900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Nič več skrivnost, da je Jasna Kuljaj delala tudi to!

Brigita Potočki, Vklop, 13.09.2018 20:01:45

Z Jasno Kuljaj smo se pogovarjali o novem izzivu, novem sovoditelju v televizijskem šovu Bar in njenih izkušnjah s »kelnarjenjem«.

Delite na:
Nič več skrivnost, da je Jasna Kuljaj delala tudi to!
Najprej sploh nisem vedela, da sva v igri dva voditelja. Potem pa sem Domna spoznala in se res veselim najinega skupnega vodenja. Planet TV

Prejšnji teden se je na male zaslone vrnil šov, ki je na začetku novega tisočletja, leta 2005, oral ledino na področju resničnostnih šovov pri nas. To je seveda Bar, za katerega zdaj že vemo, kdo so tekmovalci, kje se odvija in kdo sta njegova voditelja. Vodenje sobotnih oddaj, ki bodo potekale v živo, so na Planetu TV zaupali Jasni Kuljaj in Domnu Kumru. Jasna je v zadnjih letih kot voditeljica ali komentatorka že nekajkrat sodelovala pri različnih resničnostnih šovih, zato ji izkušenj na tem področju ne manjka, Domen pa je v voditeljske čevlje tokrat stopil prvič. Z Jasno smo se pogovarjali o novem izzivu, novem sovoditelju in njenih izkušnjah s »kelnarjenjem«.

Kako sta se ujela z Domnom, je prisotna prava energija?
Načeloma naj bi bila zmožna delati z vsakomer, saj to delam že dolgo in imam izkušnje. Vsakega, ki ti ga določijo za sovoditelja, sprejmeš in ga, kar je zelo pomembno, naštudiraš. Vse njegove pluse in minuse. In potem s tem pluješ. Glede na to, da sva z Boštjanom (Romihom, op. p.) šest let skupaj vodila Na zdravje!, imam izkušnje s sovoditeljstvom, vem, kje so pasti, in vem, kaj je pomembno. Tega me je pa naučil že Jože Potrebuješ. Namreč, da mora dober voditeljski par imeti dobro sinergijo, ta pa se zgodi, če je med njima prava kemija. Najprej sploh nisem vedela, da sva v igri dva voditelja. Potem pa sem Domna spoznala in se res veselim najinega skupnega vodenja. Zdi se mi, kot da sem potrebovala dodaten razlog za veselje, ki sem ga nenapovedano tudi dobila. Dejansko nisem vedela, da bova dva, in je bilo to zame res presenečenje. Zdaj se najinega sodelovanja iskreno veselim.

Preberite tudi: Iz groba za Emmo. Kliknite TUKAJ!

Kakšna bo vajina naloga?
Najina osrednja naloga je vodenje sobotne oddaje, ki bo potekala v živo. V živo, to ni šala.

Bo za vas zato kaj drugače?
Večina oddaj, ki sem jih vodila do zdaj, niso bile v živo. In ravno zato sem si dovolila iti en korak čez rob, ker sem vedela, da če bo karkoli preveč, se da vse izrezati. (smeh) Zdaj pa te možnosti nimam, zato še ne vem, kaj bo.

Bosta vmes prišla kdaj pogledat in presenetit tekmovalce?
Glede na to, da stanujem v Šiški, zame to pomeni 5 minut s kolesom in 12 minut z LPP-jem, tako da to ne bi smelo predstavljati prevelikega problema. Tašča bo popazila na hčerko, jaz pa se bom šla kdaj tudi pozabavat v Bar s prijatelji, čisto nenapovedano. To je v resnici čisto prava gostilna … Joj, gostilna sem rekla! (smeh) Meni so se prijatelji vedno smejali, ko sem v Ljubljani rekla, če gremo v gostilno. Ampak na Dolenjskem imamo samo gostilne in mi je to poimenovanje bolj domače. Bar pa je seveda čisto pravi lokal, odprt za javnost, in kadarkoli nam ustreza, lahko pridemo sem.

Ste se kdaj preizkusili kot natakarica?
Ja, sem, to ni skrivnost. Sem ‘kelnarila’ in imam izkušnje tudi z nočnimi klubi. Delala sem recimo v Emonski kleti, ki je samo nekaj metrov stran, tako da me zdaj vse skupaj malo spomni na te čase. Kelnarila sem v prvem letniku novinarstva, samo ob vikendih, med tednom sem imela namreč študijske obveznosti. Tako da je bil moj delovnik od desetih zvečer do petih zjutraj. Potem sem šla pa že kmalu na avdicijo na nacionalko in v drugem letniku sem bila že novinarka na Valu 202.

Glede na to, da imate izkušnje, bi rekli, da je biti natakar težek poklic?
Osebno imam krasne izkušnje in sem resnično uživala v tem. Res mi ni bilo hudega. Z veseljem sem šla v službo. Če je ob tebi dobra ekipa natakarjev in če imaš lep odnos s strankami, je vse super in ni težko. In tako smo spet pri tem starem reku, da če počneš nekaj, kar ti je všeč, ni težko to delati. In jaz sem v tem res uživala. Tako, kot sem potem uživala v novinarstvu in kot uživam danes, ko sem voditeljica.

Bi danes lahko mikrofon zamenjali za šank?
Zakaj pa ne. Moram priznati, da mi res ne bi bilo težko voditeljskega dela zamenjati z delom v gostinstvu, ker je približno podobno. Oboje je delo z ljudmi, s to razliko, da so tu kamere, tam jih pa ni.

Menite, da tekmovalce čakajo naporni trije meseci za šankom v Baru?
O, ja, zagotovo. Predvsem s tega stališča, da morajo tudi živeti pod kamerami, eden z drugim. To pa je tisto, kar, priznam, bi bil velik izziv tudi zame. Delati za šankom mi ne bi bil problem, takole živeti z nekom pa zagotovo. Človek je le navajen svojega miru in svojega načina življenja, tega pa tu, kjer moraš živeti s šestnajstimi neznanci, ni. Tako da to ni za vsakega in bo kar izziv.

Ste kdaj zahajali v ta klub, ki je bil nekoč Bachus in še prej El Dorado?
Bila sem enkrat. Je pa moj brat spoznal svojo ženo prav tu, v Bachusu.

Kakšen nasvet ste dali Domnu, ki bo tokrat prvič stopil v voditeljske čevlje?
Domnu sem rekla, da te vaje, kako stojiva pred kamero in kam gledava, niso tako pomembne kot to, da se čim večkrat usedeva skupaj in samo klepetava. To zdaj najbolj potrebujeva. Voditelja se morata imeti rada. Sicer pa najin odnos, vsaj tako se tolažim, ni bistven za to oddajo, bistveni so še vedno tekmovalci.