Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Istanbulska nevesta: takšna je v resnici tašča iz pekla!

V.M., Vklop, 13.12.2018 19:01:53

Radi se pošalimo na račun tašč, a z Esmo iz Istanbulske neveste ni šale. Turška igralka Ipek Bilgin je odlično odigrala oblastno taščo, ki jemlje družinsko tradicijo zelo resno in je pripravljena spremeniti življenje svoje mlade snahe v pravi pekel. A igralka trdi, da ima s svojim likom v resnici le eno skupno točko.

Delite na:
Istanbulska nevesta: takšna je v resnici tašča iz pekla!
Ipek Bilgin v vlogi tašče iz pekla. Planet TV

Nihče ne zna stiskati ustnic in vihati nosu tako učinkovito kot mama televizijske družine Boran, ki jo upravičeno kličejo sultanka Esma. Ipek Bilgin je z njo ustvarila lik, ki si mu nihče ne bi želel postaviti po robu. Igranje oblastne tašče ji je v izziv, vlogo v nadaljevanki Istanbulska nevesta pa je sprejela predvsem zato, ker si je želela sodelovati z režiserko Zeynep Günay Tan, pravi spoštovana igralka. 

S taščo iz pekla naj bi imela le eno skupno točko: obe sta glasni. »Pri Istanbulski nevesti me je najbolj pritegnil scenarij in to, kako si je režiserka zamislila nadaljevanko. Menim, da je popolnoma drugačna od mojega dozdajšnjega dela,« pravi 62-letna Ipek, ki je v Turčiji znana tudi po svojih filmskih in gledaliških vlogah.

Ipek Bilgin os..jpg
Ipek Bilgin
Planet TV

Pokojni mož je bil ljubezen njenega življenja

»Zame je igra kot dihanje. Ne morem si predstavljati sebe brez gledališča,« dodaja igralka, ki se že vse življenje posveča igralskim projektom, pri čemer jo je vedno podpiral tudi njen mož Cüneyt Çalişkur, prav tako igralec, ki pa je umrl leta 2011. Ipek o drugih moških sploh ne razmišlja, saj pravi, da je bil pokojni mož ljubezen njenega življenja.

Po njenih stopinjah gre tudi hči

Mož, s katerim sta se spoznala na snemanju, je bil njen največji kritik, ki ga je vedno vprašala za nasvet. Tudi njuna hčerka Çağ Çalışkur stopa po njunih stopinjah, pri čemer jo Ipek z vsem srcem podpira. Povsem nasprotno od njenega lika v Istanbulski nevesti, ki daje prednost svojim načrtom pred željami svojih sinov.

Ipek je z danes 37-letno hčerko ustanovila tudi eksperimentalno gledališče. »Moja hči tako kot jaz živi za igro in to mi je v neizmerno zadovoljstvo,« pravi najbolj nezaželena tašča malih ekranov.

Ipek Bilgin.jpg
Tašča iz pekla
Planet TV

Brez kostima in pričeske je neprepoznavna

Čeprav se včasih zgodi, da imajo negativni liki iz televizijskih serij slabe izkušnje z oboževalci, ki njihovo igro jemljejo preveč resno, pa Ipek s tem nima večjih težav. V nasprotju s strogo matriarhinjo družine Boran je igralka po naravi zelo nasmejana oseba, brez kostima in pričeske je pravzaprav skoraj neprepoznavna.

Ipek Bilgin3.jpg
Ipek Bilgin
Planet TV

Esma je sicer v Istanbulski nevesti v teh dneh praznovala 60. rojstni dan, približno toliko pa je bila v času snemanja stara tudi igralka, ki bo marca dopolnila 63 let. A praznovanje je Esmi v seriji pokvaril zanjo zelo neljub razplet dogodkov ...

Objavljeno v reviji Vklop št. 49, 6. 12. 2018.