Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Igralci stopili v čevlje svetovnih glasbenih zvezd

Teja Pelko, Vklop, 21.03.2019 20:00:00

Igralci in tisti, ki bodo to šele postali, so že devetič za en dan gledališki oder zamenjali z glasbenim. Eni so se prelevili v sebi ljube izvajalce, drugi pa so izbrali tiste, za katere so bili prepričani, da bodo všeč mlademu občinstvu, ki mu je ta dogodek v prvi vrsti tudi namenjen.

Delite na:
Igralci stopili v čevlje svetovnih glasbenih zvezd
Nina Rakovec Marko Vavpotič, M24.si

Nekateri so veliko pozornosti namenili tudi izbiri oblačil in obutve. A če je večina od njih »zgolj« izbrala kaj iz bogate zbirke ali pobrskala po omarah, je šel Matej Zemljič korak dlje: za nastop mu je kostumograf Andrej Vrhovnik naredil posebne čevlje z LED-lučkami v različnih barvah po njegovi izbiri, ki jih je nastavljal s posebnim daljinskim upravljalcem, po spletu pa je Vrhovnik zanj naročil še majico, a ta na njegovo veliko žalost iz srbske prestolnice ni prispela pravočasno.

KONCERT MGL IN AGRFT 4
Zemljič (z daljninskim upravljalcem za ledice na supergah), Lena Hribar in Gregor Gruden v zaodrju pred koncertom.
Marko Vavpotič, M24.si

NASTOPAJOČI

Ob spremljavi glasbenikov Sanje Mlinar Marin, Žige Kožarja, Lazara Ameda Hierrezuela Zumete, Gorana Rukavine, Nejca Škofica in Mateja Kužela pod vodstvom Mihe Petrica so nastopili Viktorija Bencik Emeršič, Lena Hribar, Nina Rakovec, Jernej Gašperin, Gregor Gruden, Gašper Jarni, Matic Lukšič, Matej Puc, Filip Samobor in Matej Zemljič ter študenti AGRFT-ja in gosti Lea Cok, Sara Gorše, Klara Kastelec, Voranc Boh, Robert Korošec in Žan Perko.


Zemljič je sicer letos za nastop izbral pesmi Feel It Still skupine Portugal – The Man in Paradise kantavtorja Georgea Ezre, zanju pa se je, tako kot vsa leta do zdaj, odločil zaradi aktualnosti in priljubljenosti med mladimi. »Vedno izbiram pesmi, ki so uspešnice, za katere se mi zdi, da bodo všeč mladim obiskovalcem. Koncert je namreč namenjen temu, da se imajo lepo. Poleg tega je, če slišijo neko pesem, ki jim je znana, lažje zame, saj pojejo z mano, jaz pa se potem bolje počutim. Poleg tega pa, če bi se mi zgodilo, da bi pozabil besedilo, dam samo njim mikrofon in zapojejo,« nam je povedal Matej, ki je s svojim nastopom znova osvojil občinstvo, z igro v filmu Posledice pa je po slovenskih pred kratkim navdušil še srbske poznavalce. Za upodobitev Andreja je namreč na 47. mednarodnem filmskem festivalu (FEST) dobil nagrado za najboljšega igralca v glavnem tekmovalnem programu, kar mu seveda zelo veliko pomeni. »Zelo sem vesel, da sem dobil nagrado na takšnem festivalu, kot je FEST, ki je največji in najodmevnejši festival v Srbiji. Od ljudi iz njihovega filmskega centra sem slišal, da so nori na ta film in da nam celo malo zvidajo, saj bi si tudi sami želeli imeti tak film, kot smo ga posneli mi,« nam je zaupal Zemljič. Nekaj ponudb za delo je zaradi filma že dobil, a je za zdaj še vse v povojih. Zelo bi si želel snemati v državah nekdanje Jugoslavije, prepričan pa je tudi, da jezik zanj ne bi bila posebna težava, saj mu je blizu in ga govori kar dobro.

Da se kot riba v vodi počuti tudi v vlogi pevca, je znova dokazal Voranc Boh. Tokrat se je predstavil s pesmima Can't Feel My Face The Weeknda in Purple Haze legendarnega Jimija Hendrixa. »V zadnjih letih sem začel malo več poslušati pop glasbo, kamor spada tudi The Weeknd, ki mi je zelo všeč, Jimija Hendrixa pa poslušam že od otroštva, to je neka klasika,« nam je odločitev za izbor pesmi pojasnil Voranc. Igralcu je sicer najbolj všeč glasba, ki so jo ustvarjali med 60. in 80. leti prejšnjega stoletja.

