Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Minuli teden je potekala "predpredpredpremiera 66. Ljubljana festivala"

V. T., revija Maja, 17.03.2018 08:00:22

Minula tedna je v Ljubljani na kulturni sceni »vladal« Zimski festival, ki je v veliko dvorano Grand hotela Union pritegnil ljubitelje klasične glasbe in gospela.

Delite na:
Minuli teden je potekala "predpredpredpremiera 66. Ljubljana festivala"
Na koncert New Swing Quarteta je prišel tudi sloviti tenorist Ramon Vargas Revija Maja

Minula tedna je v Ljubljani na kulturni sceni »vladal« Zimski festival, ki je v treh večerih, v petih dneh, v veliko dvorano Grand hotela Union pritegnil ljubitelje klasične glasbe in gospela. In kaj so na to rekli organizatorji, Festival Ljubljana? »To je predpredpredpremiera 66. Ljubljana festivala,« se je smejala njihova predstavnica za stike z javnostmi Živa Steiner.

 Društvo slovenskih režiserjev že tradicionalno podeljuje nagrade, ki jih režiserji sprejmejo z največjim navdušenjem, saj jih dobijo od stanovskih kolegov. To so nagrade »Štigličev pogled« za izjemno režijo, ki so jo dobili režiserji Rok Biček, Matjaž Ivanišin, Janez Burger, Miha Knific in Hanna Slak. Osrednji dogodek večera je bil vsekakor podelitev nagrade za življenjsko delo, ki jo je, ob ovacijah, sprejel režiser Karpo Godina. In si »nadel« brke Franceta Štiglica.

Ljubljana festival
Karpo Godina si je "nadel" brke Franceta Štiglica
Revija Maja

Letos si je Zimski festival »nadel« številko dve in obeta se mu, da bo postal tradicionalen. Že to, da je dogodek trajal tri dni, pove dovolj. Na festivalu so navduševali gospodje iz skupine New Swing Quartet - Oto Pestner, Dare Hering, Marijan Petan in Tomaž Kozlevčar. Koncert je bil poseben ne le zaradi še vedno izjemnih glasov članov skupine, ampak tudi zato, ker skupina letos slavi abrahama. Čestitke!

Ljubljana festival
New Swing Quartet: Oto Pesner, Dare Hering, Marijan petan in Tomaž Kozlevčar
Revija Maja

Na koncert New Swing Quarteta je prišel tudi sloviti tenorist Ramon Vargas. Pridružila sta se mu žena Amalia Guadalupe Herrera Cabello Vargas in sin Rodrigo Herrera Vargas. Žena in sin pa sta bila pod odrom tudi čez dva dneva: takrat je na oder stopil Ramon, družbo pa mu je delala prav tako že zelo priznana slovenska sopranistka Elvira Hasanagić.

Ljubljana festival
Tomaž Domicelij s sestro Marjeto in Janjo Lamberger
Revija Maja

V veliki dvorani Grand hotela Union smo ujeli glasbenika Tomaža Domicelja - na fotografijis sestro Marjeto  in Janjo Lamberger, ženo direktorja Festivala Ljubljana Darka Brleka. Tomaž nikakor ne spada med ozkoglede in usmerjene le v »svojo« zvrst glasbe. Obiskuje koncerte klasične glasbe in druge, na katerih »starega rokerja« mnogi ne bi pričakovali. No, verjetno tudi po zaslugi žene, kiparke Irene Brunec - Tebi. »Danes Ireno 'nadomešča' sestra,« se je smejal Tomaž, vedno duhovit in prijeten sogovornik.

zvezdne 05.jpg
Zmagovalka Eme 2018 Lea Sirk
M24

EMA 2018 ali slovenski izbor za popevko Evrovizije je na zmagovalni oder »izstrelil« pevko Leo Sirk s pesmijo Hvala, ne!Če zapišemo, da so bila mnenja o zmagovalki deljena in je celo Leo doma hči vprašala, zakaj je zmagala ona in ne Lara Kadis, nismo zapisali nič novega. Novo je, da je letos končno zmagala drugačna pesem in morda se bo slovenska glasba po dveh sušnih letih znova predstavila vsaj v finalu. Pustimo se presenetiti. Lepo presenetiti!

Preberite tudi: