Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Fantje, ki vas ne bodo čakali

Sonja Javornik, 09.02.2020 20:00:12

Fantovska zasedba Soulution se je prvič zbrala na Obali pred tremi leti, po nekaj ovinkih, zamenjavah članov in stranpoteh pa se zdi, da je zasedba končno trdna in fokusirana, tako da bomo o skupini, ki navdušuje z avtorsko skladbo Naj ne čakam te, še veliko slišali.

Delite na:
Fantje, ki vas ne bodo čakali
Spot se začne na obali ... soulution

Pred tremi leti so se v prvi zasedbi združili Luka Cvetičanin, Arni L. Cindrič, Patrik Mrak in Alen Štibilj, vsi Primorci (Piran, Lucija, Ankaran). Pogosto so imeli vaje (s pomočjo pevke Marine Martensson), občasno so tudi kje nastopali, vendar je bend skoraj razpadel, ko ga je zapustil Alen, ki se je odločil, da se posveti drugim poslom. Takrat so se tudi preostali fantje osredotočili bolj na svoje kariere. Luka Cvetičanin je dobil ponudbo za igro v muzikalu Briljantina, kjer je spoznal Matevža Derendo. Skupaj sta nastopala in Luka je Matevžu predstavil idejo Soulutiona in pred dobrim letom je Matevž v skupini zapolnil praznino po Alenovem odhodu in zasedba je spet začela delovati s polno paro.

12.jpg
Zadnje kadre so posneli v gledališču Tartini.
soulution

Sodelovanje z Nacetom Jordanom, avdioproducentom, ki je v skupini videl potencial in se ji odločil pomagati, je bila vsekakor prelomna točka. Alen je ustvaril glasbeno podlago za pesem Naj ne čakam te, člani zasedbe pa so napisali besedilo in melodijo.

11.jpg
-
soulution

Pesem so želeli predstaviti tudi v videoobliki, zato so se povezali s produkcijsko ekipo Somnium A.v.d. mladih videoustvarjalcev, med katerimi so kar štirje študenti Inštituta in akademije za multimedije: Klemen Smolar (barvna korekcija in grade) in Miha Belcijan (direktor fotografije, kamera), Urh Mlakar (asistent režije) in scenarist in režiser Matej Simčič. »Želel sem predstaviti vsakega člana skupine posebej in pokazati, da ko združijo moči, nastane Soulution. Videospot smo posneli na Obali, saj so tam doma vsi, razen Matevža Derende, zadnja scena pa je posneta v gledališču Tartini,« nam je zaupal Matej.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 3. 16.1.2019