Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Lorella Flego: Zgoraj brez ni moderno in najbrž je tako, da nikoli ni bilo

Alesh Maatko, 17.06.2020 20:25:40

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Lorella Flego: Zgoraj brez ni moderno in najbrž je tako, da nikoli ni bilo
Lorella se odlično znajde tudi v kuhinji, kjer so ji morske jedi in sladice še kako pri srcu. Zen

S priljubljeno televizijsko voditeljico in modno poznavalko se vedno z veseljem pogovarjam, saj je polna nasvetov. Še posebno, ko pogovor nanese na modo, je Lorella Flego kot odpra knjiga, iz katere zgodbe švigajo sem ter tja. Tokrat ni bilo nič drugače. Z zgovorno Primorko sva se dotaknila poletne mode, ne nazadnje pa nam je zaupala, kako se je počutila v vlogi nadomestne učiteljice.

Slovenija se počasi postavlja na noge. Se je zaradi pojava koronavirusa življenje pri vas kaj spremenilo?

Niti ne. Ves čas sem bila zelo pozitivna in verjela, da se bo zadeva prej ali slej umirila. Poslovno sem ostala zelo dejavna in moram reči, da se je trud obrestoval. Seveda so se nekatere stvari spremenile, a ne korenito, kar je zelo pomembno. Mislim, da je to nov začetek, in verjamem, da bo odprl vrata boljšim stvarem, zato se ga veselim.

Če se ne motim, niste več nadomestna učiteljica, vaša hčerkica Sofia se je namreč vrnila v šolo. Vaju je ta čas še bolj povezal?
Zelo sva si blizu, tako ali drugače. Prej bi rekla, da me je čas šolanja na domu ponovno postavil v osnovno šolo, z vsemi nalogami in plakati, ki sva jih skupaj izdelali. Bilo je zabavno, poučno, včasih prav dramatično (šola na domu prav gotovo ne poteka kot 'taprava' šola), ampak nama je šlo zelo dobro. Zdaj jo zjutraj prav pogrešam in tudi ona pogreša dom ter mir, ki sva ga imeli. Sem pa hkrati zelo vesela, da se je lahko vrnila v šolo in da bo normalno končala šolsko leto.

Glede na to, da ste močno vpeti v svet televizije in mode, sta bili v tem času precej več skupaj, kajne?
Da. Raziskovali smo obalo, kar nam je bilo zelo všeč. Našli smo nove kotičke za piknike, veliko skritih jezer, ljubke reke, travnike, gozdove. Joj, kako lepa je Slovenija in kakšno srečo imamo, da živimo tukaj. Zdaj je končno prišlo poletje, prav diši po morju, svetloba je neverjetna.

Ste se morda kaj naučili od Sofie? Mimogrede, vas morda kdaj opomni, če ji kaj od vašega televizijskega dela ni všeč?
Ona je moj največji kritik. Ima zelo zaostreno oko za estetiko. Če fotografiramo neki »stajling« in ne vem, katero torbico bi vzela, jo bo izbrala ona. Če se odločim za nov način ličenja, mi zelo natančno pove, kje sem zgrešila. Po karanteni sem se želela postriči, ona pa nikakor ni želela. Rekla mi je: »Razmisli, ker ti bo žal, pa dobro veš, da si tega ne želiš.« Kaj naj dodam? Kot vedno je imela prav.

lorella-flego
Lorella Flego pravi, da je naša deželica izjemno lepa in da imamo veliko srečo, da živimo tukaj.
Zen

V mladih letih smo vsi sanjali, kakšen poklic bomo opravljali, ko bomo veliki. Kako pa je s tem pri vaši ljubljenki? Vam je že kaj namignila, kaj vse jo zanima?
Še ne ve. Lani je rekla, da bo fotografka, in je neprestano fotografirala ljudi in predmete s telefonom. Zdaj smo v fazi »bom blogerka«, a jih skušam dopovedati, da ima vsak dober bloger zelo globoke korenine in vsebino. Pri mladi generaciji me vedno skrbi, da imajo občutek, da je vse samoumevno, da narediš dva selfija, dobiš sto všečkov in svet je tvoj. Temu res ni tako. Vsaka zgodba o uspehu je zgodba o resnem garanju, načrtovanju, čustveni inteligenci. Ja, je pa tudi zgodba o sreči.

Kaj vse pa vas zanima, če dava modo in televizijo na stran? Kaj vam takrat napolni dušo?
Branje, raziskovanje, ženska psihologija, človeški um. Sem zelo radovedna in čustvena, rada pomagam ljudem, rada poslušam njihove zgodbe, mislim, da jih tudi razumem. Vsekakor bi bila psihologinja, to sem študirala in me še vedno zanima. Študij mi je v življenju dal ogromno, tudi v poslovnem smislu in pri dojemanju ljudi, s katerimi sem v stiku. Včasih je zato lažje, drugič težje. Imam napako, ker želim vedno razumeti, zgodi pa se, da je kdaj to neizvedljivo. Takrat moraš iti naprej, spustiti.

Kam jo boste mahnili čez poletje, glede na to, da radi potujete?
Še ne vem. Zame je pravo potovanje le Amerika, zdaj pa je nepredstavljivo, da bi letela čez ocean. A bom takoj, ko bo mogoče. Najbrž si bom privoščila dopust na morju. Sanjam o Italiji, ki mi je zelo ljuba, a nisem ravno človek, ki bi bil na plaži z masko. Če bo vse tako zaostreno in nevarno, bom raje doma. Saj mi tukaj ni hudega, živim v zelo lepem mestu, z lepimi plažami in dobrim sladoledom.

