Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil brez njih manj plesen

L. P., revija Vklop, 17.03.2018 15:00:45

Plesne čeveljce si je nadelo novih dvanajst znanih Slovencev, voditeljski par pa ostaja: ponovno nas zabavata Tara Zupančič in Peter Poles.

Delite na:
Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil brez njih manj plesen
Peter in Tara se odlično ujameta kot sovoditelja POP TV

Letvica je po uspešni prvi sezoni postavljena visoko, vendar Tara in Peter pravita, da je tudi ekipi v interesu, da so vedno boljši. »Poleg tega imamo vedno kak zgled, na podlagi katerega lahko delujemo: Američani imajo denimo že 25 sezon tega šova, mi pa komaj drugo. In v vsaki izmed teh petindvajsetih sezon je kak detajl, po katerem se lahko zgledujemo in tako napredujemo. Tako kot pri oddaji Slovenija ima talent: ne vem, ali so gledalci to opazili, a po drugi sezoni recimo sploh nismo več uporabljali 'offov', vse se je delalo prek zgodb iz čakalnice,« razlaga Peter in dodaja: »Predvsem se bomo imeli fino. Zadali si bomo cilj, za katerega bomo presodili, da ga lahko dosežemo – če ne, bodo pač potrebni popravki, a na koncu nam bo že uspelo. Veliko je odvisno tudi od dnevne forme vseh nas, poleg naju tudi sodnikov in tekmovalcev. Vendar pa se mi zdi, da znamo že tako dobro narediti stvari v predpripravi, da je potem na samem dnevu snemanja veliko lažje.« Tara dodaja: »V prvi sezoni se morda več ukvarjaš s kakimi malenkostmi, ki jih zdaj, ko smo uigrani, ni več. A ko določene stvari ponotranjiš, se pojavijo nove, od tebe pa se potem pričakuje, da od sebe daš več. To je pravzaprav normalen proces.«

Tekmovalce čaka garanje

Medtem ko se bodo gledalci pred domačimi televizorji predvsem zabavali, so pred tekmovalci trije meseci trdega dela. »Lani je bilo res lepo videti, kako so napredovali, kako so se prepustili plesu in koliko časa so žrtvovali za oddajo, a hkrati se jim je veliko tudi povrnilo. Ples te res razgali, posebej če gre za tako dolgotrajen proces. Na posamezen nastop se pripravljajo tudi po osem do deset ur na dan,« razlaga Peter. S Taro njihove treninge in izzive spremljata skozi ves teden, najbolj obremenjena pa sta ob koncih tedna. »V četrtek in petek načrtujemo in sestavljamo oddajo glede na dogodke tekočega tedna, nedelja pa je seveda ključna, takrat sva v studiu ves dan.« Peter kot prekaljeni televizijski maček sicer pravi, da je takega tempa že navajen. »Veliko bolj fizično naporen je bil Vid in Pero šov. Šov Zvezde plešejo mi ta hip bolj leži tudi zaradi tega, ker ni toliko fokusa na voditeljih, ampak sva zgolj podporna stebra celote, dodajava vsak svoj kamenček v širšo sliko. Poskrbiva recimo, da se tekmovalci malo bolj sprostijo v sicer napetih situacijah in podobno.«

Dobro se ujameta

Tara in Peter sta že od začetka uigran voditeljski par. »Dobro se razumeva tudi s človeškega vidika, tako da sestavljanje tekstov in podobno poteka povsem spontano. Najine reakcije v oddaji so takšne, kot bi v realnosti reagirala na določene stvari, ni kakega pretvarjanja. Se je bilo pa na začetku vseeno treba navaditi drug na drugega, na medij, kamere, da je vse teklo, kot je moralo, a sva to speljala precej organsko.« Peter Taro opiše kot sproščenega človeka, ki ve, kaj počne, in je kljub temu, da s formatom daljše televizijske oddaje še nima izkušenj, kot voditeljica zelo suverena. Tari pa se po drugi strani zdi, da je Peter tisti »ta sproščeni«, sama pa včasih malo komplicira in želi imeti vse reči pod nadzorom. »Peter me takrat pomiri, češ saj bo, ne se tako sekirat! (smeh) Jaz pa: daj no, dajva, ponoviva še enkrat! Ampak saj to je normalno, ženske smo bolj nagnjene k perfekcionizmu. Ne vem pa, kakšna bom čez dvajset let, morda bom takrat tudi sama za odtenek bolj nonšalantna.« »No, jaz se še dobro spomnim prve sezone, ko ti med oddajo ni delala slušalka, pa nisi zganjala nobene panike,« vskoči Peter. »Oba veva, da bova situacijo poskušala rešiti, kolikor se da, če ne bo šlo, pa pač ne bo šlo. Tudi spodrsljaj je lahko simpatičen, če se nanj pravilno odzoveš. Sicer pa pri nas ni kakih usodnih posledic, če gre kaj narobe.« Tara se strinja: »Nihče ne bo umrl, če pozabiva tekst, to je zabava. Sicer pa, ko smo že pri tem – tudi če nikogar od nas ne bi bilo v studiu, se ne bi zgodilo nič slabega. Svet obstaja tudi brez nas.« Peter se zopet vmeša: »O, pa bi bilo! Svet bi res obstajal tudi brez nas – ampak mogoče ne bi bil tako plesen! (smeh)«

Kateri je Tarin in Petrov najljubši ples?