Zdi se mu, da je bilo to obdobje tudi zelo družbeno in umetniško produktivno, in če bi lahko, bi se želel v ta čas vrniti vsaj za en dan, da bi vse to okusil ali šel vsaj na en koncert tistega časa. Te dni igralec čas namenja predvsem lutkam, saj se v Lutkovnem gledališču Ljubljana pripravlja na premiero predstave za odrasle z naslovom Posvetitev pomladi, na VOYO pa ga lahko spremljate v izvirni slovenski seriji Lajf je tekma.

Voranc Boh
Voranc Boh
Marko Vavpotič, M24.si

Prav to v resničnem življenju kot starša dveletne hčerkice Lejle zagotovo večkrat doživljata igralca Nina Rakovec in Robert Korošec. Robert je punčici svojega očesa po lanski predelavi Magnificove pesmi Pukni zoro, v katero je vključil hčerkino ime, tokrat poklonil pesem Layla Erica Claptona. Da ni izbral kakšne z imenom Nina oziroma ni tega imena vpletel v katero od skladb, njegove izbranke ni niti malo zmotilo, ravno nasprotno. »Ah, kje, on je krasen tati; saj prva pesem Ti ti ti od zasedbe S.A.R.S. je bila pa zame,« nam je v smehu dejala Rakovčeva. Doma sicer oba večinoma poslušata Zajčka Dolgouščka, Kuža pazi in Piko Nogavičko, veliko pa morata peti tudi sama. »Lejlica je takšna, da se, ko beremo zgodbico, kmalu naveliča, da ji normalno bereš, zato reče: 'Poj, poj!' Potem morava vse peti, kot denimo, kako drevesa pridejo in skačejo (smeh), tako da pravzaprav mi ves čas pojemo,« nam je razkrila Nina. V Kinu Šiška je igralka pela pesem Get The Party Started glasbenice Pink, ki jo zelo občuduje. »Zelo rada imam močne ženske in pevke, kakršna je ona – pa taka malo 'utrgana' je; vem, da del tega nosim tudi jaz v sebi. Občudujem jo, ker svoja otroka povsod vzame s sabo. Poleg tega poskrbi za res izjemne zabave, ona ima na odru prave predstave. Zavedam se, da se njenemu glasu ne morem niti približati, niti se nimam za pevko. Zame je to kar stresno. Jaz sem igralka, ki poje, ko mora. Zdi se mi, da imam neki osnovni posluh, moraš pa res veliko delati na tem. Zame kot igralko je nekaj vaj premalo, je pa to nepozabna izkušnja, zato sem bila zelo vesela povabila Barbare Hieng Samobor, ravnateljice in umetniške vodje Mestnega gledališča ljubljanskega. Stopiti na ta oder pred tolikšno množico, ki se zabava s tabo, je nekaj neverjetnega. V trenutku pozabiiš na vse okoliščine, samo predaš se in si rečeš: 'Naredimo torej žur.' Pri tem mi zelo pomaga maska. V tem najbolj uživam. Iskreno z njo tudi malo skrijem Nino. Naredim si neki 'likec', da si olajšam položaj. Po nastopu pa si vedno rečem: 'Joj, zdaj bi šla pa še enkrat gor!' Ta energija, ki to jo da občinstvo, je res nepozabna,« nam je povedala Nina.

KONCERT MGL IN AGRFT 10
Robert Korošec je nazorno pokazal, kako ga Lejla spravlja na kolena.
Marko Vavpotič, M24.si

Zadovoljstvo občinstva je bilo tudi glavno vodilo pri izbiri pesmi Sare Gorše: odločila se je za skladbi One Kiss Calvina Harrisa in Dua Lipe ter Slađana pevke Senidah, skupaj z Leno Hribar, Leo Cok in Viktorijo Bencik Emeršič pa je zapela še pesem Wannabe skupine Spice Girls. »Hotela sem, da ljudje pojejo z mano, s pesmijo Slađana pa se sem želela pokloniti Senidah, ker je carica, ker ima res dobre pesmi in veliko poslušalcev. Želela sem ji sporočiti, da je 'huda'. Na odru sem se počutila noro. Povsem sem 'padla noter'. Počutila sem se kot Senidah, sploh nisem vedela, kaj sem govorila. Upam, da sem zadela vse besede; meni se zdi, da sem jih,« nam je v smehu dejala Sara, ki svoje glasovne sposobnosti že nekaj časa pili za gledališki oder, saj se pripravlja za nastop v muzikalu Addamsovi, ki ga bodo v MGL-ju premierno predstavili aprila.

KONCERT MGL IN AGRFT 2
Sara Gorše
Marko Vavpotič, M24.si

Objavljeno v reviji Vklop št. 12. 21. 3. 2019.