mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Hrvaška je hit tudi med zvezdniki

T. J., 14.08.2019 13:00:00

V naši soseščini kar mrgoli svetovno znanih obrazov. Julij, eden od dveh mesecev, ko je poletna turistična sezona na Hrvaškem na vrhuncu, je za nami. To je odlična priložnost za neke vrste vmesni »popis«, v katerem smo se osredotočili na svetovno znane obraze, ki so do zdaj dopustovali pri naših sosedih. V zadnjih letih se v Jadranskem morju namreč namaka čedalje več zvezdnikov, ki ne skrivajo navdušenja nad biserno čistim morjem, plažami, nočnimi klubi in obalnimi ter otoškimi kamnitimi mesteci.

Delite na:
Hrvaška je hit tudi med zvezdniki
Cristiano Ronaldo Profimedia

Cristiano Ronaldo

Med prvimi slavnimi ljudmi, ki so letos uživali ob in v Jadranskem morju, sta bila 34-letni portugalski nogometni zvezdnik in njegova zaročenka Georgina Rodríguez. Mišičasti športnik in 25-letni temnolasi španski model sta že v predsezoni obiskala Dubrovnik. Njun aprilski dopust v jadranskem biseru je bil skrbno načrtovan do najmanjše podrobnosti. Bivala sta v luksuzni vili Šeherezada, za katero je treba odšteti 7000 evrov na dan, želodčka pa sta si polnila v najbolj mondenih dubrovniških restavracijah.

ryan reynolds.jpg
Ryan Reynolds
Profimedia

Ryan Reynolds in druščina

Aprila so na Hrvaškem snemali akcijsko komedijo The Hitman's Wife's Bodyguard, nadaljevanje filma The Hitman's Bodyguard (Krij mi hrbet), zato se je tam zbrala igralska smetana. Ryan Reynolds, ki bo oktobra dopolnil 43 let, 70-letni Samuel L. Jackson in 52-letna Salma Hayek so najprej uživali v hrvaškem delu Istre, natančneje v Rovinju, potem pa so se preselili v Zagreb. Salmo je očitno očarala predvsem Istra, saj je s svojim možem, 57-letnim francoskim poslovnežem Françoisom-Henrijem Pinaultom, obiskala in si natančno ogledala več istrskih mestec. Temnolasa mehiško-ameriška lepotica se na svoje veliko veselje ponovno mudi v naši soseščini, saj s svojim 50-letnim stanovskim kolegom Owenom Wilsonom v Splitu snema znanstvenofantastično dramo Bliss, nov projekt podjetij Amazon Studios in Endgame Entertainment.  

David Hasselhoff

david hasselhoff.jpg
David Hasselhoff
Profimedia

Sredi junija si je dopust na Hrvaškem privoščil 67-letni igralec, pevec in poslovnež David Hasselhoff, najbolj znan po vlogi reševalca iz vode Mitcha Buchannona v nekoč priljubljeni seriji Obalna straža. David je dopustoval v družbi svoje 28 let mlajše žene Hayley Roberts. Zakonca sta pred tem uživala na grškem otoku Mikonos, ki sta ga obiskala v okviru Gumballa 3000, razvpitega avtomobilskega shoda premožnežev, zvezdnikov in njihovih nesramno dragih športnih avtomobilov, katerega redni udeleženec je tudi David. Med potjo do Monaka, ki je bil njun naslednji počitniški cilj, sta se ustavila na Hrvaškem, kjer sta posnela kar nekaj fotografij. Visokorasli zvezdnik je eno od njih objavil na Twitterju. 

Jessica Alba s kolegico

jessica alba.jpg
Jessica Alba
Profimedia

Dogodka New Europe Market, marketinške konference in festivala filma ter televizije, ki je bil med 10. in 13. junijem v prečudovitem Dubrovniku, sta se udeležili veliki hollywoodski zvezdnici, soigralki iz serije L.A.'s Finest. Jessica Alba, ki je aprila praznovala 38. rojstni dan, in 46-letna Gabrielle Union sta jug Jadranskega morja sicer obiskali poslovno, a glede na to, da nista skrivali velikega navdušenja nad morjem, hrano in ljudmi, lahko domnevamo, da se bosta k našim južnim sosedom že v kratkem vrnili na dopust.

Sylvester Stallone

sylvester stallone.jpg
Sylvester Stallone je na Hrvaškem praznoval 73. rojstni dan.
Profimedia

V začetku julija je na splitskem letališču pristalo letalo z družino igralca in filmskega ustvarjalca Sylvestra Stallona, ki je 6. julija prav na Hrvaškem praznoval svoj 73. rojstni dan. Akcijski zvezdnik, najbolj znan po vlogah boksarja Rockyja Balboe in neizprosnega vojaka Ramba, je v Split pripotoval iz Benetk. Z letališča so ga skupaj z družinskimi članicami, 50-letno ženo Jennifer Flavin in hčerkami, 22-letno Sophio Rose, 21-letno Sistine Rose in 17-letno Scarlet Rose, z luksuzno limuzino odpeljali do zahodne obale, kjer se je takoj vkrcal na jahto Meiro. Gre za lani izdelano razkošno jahto, dolgo 50 metrov in široko deset metrov.