Tara: »Ne plešem posebno rada nobenega žanra, ker nobenega ne obvladam, edino, kar sem se učila, je salsa, tako da bi si na ritme salse najbrž upala malo pomigati. (smeh) Kot gledalki pa se mi zdi lep vsak žanr posebej. Preden sem prišla v oddajo, sem si mislila, da so mi bolj všeč latinskoameriški plesi, zaradi glasbe in energije, a so tudi standardni plesi lahko zelo čarobni in pravljični.«

Peter: »Po neki senzibilnosti mi je zelo všeč rumba, pa tudi salsa mi je blizu, a ne v tisti svoji ekstremni formi, ko se z njo pretirava. Sicer pa so mi všeč predvsem plesi, v katerih lahko začutiš človeka: ko vidiš, da mu to res odgovarja in da se je v plesu res našel. Plesov v paru že dolgo nisem plesal, ga bolj 'fristajlam' in se mi zdi, da je kar v redu. (smeh) Med plesom ne uporabljam specifičnih korakov, za katere bi točno vedel, iz katerega plesa so, ampak združim vse po malem in se ravnam po občutku.«

Petrovih okroglih štirideset

Voditelj je malo pred začetkom druge sezone oddaje obhajal pomembno prelomnico, praznoval je namreč 40. rojstni dan. Vendar se staranja ne boji in zato je tudi vstop v štirideseta sprejel popolnoma sproščeno: »Nikoli nimam občutka, kako star sem že, ampak se mi predvsem zdi, da me je življenje ves čas lepo peljalo naprej. Marsikaj sem se naučil, spoznaval nove ljudi, pridobil pa tudi dragocene izkušnje. Zadovoljen sem tudi z odločitvami, ki sem jih v življenju do zdaj sprejemal.«

Kdo pleše s kom?

Znani Slovenci in profesionalni plesalci se bodo po odru vrteli v naslednjih kombinacijah:

- Pevec v narodnozabavnem ansamblu Poskočni muzikanti Dejan Krajnc se bo po plesnem parketu vrtel s profesionalno plesalko Jagodo Batagelj, ki je prvakinja vsem znanega prvenstva v Blackpoolu, prav tako je zmagala v svetovnem pokalu in ima naziv evropske prvakinje.

- Glasbenik Gašper Rifelj bo zaplesal z Majo Geršak, izkušeno plesalko in diplomirano športno pedagoginjo.

- Igralko Gorko Berden bo pravilne plesne drže učil Andrej Rebula, trener plesa in koreograf v plesni šoli Rebula.

- Najstarejša plesalka, ki odre osvaja skupaj s Primorskimi fanti, Ivica Vergan, se bo zavrtela z Matejem Krajcerjem, ki je svetovni prvak in prvak Blackpoola v latinskoameriških plesih.

- Radijka in voditeljica Natalija Bratkovič bo trenirala z najmlajšim plesalcem Arnejem Ivkovičem, ki je trener v plesni šoli Salsero, med drugim pa tudi prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016.

- Nekdanja plezalka Natalija Gros bo zaplesala z lanskim finalistom Miho Peratom. Miha že 20 let kot vaditelj, učitelj in trener predaja svoje bogato znanje vsem, željnim plesa.

- Nekdanja mis, pevka in blogerka Rebeka Dremelj bo plesne korake pilila s plesalcem Tomažem Šterom, ki je plesni učitelj v Gibalnem inštitutu Vija Vaja.

- Igralec Rok Kunaver se bo plesnih gibov učil z lansko finalistko Martino Plohl, ki je večkratna državna prvakinja v Sloveniji in Ukrajini ter se lahko pohvali s petim mestom v Blackpoolu, tretjim mestom na evropskem pokalu in prvim mestom na pokalu EU.

- Športna novinarka in voditeljica Sanja Modrić bo plesala z Miho Vodičarjem, ki velja za enega najuspešnejših slovenskih plesalcev. Je dvakratni svetovni prvak, evropski prvak, zmagovalec svetovnega pokala in večkratni slovenski državni prvak, učitelj v plesni šoli Bolero v Ljubljani in plesni šoli Salsero v Mariboru.

- Komedijant Sašo Stare bo zaplesal z lansko zmagovalko Tadejo Pavlič, ki je bila državna podprvakinja v kar desetih plesih.

- Voditelj Uroš Bitenc bo plesal z Valeriyo Musino. Valeriya je državna prvakinja, južnoevropska prvakinja v kategoriji do 21 let v latinskoameriških plesih, osvojila pa je tudi peto mesto na južnoevropskem prvenstvu pri članih.

- Pevec Werner se bo vrtel z Gordano Grandošek Whiddon, ki velja za eno najbolj priznanih profesionalnih plesalk in koreografinj na svetu. Tuji ji niso niti glasbeno-plesni odri, saj je med drugim nastopila ob boku legendarne skupine Backstreet Boys.


Preberite tudi: Zmigajmo se! Kliknite TUKAJ!