900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Enrique Iglesias: sramežljiv kralj latino popa

M. I., Vklop, 18.05.2018 19:01:52

Mlajši sin razvpitega Julia Iglesiasa je želel, da mu uspe brez slavnega priimka.

Delite na:
Enrique Iglesias: sramežljiv kralj latino popa
Revija Vklop

Enrique Iglesias. O enem največjih – če ne največjem – latino pop zvezdnikov smo izbrskali nekaj zanimivosti, ki jih mogoče še niste vedeli.

  • Šole ni nikoli pretirano maral; študij poslovnih ved v Miamiju je na klin obesil po dobrem letu guljenja šolskih klopi in se raje osredotočil na glasbeno kariero. Prvi album je posnel v mrzlem Montréalu.

    enrique 1.png
    Družinski portret iz osemdesetih: Enrique (desno spodaj) z očetom Juliem, mamo Isabel in bratom Juliem Jr. Očetu je več let zameril ločitev od mame.
    Revija Vklop

  • Nedolžnost je izgubil »dokaj pozno«, pri 17 letih, ko je končeval srednjo šolo. Menda je bil v mladih letih tako sramežljiv, da ga punce niso niti opazile.
  • Obožuje filme; kot najstnik je bil zaljubljen v Meryl Streep, njegov najljubši igralec je poleg Meryl še Anthony Hopkins, najljubši film pa prva dogodivščina slavnega arheologa Indiane Jonesa – Lov za izgubljenim zakladom.
  • Glasbena kariera mu je pisana na kožo (predvsem se ima najprej za avtorja in šele nato za pevca), z njo pa se namerava ukvarjati tudi, ko bo prestar za skakanje po odru. »Ko se bom umaknil z odrov, se bom ukvarjal z glasbeno produkcijo,« trdi.

    enrique.png
    Z rusko tenisačico Ano Kurnikovo sta lani decembra povila dvojčka: sina Nicholasa in hčerko Lucy. Družina živi v 26 milijonov vredni vili v Miamiju.
    Revija Vklop

  • Z igralsko kariero se je spogledoval le občasno: v manjši vlogi se je pojavil že v kultnem Desperadu (1995) Roberta Rodrigueza, opaznejšo stransko vlogo pa je odigral v nadaljevanju Bilo je nekoč v Mehiki (2003), v katerem je družbo delal Antoniu Banderasu, Johnnyju Deppu in Salmi Hayek. Gostoval je tudi v dveh epizodah serije Dva moža in pol.
  • Očitno se je tudi en sam letnik poslovne fakultete poznal na njegovi poslovni žilici: ob lastni liniji dišav je bil obraz linije moških parfumov Tommyja Hilfigerja, promotor prigrizkov Doritos, luksuznega ruma Atlantico Rum, pijače Pepsi (v razvpitem gladiatorskem spotu, v katerem se v areni ob zvokih We Will Rock You spopadejo Britney Spears, Beyoncé in Pink, je igral cesarja), menda pa ima v načrtu še lastno linijo »posebno majhnih kondomov«.

    enrique 34.png
    Dijak zadnjega letnika gimnazije. Študij ekonomije je pustil po letu dni, ves svoj čas pa namenil glasbi.
    Revija Vklop

  • Še nekaj neuporabnih, a zabavnih zanimivosti: njegov otroški junak je bil Superman, nikoli ne nosi ure, najraje je bos, njegova najljubša hrana je kubanska ali ameriška, burger in krompirček, v žepu pa nima nikoli več kot 20 dolarjev.
  • Slavno lepotno piko na obrazu (rojstno znamenje) si je odstranil, ko so ga zdravniki prestrašili, da lahko z leti postane rakasta. V javnosti so dolga leta krožile govorice, da z znamenjem ni bil rojen, temveč je šlo za modni dodatek, kar ni bilo res.
  • V klub YouTube milijarderjev – to je tistih, ki so na YouTubu zabeležili več kot milijardo klikov – se je uvrstil s kar tremi skladbami: Bailando, El Perdón in Subeme La Radio. Kljub paleti uspešnic za največji še vedno veljata (že skoraj) zimzelena Bailamos in balada Hero, ki ju izvaja na vsakem koncertu.

    enrique 3.png
    26 milijonov vredna vila družine Iglesias v Miamiju ima šest spalnic, pet kopalnic, teniško igrišče in bazen.
    Revija Vklop