sylvester stallone 1.jpg
Sistine Rose, Sylvestrove hčerke, niso navdušile le hrvaške naravne lepote, ampak tudi nočno življenje.
Profimedia

V predsezoni je treba za tedenski najem tega plovila, ki spada med najluksuznejše jahte na Hrvaškem – ima šest kabin in lahko sprejme do 12 gostov –, odšteti 105 tisoč evrov, v sezoni pa kar 133 tisoč evrov! Slavna družina je iz Splita najprej odpotovala na Brač, potem so jo opazili na Hvaru, kjer so zvezdnikove lepe hčerke izkusile čare nočnega življenja, naslednji dan pa so si s staršema ogledale še vse lepote Visa. 

jon bon jovi.jpg
Svetovno znani glasbenik je z družino Hrvaško obiskal že pred osmimi leti, letos pa se je vrnil.
Profimedia

Jon Bon Jovi

Svetovno znani glasbenik je z družino Hrvaško obiskal že pred osmimi leti, letos pa se je vrnil. Tudi sloviti 57-letni ameriški glasbenik, glasbeni producent, filantrop in igralec Jon Bon Jovi se je odločil, da bo poletni dopust preživel na Hrvaškem. Tega seveda ni storil sam, ampak z družino, ki jo poleg njegove ljubezni iz srednješolskih let, žene Dorothee Hurley, sestavljajo še štirje otroci, 26-letna hčerka Stephanie Rose ter sinovi, 24-letni Jesse James Louis, 17-letni Jacob in 15-letni Romeo Jon. Najprej so obiskali Dubrovnik, nato pa so se v Cavtatu vkrcali na jahto, ki jih je popeljala do Korčule. Jadransko »turnejo« so končali na Hvaru.

will ferrell.jpg
Will Ferrell
Profimedia

Will Ferrell

Hrvaško je julija raziskoval 52-letni Will Ferrell. Igralec, komik, filmski ustvarjalec in poslovnež je obiskal Narodni park Krka. S tem je med drugim navdušil enega od prijaznih uslužbencev parka, ki se je fotografiral z njim, fotografijo objavil na Instagramu in ob njej napisal: »Ko končno spoznaš legendo, ki te že desetletja spravlja v smeh do solz … Srečni in ponosni smo, da smo gostili legendarnega Willa Ferrella v Narodnem parku #Krka. Hvala za vsak LOL.« Willa so osupnile lepote zelo znanega narodnega parka, ki ga med potjo do Dalmacije vsako leto obiščejo številni turisti.   

alexander wang.jpg
Alexander Wang
Profimedia

Alexander Wang

Med svetovno znanimi ljudmi, ki se niso mogli upreti lepotam Hrvaške, je tudi sloviti ameriški modni oblikovalec Alexander Wang. Dolgolasec, ki bo decembra dopolnil 36 let, s svojimi oblekami navdušuje številne lepe, slavne in bogate ljudi iz Hollywooda ter širše. Prav po številnih priporočilih svojih slavnih strank se je odločil, da bo letos dopustoval na Hrvaškem. Bival je na razkošni jahti, ki mu je zagotavljala zasebnost. Poleg Dubrovnika ga je najbolj navdušil otoček Šipan, na katerem je s svojo družbo preživel prijeten poletni dan in užival v številnih morskih radostih.    

shaquille o'neal.jpg
Shaquille O'Neal
Profimedia

Shaquille O'Neal

Upokojeni košarkarski zvezdnik Shaquille O'Neal je 21. julija z letalom pripotoval v Zadar, in sicer iz poslovnih razlogov. Naslednji dan ga je na Pagu, natančneje v nočnem klubu Noa Beach Club na razvpiti plaži Zrće, čakal nastop v vlogi didžeja. Priljubljeni 47-letni Shaq se je po upokojitvi posvetil športnemu komentiranju, kariero pa si gradi tudi kot DJ Diesel. Dobro razpoložen velikan, visok kar 216 centimetrov, je že na letališču delil avtograme in se fotografiral s svojimi oboževalci.

novak đoković.jpg
Novak Đoković in Jelena
Profimedia

Novak Đoković

Po sijajni sezoni, ki jo je okronal s petim wimbledonskim naslovom, se je za dopust pri sosedih odločil tudi 32-letni Srb Novak Đoković, številka ena svetovnega tenisa. S svojo simpatično 33-letno ženo Jeleno je odpotoval na Korčulo, kjer ga je romantično ozračje tako poneslo, da je z eno od klap zapel pesem Kad mi dođeš ti. Gre za uspešnico žal že pokojnega dalmatinskega glasbenega velikana Oliverja Dragojevića, ki je večino življenja sicer preživel v Splitu, po poreklu pa je bil prav s Korčule, natančneje iz mesteca Vela Luka. Priljubljeni Nole je na Facebooku objavil nekaj verzov pesmi in pripisal: »Čaroben večer. Petje s klapo s Korčule. Čudovita izkušnja. Hvaležen sem, da tako posebne trenutke delim z Jeleno.« Teniški zvezdnik pogosto poudarja, da zelo rad letuje na Hrvaškem, kjer je reden gost, hrvaško obalo pa označuje za najlepšo na svetu.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 31., 1. 8. 2019