Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Je pametno mešati ljubezen in delo?

Tim Jeras, 15.05.2019 19:00:00

Je mešanje zasebnega in poslovnega življenja priporočljivo? Nekateri so prepričani, da je povsem v redu, če zaljubljenci sodelujejo tudi na službenem področju.

Delite na:
Je pametno mešati ljubezen in delo?
Javier Bardem in Penélope Cruz Profimedia

Javier Bardem in Penélope Cruz

Španska igralca Javier Bardem in Penélope Cruz sta poročena že skoraj devet let in sta starša dveh otrok, petletne Lune in osemletnega Lea. Zaljubila sta se leta 2007, že pred in po tem pa sta skupaj posnela številne filme. Če smo natančnejši, sta skupaj ustvarila osem filmskih projektov, zadnjega, psihološki triler z naslovom Vsi vejo, smo v kinih lahko gledali lani jeseni.

»Rada delam z Javierjem, a tega si ne želiva početi vsako leto oziroma prepogosto. Enkrat v nekaj letih pa je v redu,« je na vprašanje, kaj meni o poslovnem sodelovanju z Javierjem, odvrnila temnolasa lepotica, ki bo čez nekaj dni dopolnila 45 let. Kaj pa o tem meni njen ljubljeni mož? »Sodelovanje je po eni strani preprosto, po drugi strani pa predstavlja velik izziv. Imeti moraš ogromno potrpljenja,« je prepričan Javier.

Ashton Kutcher in Mila Kunis

Ashton Kutcher in Mila Kunis sta igrala skupaj v seriji Oh ta sedemdeseta
Ashton Kutcher in Mila Kunis
Profimedia

Ko sta igrala v humoristični seriji Oh, ta sedemdeseta, ki so jo predvajali med letoma 1998 in 2006, sta se Ashton Kutcher in Mila Kunis sicer odlično razumela in dobro sodelovala. Leta 2014 sta skupaj posnela še film, in sicer družinsko komično dramo Annie, a danes kljub temu pravita, da se ne bi ponovno odločila za takšen izziv. »Tega scenarija ne boste videli. Mislim, da tega ne bi mogla početi in da bi ga ves čas pretirano popravljala. Bilo bi preveč čudno, če bi bila ponovno z njim na filmskem platnu. Oba sva prišla do sklepa, da tega ne bi zmogla,« je pojasnila Mila, ki je z Ashtonom poročena od leta 2015 in je ponosna mamica dveh otrok, štiriletne Wyatt Isabelle in dveletnega Dimitrija Portwooda.   

Seth Rogen in Lauren Miller Rogen

seth rogen in lauren miller rogen.jpg
Seth Rogen in Lauren Miller Rogen
Profimedia

Lauren Miller Rogen je producentka Netflixove komične drame Like Father, v kateri ob Kristen Bell in Kelseyju Grammerju igra njen mož Seth Rogen. Kanadsko-ameriški igralec, komik in filmski ustvarjalec je opisal, kako je dobil vlogo, in priznal, da njegova srčna izbranka sprva ni bila najbolj navdušena nad zamislijo o njunem poslovnem sodelovanju. »Vloga je bila predvidena za Kanadčana v zgodnjih 30. letih. Prebral sem scenarij in ugotovil, da sem primeren za to vlogo. Žena mi je povedala, da se naslednji teden začnejo avdicije, in mi nenehno kazala neke lepe moške, ki bi utegnili dobiti vlogo, ki sem si jo tako močno želel. Ko sem ji končno razkril, da bi rad dobil vlogo, ni bila najbolj navdušena, a mi jo je naposled vendarle uspelo pregovoriti,« je pojasnil Seth, ki je sicer res rojen v Kanadi, a je pred nekaj dnevi dopolnil 37 let, kar pomeni, da ni v zgodnjih 30. letih, kot je »zahteval« scenarij.