  • Njegova brat in sestra sta Julio José Iglesias Preysler (45) in María Isabel Iglesias Preysler (46). Starejši brat je prav tako pevec, ki si je pred desetletjem in pol spremenil ime v Julio Iglesias Jr., María pa je novinarka, ki jo v špansko govorečem svetu poznajo kot Chábeli Iglesias.
  • Leta 2014 je na trg poslal linijo dišav z imenom Adrenaline by Enrique. Ženske dišave nosijo ime Deeply Yours (Popolnoma tvoj), moške pa Adrenaline Night (Adrenalinska noč). Ne vemo, koliko upravičujejo svoje ime, vemo pa, da Enrique ne mara kolonjske vodice – raje ima naravni vonj kože.
  • Predlani je nastopil na Šrilanki. Na koncertu v Kolombu je občinstvo za mnoge predstavnike konservativne oblasti pokazalo preveč navdušenja in gole kože (na oder je priletelo precej nedrčkov). Predsednik Maithripala Sirisena je izjavil, da bi bilo treba v prihodnje tovrstne koncerte prepovedati, in dodal, da si promotor koncerta zasluži bičanje z repom strupenega skata (gre za starodavno šrilanško kaznovanje nepridipravov).
  • »Ljudje so presenečeni, kako visok sem,« je pred leti na tiskovni konferenci v Zagrebu odgovoril na vprašanje, kaj ljudi najbolj preseneti, ko ga spoznajo. Ja, Enrique je visok 185 centimetrov in nosi čevlje številka 43.
  • Dedka dr. Julia Iglesiasa je leta 1981 ugrabila baskovska teroristična organizacija ETA. Julio, ki je po ločitvi staršev z bratom živel v Španiji, se je preselil k očetu v Miami. Med petim in šestim letom je z mamo leto dni živel v Beogradu.

    enrique 333.png
    Lani je na koncertu v Zagrebu praznoval 42. rojstni dan, v družbi tisoč Slovenk. Baje se pred vsakim nastopom rad skrije in opazuje, kako ljudje prihajajo v dvorano.
    Revija Vklop

  • Ena od stvari, ki jih najbolj sovraži, je, da ga predstavljajo kot »sina Julia Iglesiasa«. Menda se vsakič diskretno umakne, ko se to zgodi. Z ženskarskim očetom sta imela dolgo »napet« odnos; danes sta dobra prijatelja, v začetku kariere pa ni želel, da mu slavni priimek odpira vrata. Prve posnetke je na založbe pošiljal pod imenom Enrique Martínez in se pretvarjal, da prihaja iz Kolumbije. Prvo ploščo je vseeno posnel pod pravim imenom.
  • Če se sprašujete, kje bo končal plišasti medvedek, ki ga boste zalučali na oder – v bolnišnicah za otroke. Vse plišaste igrače, s katerimi ga oboževalke »bombardirajo« na koncertih, končajo v posebni škatli, ki jo njegov pomočnik skrbno hrani na turneji in nato preda bolnišnicam.
  • Po koncertih rad »zažura« v nočnih klubih in ne mara zgodnjega vstajanja. 
  • Bil je prvi glasbenih z Zahoda, ki je po več kot treh desetletjih nastopil v Siriji. Koncert v Damasku si je leta 2008 ogledalo več kot deset tisoč obiskovalcev. Dobri dve leti pozneje se je tam začela uničujoča vojna.
  • Svoj prvi album je posvetil varuški Elviri, ki je prevzela materinsko vlogo po ločitvi staršev in mu je posodila denar, da je posnel prve demo posnetke. Elvira je bila več let njegova zaupnica in edina oseba, ki je vedela, da je že v zgodnjih najstniških letih sanjal o glasbeni karieri.
  • Prvih enajst let profesionalne kariere je bil njegov menedžer Fernán Martínez, ki je Enriqueja spoznal v otroških letih; Martínez je bil dolga leta publicist in predstavnik za tisk njegovega očeta Julia.
  • Will Smith je eden njegovih najboljših prijateljev. Hollywoodski zvezdnik je naključno obiskal Enriquejev koncert v Latinski Ameriki in bil osupel nad vreščečim odzivom občinstva. Enriqueja je poklical po telefonu in se dogovoril za kosilo. Predlagal je, da v komediji Wild Wild West uporabijo njegovo skladbo; pesem Bailamos je tako obkrožila svet in mladega Iglesiasa proslavila med angleško govorečim poslušalstvom.

    Preberite tudi: Kanye odpustil menedžerja - sledi predsedniška nominacija? Kliknite TUKAJ!