ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Lepo je biti Sandra Bullock

G. Z., 13.07.2018 20:00:13

Pa pravijo, da ni vlog za ženske po 35. letu ...

Delite na:
Lepo je biti Sandra Bullock
Profimedia

Lani so prvič po 60 letih v treh najbolj donosnih filmih (Poslednji Jedi, Lepotica in zver, Čudežna ženska) glavne vloge upodobile ženske. Hollywood se je novemu valu feminizma prilagodil z več filmi, v katerih niti vleče skupina žensk. Ti projekti so sicer palčki proti stripovskim franšizam, a projekti, kot so Izganjalke duhov, Nora dekliščina, Girls Trip, Drzni par in Oceanovih 8, so presegli »ženske filme« in postali resna tržna niša. V zadnjih dveh se je le še utrdila Sandra Bullock.

Uničevalska hitrost

Debitirala je pri petih letih v operi Ciganski baron, nase prvič opozorila v Uničevalcu s Stallonejem in Snipesom, že naslednje leto pa sta s Keanujem Reevesom osvojila svet s Hitrostjo. Njene uspešnice so še Lepotica pod krinko, Mreža, Ko si spal, Dva tedna za ljubezen ... V Minionih posoja glas Scarlet Overkill.

Privlačna gravitacija

Njeno premoženje ocenjujejo na 200 milijonov dolarjev. Takoj po oskarju za Zgodbo o prvaku je s 700 milijoni dolarjev posnela svoj najbolj donosni film, Gravitacijo z Georgeem Clooneyjem. Za vlogo je prejela 20 milijonov in 15 odstotkov dobička, kar je do danes naneslo okoli 80 milijonov dolarjev, to pa je najbolje plačana ženska vloga vseh časov. Več so za en nastop »iztržili« le Bruce Willis (Šesti čut), Will Smith (Možje v črnem) in Tom Cruise (Misija: Nemogoče 2 ter Vojna svetov) s po 100 milijoni dolarjev na film. Sandra lani ni bila med najbolje plačanimi igralkami; najbolj vroči igralci dobijo ta čas med 20 in 30 milijoni dolarjev na film ter delež od »izplena«.

Dražje kot dragulj

Vse igralke v filmu Oceanovih 8 imajo skupaj 630 milijonov dolarjev premoženja, več kot dve tretjini Sandra (ena izmed desetih najbolj premožnih igralk nasploh) in Rihanna. Da jih le ne ukrade kak dolgoprsti zmikavt ...

Kot ocean

Film Oceanovih 8 se je »prijel«: ob proračunu 70 milijonov dolarjev je v treh tednih zaslužil 170 milijonov dolarjev in že presegel Girls Trip (140 milijonov dolarjev), kmalu pa bo tudi Izganjalke duhov in Drzni par (okoli 225 milijonov dolarjev). Presenečenje bo, če ne posnamejo vsaj še dveh nadaljevanj.

Išče se srčni princ

S 54-letno igralko sta rjuhe mečkala tudi Matthew McConaughey in Ryan Gosling; pred oltar jo je leta 2005, ob kopici zvezdnikov in s člani Hells Angels med svati, popeljal Jesse James (Monster Garage), ki pa je zaradi serijskega skakanja čez plot leta 2010 postal nekdanji gospod Bullock. Uradno samska Sandra vzgaja dva posvojenca.

Sandra Bullock

Sandra Bullock

Nemščina

Pozorno uho lahko v več filmih sliši Sandrino dobro nemščino. Njena mama je bila operna pevka Helga Bullock, otroštvo je preživela v Nurembergu (ter na Dunaju in v Salzburgu), kjer je pela v nemškem zboru, ima tudi nemško državljanstvo. Javno sicer nerada govori nemško, ker ji je menda nerodno zaradi slabe izgovorjave.

Najlepša ženska

Revija People jo je leta 2015 razglasila za najlepšo žensko na svetu. Tudi tiste, ki jim je bilo všeč, da so za simbol lepote razglasili 50-letnico, pa je zmotila naslovnica, na kateri so ji retuširali vse gubice, o katerih se je razgovorila v intervjuju. Ko smo že pri temi: sestra Gesine (skupaj vodita podjetje Fortis Films) ji je v otroštvu zlomila nos, ob padcu v jezero pa si je na skali presekala čelo.

sandra bullock.jpg
Sandra Bullock
Profimedia

Še nekaj zanimivosti

- Med snemanjem filma Ukradena srca je ugotovila, da je močno alergična na konje.

- Za film Ah, ta ljubezen je napisala in odpela pesem Heaven Knocking on my Door.

- Podpira številne dobrodelne pobude; vsaj trikrat je žrtvam nesreč darovala milijon dolarjev.

- Sovraži muzikale in menda ni nastopila še v nobenem.

- Robert Duvall jo je navdušil nad salso, pleše tudi flamenko in tango, v mladosti je plesala balet.