Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Intervju s križancem klasike in pop rocka

M. I., 14.07.2018 18:00:07

S ščepcem metala, jazza in hip hopa: zadnjo soboto v juniju Rok Golob v LJubljani pripravlja ponovitev simfonične ekstaze.

Delite na:
Intervju s križancem klasike in pop rocka
Profimedia

Je v drugo lažje izvesti tovrsten projekt ali težje – zaradi iskanja novih idej, potem ko je bila večina uporabljenih že prvič?

Pri projektu delamo glasbo za leto 2018, pri čemer sodelujejo tako metalci kot raperji, jazzerji ter etno in pop izvajalci in izvajalke. Podobnih dogodkov res ni veliko in zaradi obsega dela terja vsaj leto časa. Simfonična ekstaza je eden mojih velikih mejnikov.


Ker gre za »crossover«je bazen za iskanje skladb zelo globok. Je izbor sestavljen ob predlogih nastopajočih ali gre za popolnoma samostojen izbor, ki se potem ponuja vokalistom? Se v novih različicah prepletajo tudi njihove avtorske pesmi?

Večinoma bodo kompozicije in aranžmaji res moji avtorski, nekaj pa bo skladb drugih izvajalcev. Veliko jih je bilo spisanih za državno proslavo, na kateri so bile izvedene le enkrat. Povsem nov aranžma sva z očetom Janijem pripravila za Gibonnija in Perpetuum JazzileGre za moderno orkestralno glasbo, ki se spogleduje z metalom, rapom, jazzem, pop rockom in klasiko,vse skupaj začinjeno s filmskim pridihom. Ko ljudje slišijo za orkester, večinoma pomislijo na abonmaje, tu pa gre za aktualne izvajalce in svežo orkestralno energijo.


Kateri glasbeni slog je najbolj primeren za mešanje s simfonično spremljavo? Metal ali kaj drugega?

Prav na koncertu Metalsteel sem dobil idejo, da bi se odlično zlili v gotsko metalsko, družbenokritično pesem. Se pravi, da bo metal prežet z rapom (Murat & Jose) in temačnim orkestralno-zborovskim zvokom.


Koliko časa vzame projekt od trenutka, ko je določen datum koncerta, do tega, da so gostje potrjeni, aranžmaji spisani in stvar uigrana na vajah?

Ideja vsaj dve leti, organizacija pa kako leto, vse na 20 let podlage izkušenj. (smeh) Ogromno, res ogromno je logistike in usklajevanja.


Je kdo, ki se je zaradi obveznosti izmuznil tudi v drugo, a upate, da se vam bo pridružil prihodnje leto?

Pripravil sem program izvajalcev, ki se mi zdijo zelo zanimivi in raznovrstni. Mislim, da doslej nisem sodeloval le z Gibonnijem. Nihče se ni izmuznil.


Bo posnetek uradno izdan kot koncertni album?

Če bo vse po sreči, bo!

Preberite tudi: Ariana Grande našla srečo?. Kliknite TUKAJ!