Če se ne motim, ste velika gurmanka ... V kateri hrani najbolj uživate?
Všeč mi je pravzaprav vse, morda pa so morske jedi tiste, ki so mi najbolj pri srcu in jih zelo rada pripravljam. Riba v pečici, gratinirane kapesante, rižota s škampi. Pri nas se ves čas kuha in vedno dobro je.

Kako pa potem skrbite za linijo?

Zelo rada kuham in sem mojster za sladice, ampak vsega ne pojem. Po eni strani zato, ker gre vse hitro »v promet«, sladice pa rada nosim v službo, da razveselim sodelavce. Po drugi strani pa vseeno pazim na kombinacijo različnih jedi in nisem nora na sladko, moja edina velika šibka točka je čokolada! (smeh) Poleg tega imam srečo s postavo, najbrž gre tudi za genetiko.

lorella-flego
Če ne bi bila na televizijska voditeljica, bi bila, kot pravi, psihologinja.
Zen

Ko že govoriva o poletju: kakšno modno poletje nas čaka letos? Kaj bo modno in kaj ne?
Veliko je trendov in vsi so lepi, ženstveni, razigrani. Dolge obleke, volančki, čipke, napihnjeni rokavi, visok pas, bela in oranžna barva, neskončno modre in rožnata, čudovite pete in sandali. Vsak kos, ki govori o sodobni romantiki, je dobrodošel.

Kaj pa kopalke? S kakšnimi kopalkami bodo fantje na plažah frajerji, dekleta pa še bolj zapeljiva?
Kopalke so letos zelo razigrane in lahko rečem, da se nadaljuje trend prejšnjega poletja. Enodelne so zelo v ospredju, prav tako modeli, ki izrazito kažejo na 90. leta: torej zelo visoko izrezane in z nedrčkom, ki ni podložen. Tukaj so še potiski, predvsem rože, ki krasijo skoraj vse modele.

Kako moderno je danes biti na plaži »zgoraj brez«?
Ni moderno in najbrž je tako, da nikoli ni bilo. Včasih so bile »brez scene« odraz feminizma in svobode, danes pa so »mimo« in nepotrebne. Nisem staromodna, da ne boste mislili, a zdi se mi, da so lepe kopalke še bolj privlačne na ženski kot »topless trenutek«. Bolje je slutiti ali nakazati, kot jasno videti in pokazati, saj nam potem ne ostane prav veliko za razkriti.

Trgovine so še vedno polne pomladnih kolekcij, poletnih menda nimajo kam dati, čeprav je poletje že skoraj tu. Se je že kdaj zgodilo kaj podobnega – da so oblačila čakala na kupca?
Današnje razmere so edinstvene. Srčno upam, da se ne bodo ponovile. Res je, v trgovinah je ogromno blaga in kosov, ki so še pomladni. Seveda jih niso prodali, po drugi strani pa se obeta, da bodo poletni kosi na prodaj do konca septembra, šele takrat bo napočil čas za jesen. Zdi se mi, da je tako prav, saj je moda vedno tekmovala z nevidnim, vsi so se šli igre »kdo bo prej«. Komu mar? Meni je pomembno, da lahko kupujem poletne kose takrat, ko je zunaj lepo vreme. Res me ne zanimajo debeli puloverji sredi avgusta.

lorella-flego
Prikupna televizijska voditeljica je vedno polna modnih nasvetov.
Zen

Kaj pa modni tedni? V Ljubljani je odpadel, verjetno tudi drugod po svetu ni nič bolje, kajne?
Junija bi se morali zgoditi tedni moške mode, a jih ne bo. Vse je prestavljeno na september, kar pomeni, da bomo na pisti gledali žensko in moško kolekcijo skupaj, najbrž celo trende za neveste. Tako so napovedali v Milanu, a bomo šele avgusta videli, ali bo to zares držalo. Srčno upam, da jim uspe vse postaviti na noge do takrat, sicer pa si nihče ne želi modnih revij z masko.

Česa ponavadi ne manjka na moškem tednu mode, kje so največji poudarki?
Rekla bi, da na dodatkih, kot so torbe, pasovi, čevlji, klobuki. Majhne stvari so tiste, ki poskrbijo za dober slog, kar seveda velja tudi za ženske. Včasih je dobro staviti na klasiko, ki na moškem ni nikoli dolgočasna, temveč zelo zapeljiva.

So bile v času samoizolacije kakšne spletne modne revije ali podobne predstavitve?
Opazila sem le manekenke, ki so predstavljale kolekcijo znane znamke kar od doma in so se same fotografirale. Izkazalo se je za neuspešno, saj so ljudje gledali, ali imajo pospravljeno stanovanje, kaj je zadaj v kadru in podobno ... Obleke pa so spregledali.

Za konec: kakšna bo po vašem mnenju moda čez 20 let?
Najbrž se bodo ponavljali trendi, ki jih gledamo danes. Po izbruhu romantike in barv lahko pričakujemo obdobje minimalizma, ko se bomo vsi iskali in ne bomo vedeli, kdo je ženska in kdo moški. Potem se bodo identitete znova postavile in utegne se zgoditi, da bo Sofia pri 30 letih z veseljem nosila kose, ki jih nosim jaz danes. Hm, to pomeni, da je kar dobro, če jih še naprej hranim!

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★