denar Dobra karma

Levi obogatijo hitro, Raki naredijo izgube - kaj ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Festival rock in folk akustike

Matej Mitruševski, 12.07.2019 11:00:00

5. julija bo na Rašici pri Velikih Laščah, rojstnem kraju očeta slovenskega jezika Primoža Trubarja, 1. prvi festival folk in rock akustike.

Delite na:
Festival rock in folk akustike
Peter Lovšin Matej Mitruševski

Z njim želijo organizatorji poživiti kulturno dogajanje od Turjaka do Kolpe, hkrati pa pomagati pri ohranjanju in spodbujanju avtorskega ustvarjanja v slovenskem jeziku, ki se na odrih ali pisno marsikdaj prav nerodno zapostavlja ali površno uporablja.

Na festivalu s pomenljivim imenom Peti inu obstati se bodo predstavili uveljavljeni in manj uveljavljeni glasbeni izvajalci in skupine različnih žanrov, ki bodo z akustičnimi nastopi v slovenskem jeziku predstavili svoja najboljša dela. Na odru se bodo zvrstili: Pero Lovšin in Španski borci z gostjo Nežo Purkat na saksofonu, Rihard Zadravec Riki, Aljaž Hrastar, Po drugi strani (Blaž in Nejc Podobnik) ter Franci Rotar.

Po drugi strani
Po drugi strani
last izvajalcev

Ne bo pa šlo le za klasično koncertno druženje. V okviru festivala bo namreč potekala tudi delavnica pop poezije z legendarno Elzo Budau, svojo poezijo pa bodo brali Laura Husar, Duška Mihelič Hočevar in Andrej Perhaj.

Predstavile se bodo še manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe ter njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

Rihard Zadravec Riki
Rihard Zadravec Riki
Osebni arhiv

Festival uživa tako lokalno kot tudi širšo podporo, na seji odbora ga je podprlo celo predsedstvo Akademije znanosti in umetnosti (SAZU).

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 27, 4. 7. 2019