kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Franc Papež: »V hiši o majhnih stvareh odloča žena, o velikih pa mož«

Alesh Maatko, 31.07.2020 18:45:41

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Franc Papež: »V hiši o majhnih stvareh odloča žena, o velikih pa mož«
V prostem času se uči klavirja. Promo foto

Ljubiteljski vinogradnik Franc Papež je lansko leto posnel himno svojemu vinogradu, ki ga opisuje kot »Vinograd moje sreče«. Letos pa glasbenik, ki najraje sodeluje s priznanim muzikantom Petrom Finkom, v novi skladbi opeva ženske.

Pesem z naslovom Moja žena je s pomočjo Veseljakove produkcijske ekipe pred kratkim dobila tudi videzgodbo, v kateri ima glavno vlogo prav soproga Franca Papeža. »Na mojo idejo je Matej Kocjančič napisal zelo zanimiv tekst, s katerim se bodo možakarji, ki so že dolgo časa poročeni, zelo poistovetili,« kratko in jedrnato povzame bistvo svoje nove skladbe Franc Papež. »Mislim, da je besedilo prijazno in prijetno, Peter pa je zanj napisal živahno melodijo,« še doda.

V pesmi Moja žena že naslov pove, da Franc opeva svojo soprogo, pravzaprav vse žene, ki so srečno poročene že dolga leta. Na vprašanje, ali se tudi sam lahko poistoveti z zelo simpatičnim besedilom, ki med drugim pravi tudi tole: »Spomnim se, kako čez nekaj let začuden sem spoznal, da postaja vsa modrejša, jaz čedalje manj sem znal ...«, Franc pravi, da si vsaka žena, ki z možem preživi več kot 40 let v srečnem zakonu, tega prikroji tako, da je prav. Po domače rečeno ... si ga prikroji po svoje. 

Kdo nosi hlače?
Kdo nosi hlače pri Papeževih, ni povsem jasno, je pa povsem jasno, da ima žena kar veliko vlogo v družini. »Saj veste, kako pravijo, da v hiši o majhnih stvareh odloča žena, o velikih pa mož, vendar do velikih sploh ne pride,« ob čemer se vsi skupaj nasmejimo. Sicer pa tako svetuje Franc vsem mladim parom, z veseljem pa se spominja svoje poroke, ki se je zgodila pred 42 leti. Trajala je dva dni, hkrati se je poročila tudi njegova sestra, tako da veselju kar ni bilo konca. Franc je sicer velik romantik, čeprav ga žena velikokrat opomni, da ni čisto tako. Je pa vsekakor energičen in ima voljo še za kaj novega. Pri nekaj več kot 60 letih se namreč uči igranja na klavir, želi pa se naučiti tudi supati.