julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

droga, lasulja, kokain Svet24.si

FOTO: Pod lasuljo skrival pol kilograma kokaina v ...

lunin mrk Petisvet.si

16. 7. 2019 ob 23.31: prihaja vaš sovražnik ali...

Žiga Kršinar Svet24.si

Mladi kmet Žiga po obisku inšpekcije oziroma ...

Meadow Walker Svet24.si

FOTO: Hči Paula Walkerja je vedno bolj podobna ...

Sophie Turner, Joe Jonas Najstnica.si

Medene tedne preživljata na Maldivih

ana jaka 2 Njena.si

Jaka Hafner je postal očka!

Festival rock in folk akustike

Matej Mitruševski, 12.07.2019 11:00:00

5. julija bo na Rašici pri Velikih Laščah, rojstnem kraju očeta slovenskega jezika Primoža Trubarja, 1. prvi festival folk in rock akustike.

Delite na:
Festival rock in folk akustike
Peter Lovšin Matej Mitruševski

Z njim želijo organizatorji poživiti kulturno dogajanje od Turjaka do Kolpe, hkrati pa pomagati pri ohranjanju in spodbujanju avtorskega ustvarjanja v slovenskem jeziku, ki se na odrih ali pisno marsikdaj prav nerodno zapostavlja ali površno uporablja.

Na festivalu s pomenljivim imenom Peti inu obstati se bodo predstavili uveljavljeni in manj uveljavljeni glasbeni izvajalci in skupine različnih žanrov, ki bodo z akustičnimi nastopi v slovenskem jeziku predstavili svoja najboljša dela. Na odru se bodo zvrstili: Pero Lovšin in Španski borci z gostjo Nežo Purkat na saksofonu, Rihard Zadravec Riki, Aljaž Hrastar, Po drugi strani (Blaž in Nejc Podobnik) ter Franci Rotar.

Po drugi strani
Po drugi strani
last izvajalcev

Ne bo pa šlo le za klasično koncertno druženje. V okviru festivala bo namreč potekala tudi delavnica pop poezije z legendarno Elzo Budau, svojo poezijo pa bodo brali Laura Husar, Duška Mihelič Hočevar in Andrej Perhaj.

Predstavile se bodo še manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe ter njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

Rihard Zadravec Riki
Rihard Zadravec Riki
last izvajalca

Festival uživa tako lokalno kot tudi širšo podporo, na seji odbora ga je podprlo celo predsedstvo Akademije znanosti in umetnosti (SAZU).

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 27, 4. 7. 2019