hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kviz Kdo bi vedel spet na sporedu

B. P., revija Vklop, 17.03.2018 18:00:52

Na male ekrane se vrača kviz Kdo bi vedel, ki je mešanica znanja in zabave.

Delite na:
Kviz Kdo bi vedel spet na sporedu
V prvi oddaji nove sezone se bo kapetanki Ani Marii Mitić pridružil eden in edini Jonas Žnidaršič. Revija Vklop

Morda ob koncu kviza ne boste pametnejši, se boste pa ob gledanju zagotovo zabavali, za kar bodo poskrbeli kapetani in zanimivi zvezdniški gostje. Tudi skozi novo sezono nas bo popeljal priljubljeni voditelj Saša Jerković, ki ga sicer poznamo iz športnega uredništva TV Slovenija, gledalcem pa se je priljubil tudi kot eden od voditeljev kviza Vem!

Na RTV ste vstopili pred skoraj petindvajsetimi leti kot športni novinar. Je bilo to naključje ali ste si vedno želeli delati na televiziji in biti športni novinar?

Najprej sem hotel postati gradbenik. Arhitekt. Pa me je v srednji šoli zaneslo. Skupaj s sošolcem sva izdala dve številki šolskega časopisa z imenom Cigl. In to je bilo to. Novinar bom. Da pa sem pristal na televiziji, je golo naključje.

Saša Jerković
Saša Jerković - športni novinar, ki ga privlačijo kvizi
Revija Vklop



Vam je kakšen šport še posebej blizu, ste morda kdaj kaj trenirali?
Bil sem nič kaj prida veslač. Imam celo kakšno medaljo. Ena je tudi lesena. A vedno sem rad igral nogomet. 

Potem se vam je ponudila priložnost voditi najprej kviz Vem! in zatem še Kdo bi vedel. Kaj je tisto, kar vam je kot voditelju všeč pri tem formatu oddaje?
Odklon od standardnega. Športnih poročil. Ki pa jih, da ne bo pomote, še vedno rad vodim. In več sproščenosti v zabavnih oddajah. Lahko kaj zapojem, ‘zafušam’, rečem kaj bolj domačega …

Oddaja Kdo bi vedel je med najbolj gledanimi na RTV. Se to že kaj pozna, ko greste po ulici, vas ljudje ustavljajo ali ogovarjajo?
Nekaj malega. A se mi zdi, da me je več ljudi ogovorilo, ko sem bil voditelj kviza Vem! Nisem tip človeka, ki bi potreboval tovrstno ‘spodbudo’. Sem zelo vesel, če kdo reče, da me sploh ne pozna, ker sploh ne gleda televizije. To imam še najraje.

Bi vam bilo neprijetno, če bi bilo tega preveč?
Verjetno. Če bi imel zvezdniški status kot na Zahodu, gotovo. Hvala bogu tega pri nas ni. Ni pa moteče, če te branjevka na tržnici prepozna. 

Kaj vas zaposluje, kadar niste na televiziji?
Nič posebnega. Sem običajen človek z običajnimi navadami in razvadami. Noben Superman, ki se ukvarja z ‘nevemčimvsene’ …Rad imam namizne igre, dober film, muziko, kavč …

Menda se sproščate tudi ob kuhanju in glasni rockovski glasbi. Kaj najraje kuhate in kaj zraven poslušate?
Jem rad vse in potemtakem tudi kuham vse. Od drobovine do zelenjave. Sem sanjski jedec vsake kuharice, ker zame ‘tega pa ne bom’ ne obstaja. Poslušam pa najraje kaj trdega, glasnega. Nazadnje, denimo, Ten Years After. Stara zadeva. 

Imate čas obiskati tudi kakšen koncert? Na katerem ste bili nazadnje?
Že dolgo ne na nobenem. Žal.

V kvizu Vem! vas gledalci kar malo pogrešajo. Kako to, da ga ne vodite več, se boste vrnili?
Se vam zdi, da sem premalo na zaslonu? Šport, Kdo bi vedel … To bi bilo pa preveč. Za gledalce, mislim. Trenutno ostajam pri zadolžitvah, ki jih imam. Kaj bo čez leto, pa … kdo bi vedel.

Kviz Kdo bi vedel se na male ekrane vrača to soboto. Pripravljate kaj novega, kakšno presenečenje morda?
Lahko omenim, da bo gledalce pozdravil nov obraz iz laboratorija. Pravi kemik. Ki je za nameček tudi komik. Torej kemik – komik. Aleš Novak. Faca, boste videli. 


Novi kemik/komik
Ustaljeni ekipi kviza Kdo bi vedel, voditelju Saši Jerkoviću in kapetanom Mihi Brajniku, Matjažu Javšniku, Tilnu Artaču in Ani Marii Mitić, se bo kot znanstvenik pridružil kemik in stand-up komik Aleš Novak. Aleš je po izobrazbi kemijski inženir, a ga je bolj kot kemija zanimala komedija, zato je postal komik. »V oddaji lahko to dvoje združim, kar mi predstavlja velik izziv in mi je v veliko veselje,« pravi Aleš in v smehu dodaja: »Mama, sem ti rekel, da bo diploma še prav prišla. Čez sedem let vse prav pride.«

Aleš Novak
Kemik/komik Aleš Novak se bo pridružil ustaljeni ekipi kviza Kdo bi vedel
Revija Vklop




Maja in Jonas
V prvi oddaji nove sezone se bo kapetanki Ani Marii Mitić pridružil eden in edini Jonas Žnidaršič, ki mu kvizi niso tuji, zato bo prav zanimivo videti, kako se bo znašel v vlogi tekmovalca in ne voditelja. Kapetanu Mihi Brajniku pa bo družbo delala pevka Maja Keuc, ki bo zagotovo očarala s svojo pozitivnostjo in spontanostjo.

Preberite tudi: Courtney Cox v ljubimčevem objemu: Prisrčna dobrodošlica v Londonu. Kliknite TUKAJ!