900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Evakuirajte plesišče

C. R., Vklop, 19.03.2018 19:01:36

Radio Salomon odpira vrsto praznovanj 25-letnice z najbolj prodajano nemško pevko tega tisočletja.

Delite na:
Evakuirajte plesišče
Ob tem žlahtnem jubileju bosta Dean On The Mike in Dr. Silvano DJ 24. marca v Cvetličarni postregla s klasikami programa DeeJay Time. Radio Salomon

Radio Salomon že četrt stoletja ponuja samosvoj program, ki stoji na predstavljanju nove glasbe in trendov za urbane poslušalce. Ob tem žlahtnem jubileju bosta Dean On The Mike in Dr. Silvano DJ 24. marca v Cvetličarni postregla s klasikami programa DeeJay Time, v aranžmaju agencije Collegium Mondial Travel pa bo na zabavo priletela še Natalie Horler, pevka skupine Cascada.

Pevko je Radio Salomon slovenskemu občinstvu predstavil, še preden je osvojila svet z uspešnicami, kot so Miracle, Evacuate the Dancefloor, Everytime We Touch in Because The Night. Gospodično smo gledali na Evroviziji v Malmoju (Glorious), kot žirantko v šovu Nemčija išče zvezdo, razgalila se je za moško revijo z zajčjimi ušesi, posnela himno za zadnje SP v hokeju, z didžejema in producentoma Yanoujem in Manianom pa bodo tudi letos izdali nekaj nove glasbe ter nadgradili statistiko 30 milijonov prodanih albumov in še pol toliko singlov.

Pred kratkim smo klepetali z vašimi kolegi Groove Coverage, ki se jim je odprl azijski trg, evforijo na Kitajskem pa primerjajo z evropsko plesno norijo 90. let. Vam je hitro uspel preboj v Anglijo in ZDA, a ste gotovo obiskali tudi kakšno bolj eksotično državo.
Zanimivo, da ste omenili Azijo, ker smo tudi mi kar precej nastopali tam; ja, te izkušnje sodijo med bolj eksotične. Že kmalu po preboju, v začetku tisočletja, smo obiskali Japonsko, in to je bilo res enkratno doživetje. Ta dežela in kultura sta res nekaj povsem svojega, kjerkoli smo se pojavili pa so nas pričakale množice navdušenih oboževalcev. Enkratno bi bilo to še kdaj ponoviti.

»V glasbi in življenju lahko s svojimi odločitvami in dejanji usmerjaš le omejeno število dejavnikov, o vsem drugem pa odloča sreča!«

Ena vaših uspešnic je Evacuate the Dancefloor oziroma evakuirajte plesišče. Se je kdaj zgodilo, da so vas morali reševati iz kluba pred preveč razgretim občinstvom?
Ne, hvala bogu se nam ni nikoli zgodilo kaj tako stresnega. Nič ne zavidam mladim fantovskim skupinam, ki so veliko bolj na udaru evforičnih oboževalk in jih lahko včasih pred njimi rešijo le veliki mišičnjaki. Ko enkrat »vržejo oko nanje«, mlade punce jemljejo položaj oboževalk fantov, ki so stari približno toliko kot one, zelo resno. (smeh)

Nastopili boste na prvi v vrsti zabav ob 25-letnici Radia Salomon in ekipe DeeJay Time. Kaj iz tega obdobja se vas je glasbeno najbolj dotaknilo?
Težko bi posebej poudarila skladbe, ki bi imele res velik vpliv na moje življenje in kariero, so pa name s svojo glasbo, nastopi in medijskim pojavljanjem vsekakor zelo vplivali izvajalci, kot so Michael Jackson, Whitney Houston in Mariah Carey. Te tri sem veliko poslušala in gledala ter se zgledovala po njih.

Ste ena najuspešnejših pevk plesne glasbe svoje generacije in še vedno snemate novo glasbo. Pa je ostal še kakšen velik neuresničen cilj, ki bi ga radi dosegli?
Niti ne. Vem, da se to sliši »pocukrano«, ampak vedno sem bila zelo vesela, in še vedno sem, da se lahko ukvarjam s petjem in da nam je uspelo doseči vse, kar smo. Ne bi kaj veliko spreminjala, počutim se izpolnjeno. Zelo sem hvaležna za čudovito kariero in življenje, ki ga lahko živim, in upam, da bom lahko to počela še dolgo ter da mi bo ob tem služilo zdravje. Kmalu bomo sicer izdali novo skladbo; turneja se pri našem delu tako ali tako nikoli ne konča.

Kaj ste se v tem času naučili o ljubezni, življenju in glasbi?
Da ne moreš vplivati na vse. S svojimi odločitvami in dejanji lahko usmerjaš le omejeno število dejavnikov, o vsem drugem pa odloča sreča!

Cascada1.jpg
Natalie Horler, pevka skupine Cascada
Cascada

Ob Dietru Bohlenu (Modern Talking, Blue System, C. C. Catch) ste bili sodnica v odmevnem TV-šovu DSDS. Mi smo tik pred novo oddajo Nova zvezda Slovenije in novimi avdicijami za Slovenija ima talent. Kaj priporočate tekmovalcem?
Izberite pesem, ki vam in vašemu glasu zelo ustreza, še bolj kot to pa je pomembno, da znate res dobro peti. Pripravite si vsaj še eno pesem, za vsak primer, če bo žirija hotela slišati še kaj drugega. Potem pa poskrbite za nastop: oblecite se tako, da boste naredili dober vtis in izstopili iz povprečja, poudarite svoje dobre strani in skrijte pomanjkljivosti. Ne bodite nesramni ali arogantni, predvsem pa v tej izkušnji čim bolj uživajte.

Preberite tudi: Kviz Kdo bi vedel spet na sporedu. Kliknite TUKAJ!