favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

José Carreras še zadnjič obiskal Slovenijo

Oglasno sporočilo, 20.03.2019 13:18:26

Vrhunski in legendarni tenorist José Carreras, ki ga večina Slovencev pozna po tem, da je bil z Lucianom Pavarottijem in Plácidom Domingom del zasedbe Treh tenorjev, je na svoji poslovilni turneji, na povabilo organizatorja Event24 in partnerja Petrola Slovenije, obiskal Slovenijo, kjer je 10. marca 2019, ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, posebnega gosta Jana Plestenjaka in gostje Martine Zadro, nastopil še zadnjič v karieri.

Delite na:
José Carreras še zadnjič obiskal Slovenijo
Jan Plestenjak se je osebno priklonil slavnemu tenorist, ki ga nadvse spoštuje. Max Verderber

Slovenija ima v njegovem srcu posebno mesto

Carrerasa na Slovenijo veže izjemno lepa zgodba. Gre namreč za svetovno znanega glasbenika, ki je že v otroških letih veljal za genija opernega petja, v svoji dolgoletni in uspešni karieri pa je imel priložnost sodelovanja s številnimi prestižnimi orkestri, skladatelji in opernimi hišami po vsem svetu. Na vrhuncu kariere ga je doletela temačna novica - zbolel je namreč za levkemijo in čeprav so mu zdravniki napovedovali le desetinko možnosti za ozdravitev, mu je naposled le uspelo, in sicer s pomočjo slovenskega zdravnika, dr. Cirila Rozmana, ki je Carrerasu praktično rešil življenje in mu omogočil, da se je znova vrnil na operne odre. 

Mr. Carreras with Prof. Ciril Rozman (born in Eslovenia)2.jpg
Dr. prof. Ciril Rozman, slovenski zdravnik, ki je Joseju Carrerasu pomagal do ozdravitve, ko je ta zbolel za levkemijo.
Promocijsko gradivo

Sam je nato v želji po dobrodelnosti in temu, da bi nekaj vrnil družbi, ustanovil fundacijo, v kateri se bori za zdravljenje levkemije in ozaveščanje o bolezni. Prav omenjena fundacija je Univerzitetnemu kliničnemu centru pred leti darovala pomembna sredstva, s katerimi je omogočila popolno prenovo hematološkega oddelka in poskrbela za višji nivo oskrbe bolnikov, marsikateremu pa celo rešila življenje. 

jose carreras teodor zepic 62.JPG
Carrerasa so v UKC izjemno lepo sprejeli, sam pa je bil navdušen, da je lahko obiskal prostore hematološkega oddelka.
M24

Za obsežno donacijo se mu je dan pred nastopom iz vsega srca zahvalil tudi predstojnik hematološkega oddelka, prof. dr. Samo Zver, ki ga je povabil na ogled omenjenega oddelka, kar je Carreras sprejel z velikim navdušenjem. Skupaj sta obiskala tudi Pediatrično kliniko in Carreras je znova dokazal, da je človek z velikim srcem in veliko začetnico ter velik dobrodelnež. 

jose carreras 119.JPG
Carreras je obiskal tudi otroke v Pediatrični kliniki v Ljubljani.
M24

Prvi na odru Stožic, tokrat tudi zadnjič

Pred devetimi leti je bil Carreras prvi glasbenik, ki je nastopil v takrat novo zgrajeni dvorani Stožice, tokrat pa se je na največji oder v Sloveniji, vrnil še zadnjič v svoji karieri. Po devetih letih je v dvorani tako še vedno vladalo odlično vzdušje, saj je obiskovalce s svojim nastopom tako močno ganil, da ga kar niso želeli spustiti z odra, pričakale pa so ga tudi kar dvakratne stoječe ovacije in prelepo cvetje, za katerega so poskrbeli v Plečnikovi cvetličarni. Ganjeni pa niso bili le obiskovalci, temveč tudi sam Carreras, ki je na trenutke s solzami v očeh obstal na odru in z nasmeškom opazoval polno dvorano obiskovalcev, ki so se zbrali na njegovem poslovilnem nastopu. 

Jose Carreras - E24-15.jpg
Polna dvorana Stožice je uživala v več kot dvournem poslovilnem spektaklu velikega glasbenika.
Max Verderber

Obiskovalce je v dvournem nastopu, ki ga je spremljal krajši odmor, med katerim so se lahko osvežili z vrhunskim vinom, za katerega so poskrbeli pri Monterosso ali pa z osvežujočo Coca-Colo, navdušil z uspešnicami iz svoje celotne kariere, vse od Je Te Veux, Serenata Sincera, Amigos para Siempre in številnimi drugimi. 

DO3A1301-35.jpg
Kot gostja je ob Carrerasu nastopila tudi vrhunska sopranistka Martina Zadro.
Max Verderber

Njegov poslednji nastop sta počastila tudi najuspešnejši in najpopularnejši slovenski glasbenik Jan Plestenjak, ki je nastopil kot posebni gost, in sicer na povabilo samega Joséja Carrerasa, Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija pa je ob tem dirigiral odlični Mitja Dragolič

Jose Carreras - E24-24.jpg
Posebni gost večera, Jan Plestenjak je zapel svoji uspešnici Ona sanja o Ljubljani ter Barka iz perja.
Max Verderber

Večer je povezovala simpatična voditeljica Tadeja Vaupotič, ki so jo za gala operni spektakel prelepo uredili v Salonu EnainEdina ter Studiu4

carreras, tadeja vaupotič.jpg
Koncert je povezovala Tadeja Vaupotič, ki so jo uredili v salonu EnainEdina ter Studiu4.
Max Verderber

Na odru se je Carrerasu pridružila tudi vrhunska sopranistka ter prvakinja SNG Opera in balet Ljubljana, Martina Zadro, ki je nastopila kot gostja.

Jose Carreras - E24-46.jpg
Po dolgoletni in zavidljivi karieri, je Carreras umetnik z veliko začetnico, saj je na odru še vedno dal vse od sebe.
Max Verderber

Ob spremljavi več kot 50-članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, ki mu je dirigiral Miguel Ortega, so poskrbeli za neverjetno vzdušje in slovo, ki bo Slovencem ostalo v prelepem spominu. 

Več utrinkov z dogodka lahko preverite v FOTOGALERIJI >>>