bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik se bo spet poročil!

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

Tomaž Gantar Necenzurirano

Kako je virus prehitel Gantarjevo državno ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

HOFER Njena.si

Pirine palačinke z avokadom in šampinjoni

Klapa Semikanta je izumila nov žanr

Karmen Spacapan, 24.09.2020 14:00:37

Izšla je nova številka revije ★★★ VKLOP/STOP ★★★ in v njej zapis o novem žanru, ki ga je izumila Klapa Semikanta.

Delite na:
Klapa Semikanta je izumila nov žanr
KLAPA SEMIKANTA RTV Veseljak

Snemanje videospota za najnovejšo skladbo Klape Semikanta nas je poneslo v Istro, natančneje v romantično vasico Kubed. Mladeniči, ki jih povezuje ljubezen do glasbe in druženja, so nam tokrat postregli s pesmijo z naslovom Šavrinka. A že veste kdo je to?

Šavrinka je bila istrska žena, nosilka družine, ki je s svojo delovno vnemo skrbela za celo družino. Domače dobrote je zgolj za nekaj cekinov nosila tudi v najbolj oddaljene kraje. Pot jo je včasih popeljala celo do Trsta. In to kar peš! S svojim delom je zaslužila dovolj denarcev, da je družina lahko preživela. Če pa vas zanima kako je bila Šavrinka videti, pa boste morali preklopiti na TV Veseljak, saj so fantje iz Klape Semikanta za snemanje tega novega videospota izbrali prav njihovo produkcijo.

KLAPA SEMIKANTA
KLAPA SEMIKANTA
RTV Veseljak

Sivi lasje zaradi snemanja

Priprava in organizacija snemalnega dne je glasbenikom povzročila kar nekaj sivih las. »Bilo je precej stresno. To pa zgolj zaradi usklajevanja idej, izbire lokacije in igralke,« je povedal Andrej Šavko. Na koncu so bile vse skrbi odveč, spot je romantičen, lep in nostalgičen.

Za Šavrinko je najprej nastala melodija, ki sta jo ustvarila Mitja Bobič in Marko Hrvatin. Prelepo in privlačno melodijo so si srčno želeli postaviti v istrsko okolje, podobno kot vse ostale skladbe. Glasbenikom je na pomoč priskočil Janko Sever. Z njim so uspešno sodelovali že v preteklosti, tokrat pa jih je navdušil z besedilom o prečudoviti istrski ženi.

Klapa Semikanta.JPG
Klapa Semikanta
Klapa Semikanta

Fantje so izumili nov žanr

Ste že slišali za najnovejšo zvrst glasbe, ki se ji reče istrski pop? Tako so se pohecali člani Klape Semikanta in svoj žanr označili kot istrski pop. Pravijo, da radi prepevajo različne stile – od a cappelle, klasičnih dalmatinskih pa vse do pop glasbe. V skladbah vedno opevajo lepoto domače Istre: »Zelo radi pojemo o okolju, v katerem živimo in smo odraščali. Tudi tokrat ni nič drugače.«

Čeprav je bilo na snemanju veselo, pa je bilo letošnje poletje za Klapo Semikanta in druge glasbenike nekoliko bolj otožno. Kljub temu Primorci ostajajo pozitivnih misli in srčno upajo, da bodo kmalu zopet združeni s svojimi poslušalci. Do takrat pa vam bodo skupaj s Šavrinko družbo delali kar preko malih ekranov.

Iz nove revije ★★★ VKLOP/STOP ★★★ - tudi na spletu.