phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

Festival rock in folk akustike

Matej Mitruševski, 12.07.2019 11:00:00

5. julija bo na Rašici pri Velikih Laščah, rojstnem kraju očeta slovenskega jezika Primoža Trubarja, 1. prvi festival folk in rock akustike.

Delite na:
Festival rock in folk akustike
Peter Lovšin Matej Mitruševski

Z njim želijo organizatorji poživiti kulturno dogajanje od Turjaka do Kolpe, hkrati pa pomagati pri ohranjanju in spodbujanju avtorskega ustvarjanja v slovenskem jeziku, ki se na odrih ali pisno marsikdaj prav nerodno zapostavlja ali površno uporablja.

Na festivalu s pomenljivim imenom Peti inu obstati se bodo predstavili uveljavljeni in manj uveljavljeni glasbeni izvajalci in skupine različnih žanrov, ki bodo z akustičnimi nastopi v slovenskem jeziku predstavili svoja najboljša dela. Na odru se bodo zvrstili: Pero Lovšin in Španski borci z gostjo Nežo Purkat na saksofonu, Rihard Zadravec Riki, Aljaž Hrastar, Po drugi strani (Blaž in Nejc Podobnik) ter Franci Rotar.

Po drugi strani
Po drugi strani
last izvajalcev

Ne bo pa šlo le za klasično koncertno druženje. V okviru festivala bo namreč potekala tudi delavnica pop poezije z legendarno Elzo Budau, svojo poezijo pa bodo brali Laura Husar, Duška Mihelič Hočevar in Andrej Perhaj.

Predstavile se bodo še manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe ter njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

Rihard Zadravec Riki
Rihard Zadravec Riki
Osebni arhiv

Festival uživa tako lokalno kot tudi širšo podporo, na seji odbora ga je podprlo celo predsedstvo Akademije znanosti in umetnosti (SAZU).

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 27, 4. 7. 2019