reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Izgubil je vse spomine na Maldive

Sonja Javornik, 20.08.2019 13:00:00

Dva dni po prihodu z Maldivov se je Werner lotil urejanja spominov, fotografij in posnetkov, in to ne le letošnjih, pač pa vseh, ki jih je zbral v 14 letih. Ampak ko jih je prenašal z ene spominske kartice na drugo, je naredil veliko napako: vmes si je premislil in pritisnil ukaz, da se vse izbriše, seveda pa ni pričakoval, da se bo izbrisalo vse, torej tudi s kartice, s katere je spomine prenašal!

Delite na:
Izgubil je vse spomine na Maldive
Že dve desetletji so Brozovićevi najbolj srečni na Maldivih. Osebni arhiv

»Mislil sem, da bom znorel! Vse sem poskusil, vse pogledal, ampak posnetkov in fotografij ni bilo …« nam je zaupal Werner, ki je potem ves poklapan hodil po stanovanju. Ženi Andreji je bilo hudo, ko je gledala moža, ki se je grozno sekiral, ker je izbrisal pravzaprav vse dokaze, da so bili kdaj na prekrasnih Maldivih. No, vsaj kakšni članki v medijih so ostali, ampak pevec je imel seveda še kopico prekrasnih fotografij, ki jih je hranil le za domače.

»Ko sem videla, kako hudo je obupan, sem se odločila, da ne vržem takoj puške v koruzo. Čeprav je Werner rekel, da je poskusil vse, kar se da, sem šla na splet in brskala, ali obstaja še kakšna možnost. Zares sem našla program, ki vrača izgubljene datoteke!« se je pohvalila Andreja, ki je najprej preverila, kaj lahko program s pobrisane kartice najde, in ko je ugotovila, da lahko resnično reši vse, kar je bilo nekoč na njej, je plačala za program sto evrov ter tako dobila nazaj vse datoteke.

»V tistem trenutku bi za vse spomine dal milijon, ne sto evrov. To so spomini, ki nimajo cene, zato je to res dober posel. Jasno, da sem si želel nazaj fotografije, ki so me spomnile na prekrasne trenutke izpred desetih ali več let. Mi bi lahko šli ponovno na Maldive, ampak saj veste, časa se ne da zavrteti nazaj,« pravi Werner, ki o času te dni tudi sicer veliko razmišlja, saj bo konec leta praznoval 30 let kariere.

werner-andreja-01.jpeg
Werner z ženo Andrejo in eno od manjših školjk, ki jih je tudi našel na letošnjem dosputu.
osebni arhiv

Werner je svojo glasbeno pot začel na hrvaški festivalski sceni, zato bo album, ki ga bo izdal oktobra, v celoti posnel v hrvaškem jeziku. Seveda bodo na albumu tudi tiste pesmi, ki jih je že posnel v tem jeziku, pripravlja pa še nekaj povsem novih pesmi. »Že ko sem bil majhen, sem bil zelo navdušen nad glasbo in sem jo rad poslušal. Prihajam iz povprečne družine: oče je delal v turizmu, mati je oddajala sobe doma. Živel sem s Splitskim festivalom in z mladinskimi glasbeniki. Vsi so mi bili vzor, vse pesmi sem poznal, z vseh mogočih festivalov. Prva plošča, ki sem jo dobil in me je navdušila, je bila Zbog jedne divne crne žene. Tolikokrat sem si jo predvajal, da je na koncu preskakovala!« je povedal Werner o začetkih kariere.

werner
Werner si je na Maldivih nabral moči za jesen, ki bo precej naporna, saj pripravlja nov album in koncertno turnejo.
osebni arhiv

Sicer pa je imel prvi nastop pri šestih letih na šolski proslavi. »Od vseh otrok so pričakovali, da bodo nekaj zapeli, in večinoma so peli dalmatinske pesmi. Jaz pa sem prišel s harmoniko, zapel Na planincah sončece sije in prejel velik aplavz. Potem so še enkrat povabili na oder in sem še enkrat zaigral,« se še vedno dobro spomni prvega uspeha glasbenik, ki bo jeseni začel veliko koncertno turnejo po dvoranah. Še dobro, da si je na Maldivih odpočil, saj bo druga polovica leta zanj zelo naporna, po drugi strani pa se že veseli druženja s poslušalci, tako da mu ne bo hudega.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 32, 8. 8. 2019