Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Jim Carrey: TV-lutkar v zakonski krizi

Gregor Zalokar, Vklop, 16.09.2018 19:01:38

Jim Carrey se vrača v naše domove s Težavami g. Picklesa.

Delite na:
Jim Carrey: TV-lutkar v zakonski krizi
Težave g. Picklesa. Revija Vklop

Ko se eden najbolj unikatnih komikov in vsestranskih ustvarjalcev (igralec, imitator, pevec, glasbenik, scenarist, režiser in slikar) svojega časa pojavi v prvi glavni TV-vlogi po dveh desetletjih, to zbudi pozornost. Manj, ker bi bilo to v časih, ko se več zanimivega dogaja na televiziji kot v filmih, kaj izjemnega, bolj, ker pogrešamo Jima iz hitov, kot so bili Ace Ventura, Maska ter Butec in butec. Tudi tokrat tega najbrž ne bomo dobili, vseeno pa nas zanima, kaj bo pokazal prvak fizične komedije.

tv-carrey2.jpg
Jim Carrey se vrača v naše domove.
Revija Vklop

Od ponedeljka dalje bomo lahko na HBO Go gledali desetdelno serijo Težave g. Picklesa (Kidding), ki jo napovedujejo kot komedijo, a napovednik daje vtis, da bo vse skupaj precej temačno: v zgodbi bomo spremljali Jeffa, ki je bolj znan kot gospod Pickles, ikona otroške oddaje, simbol prijaznosti in modrosti, ob katerem so zrasle generacije ameriških otrok. Ko pa z ženo ugotovita, da sta se zelo odtujila, in začne njuna družina razpadati, oboževani Jeff spozna, da ne obstaja pravljica, basen ali lutka, ki bi ga lahko vodila skozi krizo, ki napreduje hitreje od njegove sposobnosti soočanja z njo. Ker se začne to vse bolj kazati tudi v šovu Čas za lutke gospoda Picklesa, začne producent Seb pripravljati oddajo za čas po njem, kar vodi v nove zaplete. Pripravite se torej na smešno in hkrati srce parajočo zgodbo o plemenitem človeku, ki začne v krutem svetu izgubljati razum.

Preberite tudi: Kdo Lari Komar pomaga namestiti umetni trebušček? Kliknite TUKAJ!

Jim je v tem projektu spet združil moči z oskarjevcem Michelom Gondryjem, režiserjem s prepoznavnim slogom, tudi avtorjem hita Večno sonce brezmadežnega uma, ki si je pred filmskim prebojem spomenik zgradil z videospoti za glasbenike, kot so Radiohead, Rolling Stones, Björk, Beck, Chemical Brothers in White Stripes. Med izvršnimi producenti najdemo tudi Jasona Batemana in Roberta Benabiba (avtor serije Gandža), druge glavne vloge pa so prevzeli Frank Langella (nazadnje smo ga gledali v nanizanki Američani), Catherine Keener (oskarjevski nominaciji za vlogi v Biti John Malkovich in Capote) ter Judy Greer (Kitty v Odbita rodbina, Ingrid v V Filadelfiji je vedno sončno ter Trixie v Kaliforniciranju).

tv-carrey4 POT.jpg
Jim Carrey kot Ace Ventura
Revija Vklop

MANJ DENARJA, VEČ MUZIKE

O najboljših vlogah Jima Carreyja je mogoče razpravljati. Kritiki mu niso naklonjeni, saj je doslej prejel le dva zlata globusa, za oskarja pa ni bil še niti nominiran. Težko bi mu tudi očitali, da se ponavlja, saj se kljub temu, da je svet osvojil s svojo do absurda pripeljano fizično komedijo, preizkuša v zelo različnih vlogah in ni zgradil kariere le z igranjem kopij istega lika, kar se rado zgodi. Po honorarjih sodeč je doživel vrhunec ob prelomu tisočletij, ko je dobival po 20 milijonov dolarjev na film. Vsemogočni Bruce (2003) mu jih je navrgel 25, Reci da (2008) celo 32, a le zato, ker je bil plačan tudi v tretjini dobička, v zadnjem desetletju pa še vedno pobira med 7 in 15 milijoni na film (Kick Ass 2, Butec in Butec 2). Z današnje perspektive je za svoji kultni vlogi dobil drobiž: Ace Ventura je postal za 350.000, Maska pa za 540.000 dolarjev. Filma sta skupaj pridelala skoraj pol milijarde in tako je tudi njegov honorar za Butca in butca skočil na sedem milijončkov. Izplen njegovih filmov sicer zelo niha, v glavnem je precej dober, vmes je tudi kak polom (Človek z lune, Majestic, Incredible Burt Wonderstone), lanski Bad Batch, ki je tekmoval tudi za beneškega leva, pa je ob vložku le 6 pridelal izjemnih 200 milijonov dolarjev.

tv-carrey3 POT.jpg
Jim Carrey v filmu Maska.
Revija Vklop