Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Inovacija na trgu zobne paste

PR, 05.03.2020 15:19:51

COLGATE® predstavlja zobno pasto “Smile for good”. Colgate je danes predstavil novo zobno pasto, prvo v svojem portfelju, ki vsebuje minimalno število sestavin. Na sprednji strani embalaže so naštete vse sestavine in njihov namen, zobna pasta pa je pakirana v tubo, ki jo je po uporabi mogoče reciklirati.

Delite na:
Inovacija na trgu zobne paste
Colgate Smile for Good .

●    Prva zobna pasta Colgate, kjer je na sprednji strani embalaže navedena vsaka sestavina skupaj z obrazložitvijo njenega namena.
●    Prva Colgate tuba, ki je s strani RecyClass (pobuda, ki deluje na področju izboljšanja recikliranja embalaže) prepoznana kot primerna za recikliranje.
●    Colgate-Palmolive želi deliti svojo tehnologijo s konkurenco, z namenom, da tube vseh proizvajalcev dosegajo standarde za recikliranje.

Vse, kar potrebujete, ničesar kar ne

V zadnjem času se porajajo številna vprašanja glede sestavin, ki jih vsebuje zobna pasta. Vse več potrošnikov je pripravljenih vlagati v izdelke, ki imajo pozitiven vpliv na okolje in na njihovo zdravje. Zobna pasta “Smile for good” postavlja nov mejnik z uveljavitvijo preproste razlage namena posamezne sestavine na sprednji strani pakiranja.

Sestavine, ki jih vsebuje zobna pasta, so v 99,7 % naravne. Trenutno obstajata dve formuli: “Smile for Good Protection” in “Smile for Good Whitening” s sodo bikarbono, ki je najbolj poznana po svojih učinkih na beljenje zob.

Poleg tega, seznam omejenih sestavin ne vključuje agresivnega penila SLS, titanovega dioksida ali sladila saharin, izdelek pa je pridobil tudi certifikat s strani Vegan Society, FSC in EcoCert, kar še dodatno potrjuje njegovo odgovorno sestavo, kjer večina sestavin izvira iz naravnih virov.

Colgate tuba, ki jo je mogoče reciklirati

Skoraj dve tretjini ljudi se ne zaveda, da je mogoče reciklirati tubo zobne paste. Večina današnjih tub za zobno pasto je narejena iz listov plastičnega laminata - po navadi kombinacije različnih plastičnih mas, obloženih s tanko plastjo aluminija. Mešanica materialov onemogoča recikliranje z običajnimi metodami. “Smile for good” to spremeni s pomočjo polietilena visoke gostote (HDPE), plastike, ki se uporablja za izdelavo vrčkov za mleko in drugih plastičnih steklenic.

Po tem, ko so pred časom mislili, da je HDPE preveč tog, da bi lahko iz njega naredili tubo za zobno pasto, ki jo je mogoče “stisniti”, so Colgateovi inženirji ugotovili, kako kombinirati različne razrede in debeline laminata HDPE v tubo, ki ustreza standardom recikliranja, hkrati pa zaščiti izdelek in izpolnjuje zahteve visoke hitrosti proizvodnje. Tuba je pred kratkim prejela priznanje APR (Združenje reciklaže plastike) in RecyClass (pobuda, ki deluje na področju izboljšanja recikliranja embalaže), ki sta določila standarde recikliranja v Severni Ameriki in Evropi. Colgate je sodeloval tudi z zainteresiranimi skupinami za pakiranje in recikliranje, da bi ustvaril ozaveščenost in predstavil tubo "pripravljeno za recikliranje".

100 % reciklirane embalaže do leta 2025

Nadaljnja prizadevanja za pomoč ljudem pri doseganju majhnih, trajnostnih sprememb, vključno z lansiranjem zobne ščetke Charcoal Bamboo Toothbrush in Smile for Good zobne paste je način, kako Colgate izboljšuje profil trajnosti svojih izdelkov, da bi dosegel cilj 100 % reciklirane embalaže do leta 2025.

Samo zobna pasta predstavlja približno 20 milijard tub letno po vsem svetu, zato želi Colgate svojo inovativno tehnologijo deliti s konkurenco kot del svoje zaveze preoblikovanja ene najbolj razširjenih oblik plastične embalaže, ki je do zdaj ni bilo mogoče reciklirati.

Noel Wallace, glavni izvršni direktor in predsednik Colgate-Palmolive, dodaja: "Colgate želi, da bi tube postale del krožnega gospodarstva, tako da bi to plastiko ohranili in na ta način prihranili naravne vire. Če bi tube za recikliranje uvedla vsa podjetja, bi vsi zmagali. Želimo, da bi vse tube za zobno pasto - in sčasoma vse vrste tub - ustrezale enakim standardom recikliranja. Standarde za izdelavo tub lahko poenotimo, še vedno pa lahko konkuriramo s tistim, kar je znotraj njih."

Colgate Smile for Good  whitening.png
Zobna pasta Colgate za beljenje zob.
.

O Colgate-Palmoliveu:

Colgate-Palmolive je vodilno svetovno podjetje, osredotočeno na proizvodnjo izdelkov za ustno, osebno in domačo nego ter prehrano hišnih ljubljenčkov. Colgate je z več kot 34.000 zaposlenimi in izdelki, ki jih prodajajo v več kot 200 državah, znan po imenih, kot so Colgate, Palmolive, elmex, Tom's of Maine, Sorriso, Speed ​​Stick, Lady Speed ​​Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline in Suavitel, pa tudi Hill's Science Diet in Hill's Recept Diet. Podjetje je prepoznano tudi po vodilnem položaju in inovacijah pri spodbujanju okoljske trajnosti in dobrega počutja skupnosti, vključno s svojimi dosežki pri varčevanju z vodo, zmanjšanju odpadkov, spodbujanju recikliranja in izboljšanju zdravja ust pri otrocih s svojim programom Bright Smiles, Bright Futures, ki je od leta 1991 dosegel več kot milijardo otrok. Več informacij o globalnem poslovanju podjetja Colgate in o tem, kako podjetje gradi prihodnost, ki se ji lahko nasmehnite na http://www.colgatepalmolive.com

Formula za zaščito

Voda - zmeša skupaj vse sestavine

Fluorid - ščiti pred kariesom

Silica - čisti in beli zobe

Glicerin - ohranja pasto navlaženo

Xylitol & Aroma - naredi pasto svežo in okusno

Celulozna guma - daje pravo gostoto

Lauril glukozid in dinatrijev kokoil glutamat - pena za čiščenje zob

Formula za beljenje

Voda - zmeša skupaj vse sestavine

Fluorid - ščiti pred kariesom

Silica ** - čisti in beli zobe

Glicerin - ohranja pasto navlaženo

Xylitol & Aroma - naredi pasto svežo in okusno

Celulozna guma - daje pravo gostoto

Lauril glukozid in dinatrijev kokoil glutamat – pena za čiščenje zob

Soda bikarbona - znana po učinku beljenja

*Zavezujemo se, da bomo odprti in pregledni, da vam omogočimo sprejemanje premišljene odločitve.

** Ta izdelek vključuje visoko čistilni silicijev dioksid, ki pomaga obnoviti naravno belino vaših zob.

Ta formula je odgovorno narejena, sestavine pa zagotavljajo optimalno vsakodnevno zaščito. Če želite izvedeti več, obiščite www.colgatepalmolive.com/responsibly-made