Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Lorella Flego: Prevelik dekolte ni primeren za dnevnik

Alesh Maatko, 08.05.2020 12:39:39

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Lorella Flego: Prevelik dekolte ni primeren za dnevnik
Modna strokovnjakinja pravi, da so ji všeč ženstvena moda, pastelne barve in vse, kar je ustvarjeno zato, da je ženska na koncu lepša. Zen

Družabna in nasmejana. Urejena in modna. Vse to in še več je priljubljena televizijska voditeljica Lorella Flego, s katero sva se tokrat dotaknila tistih zgodb, ki so ji blizu – to sta moda in televizija. Obeh odmevnih področij se je pojav novega koronavirusa zelo dotaknil. Na televiziji se namreč še nikoli ni delalo tako kot danes, pod velikim vprašanjem so veliki in odmevni dogodki, da o tednih mode, sploh v italijanskem Milanu, niti ne govorimo.

Kako zelo se bo po vašem mnenju spremenila moda zaradi trenutne situacije?

Težko je vedeti. Spremenila se bosta trg in tudi način kupovanja, spremenila se bo modna časovnica. Poletne kolekcije bodo letos v trgovinah prav gotovo do konca septembra, kar je po eni strani prav, saj so do zdaj vsi samo hiteli in se primerjali v boju »kdo bo prej zunaj z novo robo«. Vprašanje, kako bo z velikimi dogodki, kot so tedni mode. Če sem iskrena, jih obožujem, vendar si ne predstavljam dogodka z masko na obrazu in razkužilom za vsakim vogalom.

Torej bi se lahko zgodilo tudi to, da se bodo na modnih pistah sprehajali v maskah ter v vseh mogočih in nemogočih kombinacijah?

To bi se lahko zgodilo, ampak ne moremo govoriti o trendu. Gre za višjo silo, ki jo modna industrija že izkorišča. V resnici si nihče izmed nas ne želi živeti z masko na obrazu še v letu 2021. No, vsaj upam.

Ko že govoriva o vseh teh kombinacijah ... Včasih, ko spremljamo revije, se večkrat vprašamo, kdo za vraga bo to nosil? Ali je vse skupaj le predstava kreacij ali dejansko na koncu kdo kupi to »čudo«, česar navaden smrtnik ne bi nikoli oblekel?

Modna revija je predvsem spektakel, in tega ne smemo pozabiti. Velikokrat je tako, da so obleke na pisti narejene le za dogodek, pozneje jih v prodajalnah ne bo. Revija je predvsem način, da se predstavita navdih in hkrati trend, kolekcija v trgovini pa je druga zgodba, saj je narejena za vsakdanje življenje in prilagojena realnemu svetu.

Kaj pa cenovni razpon? Zdi se, da gredo cene oblačil v nebo, sploh če je pod neko znamko podpisan umetnik ali modna hiša. Po drugi strani pa lahko precej podobno majico kupimo za nekaj evrov v vsakdanjih trgovinah z oblačili ...

Kar je absurdno, se strinjam. Včasih je sicer razlika v materialu, drugič niti ne. Kopije oblačil v nizkocenovnih trgovinah so postale tako dobre, da sem še sama marsikdaj zelo presenečena. Ime oblikovalca je vsekakor simbol prestiža in si zato predstavljamo, da je za kosom cela zgodba. Včasih je, drugič niti ne, je samo dober marketing.

lorella-flego
Z oblekami ravna, kot bi bile zakladi, priznava Lorella Flego.
Zen

Zakaj menite, da so oblačila za naše najmlajše in male otroke tako drage? Blaga je vsaj enkrat manj, kot bi ga porabili za odraslo osebe …

Plačamo ime, dobro reklamno kampanjo, fotografa, svet okrog znamke. Podobno kot pri dragih kremah: saj so odlične, a spet ne tako noro drugačne od tistih, ki stanejo pol manj. Imajo pa lepšo embalažo in običajno top model, ki jih predstavlja. Vse to je v všteto v končno ceno. Danes kupujemo ne le obleko, temveč tudi sanje, in s tem ni nič narobe. Sami pa postavimo mejo glede cene in sami odgovarjamo na moralna vprašanja, kot so: »Ali je res smiselno?«

Se moda kdaj zmoti? So bili že kakšni primeri, da se je nekaj predstavilo, reciva za pomlad ali zimo, potem pa se ni in ni prijelo?

Takih primerov je ogromno. Denimo lateks, ki naj bi bil super v modi. Morda tudi je v določenem delu erotične panoge, a težko bomo videli žensko, ki paradira po ulici v kombinezonu iz lateksa.

