincu, iz katerega v nekem trenutku ni več našel izhoda. Po obilnem pijančevanju in omamljanju z mamili leta 2007 je sklenil, da stori konec. V intervjuju za The Daily Telegraph se tistega dne spominja tako: »Prebral sem neki članek o tem, kako si ljudje vzamejo življenje; eden od načinov je bil ta, da si nadenejo plastično vrečko na glavo. Pa sem poskušal še sam. Vrečka je smrdela po polivinilkloridu, in čeprav sem bil pijan kot mavra in omamljen, mi je glasek v glavi prišepnil: 'V svojem zadnjem trenutku na Zemlji pa ja ne boš vohal vrečke za smeti.' To torej ni delovalo.«

Glasbenik, ki je marca letos izdal že 15. album, priznava, da to ni bilo zadnjič, da je pomislil na samomor. »Leta 2002 sem bil na podelitvi MTV-jevih nagrad v Barceloni. Nastanjen sem bil v razkošnem hotelu, ravno sem dobil nagrado. Bil sem tako anksiozen in depresiven, da sem se hotel vreči skozi okno, a ga nisem mogel dovolj odpreti.« Moby je leta 2016 izdal knjigo spominov z naslovom Porcelan, v katerih je nazorno popisal svoje številne ekscese, prihodnje leto pa namerava objaviti še eno knjigo, s še bolj ekstremnimi zgodbami, obljublja. »V Porcelanu sploh še nisem dosegel dna. To so bila devetdeseta, pravo dno je leto 2008. Ko sem rokopis predal založbi, so me spraševali, ali sem resnično pripravljen vse to objaviti.« V knjigi, še dodaja Moby, bomo lahko prebrali tudi vse o razmerju z igralko Natalie Portman, s katero sta se sestajala leta 2001.

Preberite tudi: Se je Roseanne zmešalo? Kliknite TUKAJ!