Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kdo je pametnejši? Shakira ali Madonna?

T. J., 13.11.2018 19:38:33

V Hollywoodu je kar nekaj bistrih glav, ki se lahko pohvalijo z nadpovprečno visokim inteligenčnim količnikom in zelo kakovostno izobrazbo.

Delite na:
Kdo je pametnejši? Shakira ali Madonna?
Shakira Profimedia

Shakira

Kolumbijska glasbenica, plesalka, poslovna ženska in filantropinja govori kar sedem jezikov, od tega tri tekoče. Poleg tega veliko prostega časa namenja preučevanju zgodovine in kulture. Njen inteligenčni količnik znaša 140.

2-natalie portman.jpg
Natalie Portman
Profimedia

 Natalie Portman

Izraelsko-ameriška lepotička ni le izjemna igralka in uspešna filmska producentka ter režiserka, ampak tudi zelo inteligentna dama, ki se lahko pohvali z inteligenčnim količnikom 140. Dobitnica oskarja in dveh zlatih globusov govori pet jezikov, leta 2003, ko je bila stara 22 let, pa je na elitni univerzi Harvard diplomirala iz psihologije. Mimogrede, na Harvardu sta diplomirali tudi njeni stanovski kolegici Elisabeth Shue in Rashida Jones.

Preberite tudi katera zvezdnica ima izjemno pametna otroka!  

5-sharon stone.jpg
Sharon Stone
Profimedia

Sharon Stone

Privlačna svetlolaska, ki je zaslovela v trilerju Prvinski nagon, se lahko pohvali z inteligenčnim količnikom 154. Igralka, filmska producentka in nekdanja manekenka je že pri 15 letih prejela štipendijo za študij na univerzi Edinboro v Pensilvaniji. V želji, da bi postala manekenka, je po dveh letih nehala študirati, se s teto preselila v New Jersey in podpisala pogodbo z modno agencijo Ford Modeling Agency, danes znano kot Ford Models. Leta 2016, ko je bila stara 58 let, se je vrnila na univerzo Edinboro in diplomirala. Razkrila je, da jo je za to odločitev navdihnila nekdanja ameriška prva dama Hillary Clinton.     

7-madonna.jpg
Madonna
Profimedia

Madonna

Kraljica popa je znana po zavidanja vredni glasbeni karieri in po izzivalnih izjavah, oblačilih in vedenju na svojih koncertih, manj znano pa je, da je zelo inteligentna ženska. Njen inteligenčni količnik znaša 140, kar pomeni, da bi lahko bila članica Mense, največjega, najstarejšega in najbolj znanega društva, katerega člane odlikuje visok inteligenčni količnik.   

8-matt damon.jpg
Matt Damon
Profimedia

Matt Damon

Možakar, ki ga lahko upravičeno prištevamo med najpametnejše hollywoodske zvezdnike, je tudi priljubljeni 48-letni igralec in filmski ustvarjalec. Inteligenčni količnik tega simpatičnega dobitnika oskarja znaša kar 160. Matt je drgnil študentske klopi slovite univerze Harvard, ki pa jo je predčasno zapustil, ker je dobil vlogo v zgodovinski drami Geronimo: An American Legend in se je želel povsem posvetiti igralstvu.

9-quentin tarantino.jpg
Quentin Tarantino
Profimedia

Quentin Tarantino

Svojstven ameriški filmski ustvarjalec in igralec je ustvaril kar nekaj zelo uspešnih filmov, kot sta na primer kriminalna drama Šund in vestern Django brez okovov. Čeprav se lahko pohvali z inteligenčnim količnikom 160, je že pri 15 letih prekinil šolanje. Kmalu po tem, ko je zapustil srednjo šolo Narbonne v losangeleški četrti Harbor City, je začel delati kot hostesnik v kinu Pussycat Theater, v katerem so vrteli pornografijo. Pozneje je dobil delo v videoteki, nad katerim se je navdušil in zaradi katerega se je tudi znašel v filmskem svetu.   

12-meryl streep.jpg
Meryl Streep
Profimedia

Meryl Streep

Nedvomno ena najboljših igralk vseh časov in dobitnica treh oskarjev, ki se lahko pohvali z rekordnimi 21 nominacijami za prestižni zlati kipec, se ni zadovoljila z eno diplomo: leta 1971 je diplomirala iz dramske igre na kolidžu Vassar, štiri leta pozneje pa ji je diplomo podelila še slovita univerza Yale.

Več o zabavi, filmu, glasbi in televiziji najdete v novi številki revijeVklop!

Vkloplahko prelistate tudi na spletu.