Kaj sicer sami najraje oblečete? Ko vas takole spremljamo, se nam zdi, da uživate v svetu oblačil, kjer se prepletajo živahne barve, drži?

Drži. Všeč mi je ženstvena moda, midi dolžine, pastelne barve in vse, kar je ustvarjeno zato, da je ženska na koncu lepša.

V črni barvi, ki jo marsikdo obožujejo, pa vas ne vidimo ravno pogosto, kajne?

Črna ni moja barva, zdi se mi, da je ne začutim. Tu in tam pride prav, a ni del mojega sveta in hitro se zgodi, da me naredi žalostno. Privoščim si jo tu in tam za elegantno večerjo ali slavnostno prireditev, drugače sem raje za barve.

Ker so trgovine z oblačili zaprte, ali ste televizijski obrazi prepuščeni sami sebi? Kako vse skupaj skombinirate za vodenje televizijske oddaje?

Oblačim se sama, odkar vem zase, tako da z mano ni težav. Moda je moj svet, vse, kar delam, je povezano z estetiko. To, da sem sama sebi stilistka, je v resnici zelo zabavno, je izziv in hkrati delo. Težje je, če se denimo za kakšno slikanje za revijo pojavi stilist, ker nikoli ne vem, ali bo ujel mojo dušo. Vendar moram reči, da nisem imela slabih izkušenj, če pa me je kdo želel spremeniti, sem se pri tem celo zabavala.

Kaj je največja napaka, kar se oblačil tiče, kar nekako ni za na televizijo – tako pri moških kot pri ženskah?

Ukinila bi hlačne nogavice takrat, ko niso potrebne. Televizija jih zelo slabo prenaša, najbrž zaradi leska. Luči so pač neizprosne. Za moške pa bi rekla, da niso videti vrhunsko, ko oblečejo puloverje s kapuco, čeprav gre za trend, ampak pred kamero je videti, kot da si v trenirki. Ni najbolj telegenično.

Verjetno ste se sami kdaj že prijeli za glavo in ob tem rekli: »O mama mia, kaj pa je ta navlekel nase«?

Da, ampak zelo nerada kritiziram. Ker poznam razmere na televiziji in na splošno v Sloveniji, vem, da smo voditelji in izvajalci marsikdaj prepuščeni sami sebi. Če nimaš okusa ali denarja, je res težko. Plus naj dodam, da trgovine niso ravno najbolj zadovoljne z izposojo, in tudi te razumem. Začaran krog, ki zna biti zelo naporen.

lorella-flego
Lorella Flego si ne predstavlja dogodkov z masko na obrazu in razkužilom za vsakim vogalom.
Zen

Če pogledava tuje oddaje, sploh italijansko televizijo, si voditeljice upajo mnogo več kot pa pri nas. Lahko bi rekli, da je manj več. Zakaj recimo pri nas ne vidimo te drznosti?

Deloma tudi zaradi gledalcev. Preveč smo obremenjeni s tem, kaj bo kdo rekel, v resnici pa mislim, da bi morala prav televizija postaviti trende. Seveda super mini krilo ni primerno za otroško oddajo, prav tako prevelik dekolte ni primeren za dnevnik, a vmes je še veliko nians, ki so lepe, primerne in zanimive. Včasih je potreben samo prvi korak in potem vse steče.

Če sva iskrena, temu glamurju in drznosti se še najbolj približate prav vi, predvsem na festivalu MMS, ki ga mnogi spremljajo z očmi. Kako sploh izberete (in koliko) oblek za en takšen festival, kjer se ocenjuje prav vse? So v zaodrju kakšne rezervne kombinacije?

Hvala. MMS je res zgodba zase. Zdi se mi, da smo v času premaknili meje in dokazali, da se marsikaj da. Obleke so nedvomno del spektakla in se ne strinjam s tistimi, ki menijo, da bi bila lahko le ena. Izberem jih na podlagi osebnega okusa in počutja, letos bi si želela barve, rože, romantiko in še kaj zraven. Upam, da najdem kaj podobnega. Priznam, da nimam rezerv, ampak z oblekami ravnam, kot bi bile zakladi, zato sploh ne vidim možnosti, da bi se jim kaj zgodilo.

In ko že govoriva o morju in soncu … Pred vrati je poletje. Kaj vse bo letos priljubljeno obleči in kaj ne?

Letošnja poletna moda je prav gotovo čudovita! Prihajajo bermuda hlače v kombinaciji z blejzerjem, dolge obleke z volančki, veliko dodatkov za lase, roza barva v vseh oblikah in seveda tudi modra. Aktualne so čipke, gola ramena, semiš, kombinezoni in visok pas. Skratka: samo lepe stvari!

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★