Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Je Paul McCartney res umrl? Slavc Kovačič pravi, da je!

Aleš Rod, 17.11.2019 18:00:00

Paul McCartney naj bi umrl že davnega 9. novembra leta 1966, a so to, po prepričanju mnogih, takratna oblast in člani skupine The Beatles prikrili. Da je res tako, je prepričan tudi Slavc Kovačič, ki je zdaj o tem javno spregovoril.

Delite na:
Je Paul McCartney res umrl? Slavc Kovačič pravi, da je!
Paul McCartney ali William Shears Campbell? Reuters

Pri znanih osebnostih je večkrat tako, da ljudje preprosto ne želijo sprejeti novice o smrti njihovega vzornika. Znan primer je recimo Elvis Presley, ki naj bi bil po prepričanju mnogih še vedno čil in zdrav ter hodil naokrog. Če smrt svojega vzornika ljudje le sprejmejo, pa se hitro pojavijo govorice o najrazličnejših oblikah zarot. Ob domnevni smrti Paula McCartneyja lahko govorimo kar o mešanici obojega.

Kaj se je dogajalo 9. novembra 1966?

Tistega dne so Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr in George Harrison v studiu snemali svoj osmi studijski album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ki je bil izdan leta 1967. Okoli tretje ure zjutraj so se fantje sprli in Paul McCartney je studio jezno zapustil ter s svojim športnim avtom odbrzel v noč. Zatem naj bi pobral stoparko Caroly Rito Northam in z njo nadaljeval divjo vožnjo po londonskih ulicah. Zaradi vratolomne vožnje naj bi Paul spregledal rdečo luč na semaforju in se zaletel v tovornjak. V nesreči naj bi umrla tako Paul kot Carolyn, Paulu naj bi celo odsekalo glavo.

Je bil za prikritje smrti kriv John Lennon?

Policisti so v zveriženi pločevini kmalu ugledali obraz mladega Paula McCartneyja in ga tudi prepoznali. Po tem, ko so novico sporočili preostalim članom skupine The Beatles, naj bi Ringo Starr dejal: »Kaj bo zdaj z Beatlesi!?« John Lennon naj bi mu odgovoril, da bodo prikrili Paulovo smrt.

Ob tem naj bi bile v prikritje smrti Paula McCartneyja vpletene tudi oblasti, saj naj bi se bale, da bi zaradi priljubljenosti skupine The Beatles, predvsem pa zato, ker je Paul veljal za najlepšega v skupini, novici o smrti sledil val samomorov.

Zato naj bi pozneje podkupili policiste, reševalce ter tudi vseh 18 očividcev. Ker so imeli kot znani glasbeniki tudi svoje dvojnike, je bila celotna zadeva še toliko lažja. William Shears Campbell je kot dvojnik zmagoval na tekmovanjih McCartneyjevih dvojnikov in Paula McCartneyja že v preteklosti »nadomestil« v določenih položajih. Tokrat se je znašel pred prav posebnim izzivom. S pomočjo operacij je postal na las podoben Paulu in se pridružil preostalim članom skupine. Poprijel je za bas, kar zanj kot glasbenika ni bilo težavno, in nadomestil pokojnega Paula. A dejstvo je, da se je po tem dogodku Paul McCartney redkeje pojavljal v javnosti, William Shears Campbell pa nikoli več.

Je smrt razkril klic v radijski studio?

12. oktobra leta 1969 je v radijsko oddajo Russa Gibba poklical Alfred in povedal, da je Paul McCartney mrtev ter da je dokaz tudi na plošči White album. Razkril je, da se dokaz o smrti skriva v posnetkih, kar lahko sliši vsak, če si le posnetek zavrti nazaj.

Pozneje naj bi kar nekaj ljudi opazilo tudi spremenjeno pisavo Paula po letu 1966. Član skupine George Harrison je Paula od takrat klical Faul (napaka), kar naj bi tudi namigovalo na to, da je Paul McCartney v resnici umrl 9. 11. 1966.

O smrti Paula McCartneyja je kar nekaj namigov

Besedila nekaterih poznejših pesmi skupine The Beatles, kot sta Revolution 9 ter A day in a life, naj bi namigovala na nesrečo, ki naj bi se zgodila. V pesmi I'm so tired, ki jo je John Lennon napisal leta 1968, se sliši, če jo zavrtimo nazaj, Paul is dead man, miss him, miss him, miss him. Z najbolj znano naslovnico vseh časov, naslovnico albuma Abbey road, naj bi člani Paulu McCarteyju izkazali svoj poklon.

Kaj o vsem tem pravi Slavc Kovačič?

»Takrat sem bil Paulu McCartneyju zelo podoben. V reviji 7D je takrat celo izšel članek z naslovom To ni Paul McCartney, to je Slavc iz Slovenske Bistrice, član ansambla Skati. Ko se je razvedelo, da sta se Paul in John sprla na vajah in je vaje Paul jezno zapustil ter pozneje v nesreči tudi umrl, sem bil šokiran, saj Paulu kar naenkrat nisem bil več podoben. To sem čutil! Prej sem imel na obrazu poteze, kot jih je imel Paul, kar naenkrat jih ni več bilo. Takrat sem pomislil, da mora biti ta, ki je zdaj v skupini kot Paul McCartney, neki drug človek. Takrat sem tem stvarem sledil. Tudi pesem na plošči sem si zavrtel nazaj. In res sem slišal, kako si John Lennon očita, da sta se s Paulom sporekla in je Paul zaradi tega pozneje tudi umrl. Slišal sem, kako odpoje, pokopal sem Paula. Pred kratkim je tudi Ringo Starr rekel, da je on še edini živi član iz skupine The Beatles. Sam sem prepričan, da je Paul McCartney umrl 9. 11. 1966.«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 45, 7.11.2019