Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Johnny Depp se trudi, da bi si povrnil ugled

T. J., Vklop, 06.11.2018 19:01:27

Nekoč izredno priljubljeni hollywoodski zvezdnik Johnny Depp, ki je osvajal srca številnih pripadnic nežnejšega spola, v zadnjem času tabloidne stolpce polni predvsem z negativnimi stvarmi iz zasebnega življenja. Poleg tega, da naj bi bil nasilen do nekdanje žene, se govori o tem, da je paranoiden ter odvisen od mamil in alkohola. Vse te govorice so mu seveda precej škodovale, zato bi si rad povrnil ugled.

Delite na:
Johnny Depp se trudi, da bi si povrnil ugled
Na filmskem festivalu v Zürichu je bil zvezdnik, ki naj bi imel težave z odvisnostjo od alkohola in mamil, trezen, prijazen in šarmanten. Profimedia

Kaj neki se dogaja z Johnnyjem Deppom, nekoč uradno najbolj seksi moškim na svetu? Zakaj ima tako upadla lica, nezdravo kožo in prazen pogled? Zakaj je videti tako slabe volje? Takšna in podobna vprašanja so si v zadnjih mesecih zastavljale zaskrbljene oboževalke slovitega ameriškega igralca, filmskega producenta in glasbenika. Prave odgovore, ki bi zadostili vsem njihovim vprašanjem in odgnali njihove skrbi, je sicer težko najti, a dejstvo je, da Johnnyju največ skrbi povzroča umazana vojna, ki se je razplamtela po njegovi ločitvi od Amber Heard in ji kar ni videti konca. In to kljub temu da je lepotica že maja 2016 vložila zahtevo za ločitev, ki je postala uradna januarja lani. V začetku oktobra je Johnny prvič javno zanikal trditve svoje nekdanje žene, ki vztraja pri tem, da jo je v zakonu pretepal. Amber, ki jo je leta 2011 spoznal na snemanju komične romantične drame Zapiti dnevnik, je med drugim izjavila, da ji je v obraz zalučal mobilni telefon, in se z modrico na obrazu pojavila v javnosti. Johnnyja pa vsi očitki, ki mu jih je in mu jih še vedno namenja njegova nekdanja žena, ne bolijo toliko, kot ga boli dejstvo, da si je javnost ravno zaradi teh očitkov o njem ustvarila sliko, ki po njegovem še zdaleč ne ustreza njegovi resnični podobi. »Da bi škodil nekomu, ki ga imam rad?« se je začudeno vprašal temnolasec in v isti sapi zatrdil, da tega preprosto ni zmožen storiti. Med drugim je potožil, da se je zaradi očitkov, povezanih z nasiljem v družini, precej spremenil njegov ugled v Hollywoodu. Kot se je slikovito izrazil, je v očeh svojih oboževalcev iz »moške Pepelke mutiral v Kvazimoda«. Takoj po tem, ko so se pojavile prve obtožbe na njegov račun, je namreč začutil, da so ljudje začeli drugače gledati nanj. Kljub neprijetni situaciji, v kateri se je znašel, pa ostaja optimističen in prepričan, da bo resnica prej ali slej prišla na dan in da si bo ponovno povrnil imidž dobrega hollywoodskega fanta. Torej fanta, ki spoštuje ženske in niti pomisli ne na to, da bi udaril svojo drago.  

johnny depp 2-amber.jpg
Johnny Depp in Amber Heard
Profimedia

Preberite tudi: Posvojeni Tilen zelo podoben temu Slovencu.

Bil naj bi paranoiden in agresiven

Prvi korak v tej smeri je že storil. Na pogovor, ki ga je imel z nemško-ameriškim televizijskim voditeljem Stevenom Gätjenom v okviru filmskega festivala v Zürichu, je 55-letnik namreč prišel točno, kot bi na zapestju nosil švicarsko uro. To je vsekakor v nasprotju z njegovo dosedanjo prakso … Doslej je bil namreč znan po tem, da redno zamuja, neredko je na dogovorjen dogodek prišel tudi dve uri prepozno. Johnny pa ni presenetil le s točnostjo, ampak tudi z videzom, saj je deloval zdrav, urejen in v dobri formi. Poleg tega je bil trezen, prijazen in nadvse šarmanten. Vsekakor je lepo slišati takšno novico o izjemnem igralcu, čigar zasebno življenje je vse od leta 2012, ko se je razšel z dolgoletno življenjsko sopotnico Vanesso Paradis, še najbolj spominjalo na prosti pad. Leta 2015, po štirih letih razmerja z Amber, je najprej prišla na vrsto poroka, ki je marsikoga presenetila, sledili pa so ji popivanje, jemanje mamil, medijska poročanja o nasilju v družini in naposled še umazana ločitev. Govorilo in pisalo se je o tem, da ima hude težave z odvisnostjo od mamil in alkohola, da je paranoiden, agresiven in da pogosto doživlja izbruhe besa. Oglasil se je celo njegov menedžer, ki je trdil, da se je Johnny zaradi ekscentričnega načina življenja in pretiranega zapravljanja znašel celo tik pred finančnim zlomom.

johnny depp 3-vanessa.jpg
Johnny Depp in Vanessa Paradis
Profimedia

V želji, da bi rešil svojo čast in popravil sliko, ki si jo je javnost v zadnjem času ustvarila o njem, je v enem od zadnjih intervjujev prvič uporabil tudi nekoliko močnejše orožje in izjavil, da mu je Amber s svojimi očitki pokvarila imidž. S tem je seveda razburil njene odvetnike, ki menijo, da »gospod Depp s takšnimi izjavami na sramoten način nadaljuje s psihičnim zlorabljanjem gospe Heard«. Oglasili pa so se tudi njegovi odvetniki in naznanili, da imajo dokaze, da je »gospa Heard izvršila celo vrsto nasilnih dejanj nad gospodom Deppom«. Kdo ima prav in kdo ne, se bo verjetno izkristaliziralo v sodnih obravnavah, saj bo »vojna zakoncev Rose« še kar nekaj časa trajala, a dejstvo je, da je Johnnyjev imdiž v zadnjem času kar precej trpel. Med drugim so najbolj goreči oboževalci Harryja Potterja zahtevali, da mu producenti domišljijske pustolovščine Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva ne dovolijo več nastopati v tem filmu, da torej končajo sodelovanje z njim. Vlogo v težko pričakovanem spektaklu, ki sredi novembra prihaja v kina, je ohranil šele po tem, ko se je zanj zavzela avtorica J. K. Rowling.

Več v reviji Vklop št. 44, 30. 10. 2018.