Dax Shepard in Kristen Bell

dax shepard in kristen bell.jpg
Dax Shepard in Kristen Bell
Profimedia

Ameriškima igralcema Daxu Shepardu in Kristen Bell, ki sta se v slabih šestih letih zakona razveselila dveh deklic, poslovno sodelovanje ni tuje, saj sta doslej skupaj posnela pet filmov in posodila svoja glasova animirani družinski seriji Terrific Trucks. Dax je nekoč izjavil, da je poslovno sodelovanje njuna najljubša oblika druženja in da v njem celo prebuja tekmovalnost. »Pravzaprav svoji ženi močno zavidam njeno kariero, vsaj ko gre za njene glasovne sposobnosti, in jo poskušam nenehno prekositi,« je (v šali) dejal 44-letni Dax, Kristen pa je dodala: »Obožujem sodelovanje z možem, in ko se mi ponudi priložnost, jo z veseljem zagrabim.«  

Chris Hemsworth in Elsa Pataky

chris hemsworth in elsa pataky.jpg
Chris Hemsworth in Elsa Pataky
Profimedia

Avstralski igralec Chris Hemsworth in njegova španska stanovska kolegica Elsa Pataky sta se poročila decembra 2010, pozneje pa postala starša treh otrok, Indie Rose ter dvojčkov Sashe in Tristana. Ko se jima je leta 2016 ponudila priložnost, da v Novi Mehiki skupaj posnameta akcijsko zgodovinsko dramo 12 pogumnih, nista oklevala. »Imela sva občutek, kot da bi bila na kratkem dopustu. Otroci so ostali v Los Angelesu, midva pa sva odšla v Albuquerque in teden dni uživala v druženju ter delu. Ko postaneš starš, so otroci nenadoma v središču tvoje pozornosti, zato je bila za naju to odlična priložnost, da se malo posvetiva sebi,« je pojasnil Chris.

Evan Peters in Emma Roberts

evan peters in emma roberts.jpg
Evan Peters in Emma Roberts
Profimedia

Ameriška igralca Evan Peters in Emma Roberts, ki je znana tudi kot nečakinja hollywoodske zvezdnice Julie Roberts, sta se zaljubila prav med ustvarjanjem skupnega projekta, komične drame Svet odraslih, ki je premiero doživela pred šestimi leti. »Še posebno lepo je, ko snemava v nekem drugem mestu ali državi. Takrat je lepo imeti ob sebi svojo najboljšo prijateljico in ljubezen, da skupaj z njo raziščeš kraj snemanja in greš na večerjo. Ko imaš slab dan, še kako prav pride podpora nekoga, ki ga imaš rad. Poleg tega ti ni treba čakati, da se konča projekt in da končno vidiš svojo ljubezen,« je pojasnil Evan, ki je s svojo zaročenko snemal tudi televizijsko serijo Ameriška grozljivka. Žal so se ameriški mediji prav pred kratkim razpisali o tem, da naj bi se Evan in Emma razšla … Ali je za konec ljubezenske zgodbe krivo prav mešanje zasebnega in poslovnega življenja, za zdaj še ni znano, a dejstvo je, da sta imela igralca precej viharno razmerje in da sta se vmes vsaj enkrat že razšla. Glede na to, da se Emma že dobiva z drugim slavnim moškim, ameriškim igralcem in modelom Garrettom Hedlundom, pa možnosti, da bi ponovno zakrpala razmerje z Evanom, verjetno niso prav velike.

Matthew Rhys in Keri Russell

matthew rhys in keri russell.jpg
Matthew Rhys in Keri Russell
Profimedia

Valižanski igralec Matthew Rhys in njegova ameriška stanovska kolegica Keri Russell, najbolj znana po vlogi Felicity Porter v nekoč izjemno priljubljeni dramski seriji Felicity, sta v razmerju od leta 2014 in imata dveletnega sinčka Sama. Med letoma 2013 in 2018 sta skupaj snemala vohunsko serijo Američani. »Lepo je delati z nekom, ki ga imaš rad toliko let. Ker že zelo dobro poznaš svojega kolega, natančno veš, kaj si misli, še preden to izgovori. Svojega moža spoštujem kot igralca in kot režiserja, cenim njegovo delo. Lažje mi je, ko je v bližini, saj težavo vedno reši prej kot jaz,« je dejala Keri, ki ima iz zakona s tesarjem Shanom Dearyjem še dva otroka.

Objavljeno v reviji Vklop št. 18, 3. 5. 2019.