kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Los Ventilos združili moči z Raiven

tp, Vklop, 18.02.2019 19:00:00

Prvaki ljubljanske pop-rock scene, ki so lani s singlom Bolj počasi napovedali, da pod taktirko producenta Jerneja Kržiča odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne ustvarjalne kariere in leto zaključili s hitom Jeseni, so se odločili, da se predstavijo še v duetu. K sodelovanju pri skladbi 100krat (Okoli mene) so povabili pevko Raiven.

Delite na:
Los Ventilos združili moči z Raiven
Urban Sever in Raiven last izvajalcev

Pesem govori o paru, odnosu ženske in moškega na čustveni prelomnici, ko ne veš, ali bi bil z nekom ali ne, ko veš, da ti ni do njegove bližine, a ga nočeš spustiti. »Jasno ti je, da si obtičal v zvezi in bi moral naprej, pa kar vztrajaš, ker nimaš moči za odločen korak: rad te imam – nimam te rad, nočem te imeti – ne dam te, hočem, da greš – nočem te izpustiti iz življenja ...,« pojasnjuje glavni avtor besedila Martin Lunder. Pevec Urban Sever, ki z Boštjanom Gradiškom podpisuje glasbo, pa je o skladbi povedal naslednje: »Ta komad smo začeli delati, ko smo nekateri člani benda doživljali velike spremembe v življenju in takratnih dolgoletnih ljubezenskih zvezah. Takrat je bila glasba trša, imeli smo refren, na vaji pa se je v jam sessionu razvila 13-minutna verzija, in takrat sem začutil, da mora biti ta pesem duet. In takoj sem si predstavljal, da mora biti v njem Raiven, ker sva si po karakterju in ustvarjalnosti najbližje. Je samosvoja, ima svoj prepoznavni slog in se ne izgubi med sto drugimi ženskimi vokali. Skupaj sva že zapela na neki dobrodelni prireditvi, tako da sem vedel, da se najina glasova ujemata, in vesel sem, da se je odzvala povabilu.«

Raiven se je za to odločila, ker sta z Urbanom prijatelja in ker ji je všeč nadgradnja zvočne podobe, ki so jo Los Ventilos začeli predstavljati po izidu albuma #aveš. »Na koncu se je vse izteklo nad mojimi pričakovanji. Niti ne gre za klasičen duet. Ima neko emocijo, naboj, ki ga še sama ne znam dobro opisati,« o sveži pesmi pravi Raiven. Skladbi so ustvarjalci nadeli tudi vizualno podobo, zvok zgoraj omenjenih skladb, ki so jim Los Ventilos v preteklih dneh dodali še dve novi, pa so zapakirali v lično USB-stekleničko z naslovom "EP_ _ _ _ _.

Objavljeno v reviji Vklop št. 6, 7. 2. 2019.