Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Domišljavo srce

M.Š., Vklop, 21.05.2019 20:00:00

Turška nadaljevanka Hercai podira rekorde gledanosti. V glavnih vlogah igrata Ebru Şahin in Akın Akınözü.

Delite na:
Domišljavo srce
Hercai, Ebru Sahin, Akin Akinözü ATV, promo

Prelepa Ebru Şahin (Burcu iz Istanbulske neveste) in očarljiv Akin Akinözü sta med petimi najbolj priljubljenimi televizijskimi pari v Turčiji, in to zaradi nadaljevanke, ki mnoge – predvsem zato, ker jo snemajo v slovitem Mardinu – spominja na Silo.

hercai-2.jpg
Navidez pravljična poroka med Reyyan in Miranom
promo

Milijoni gledalcev ob Bosporju najbolj nestrpno pričakujejo vsak petek, ko je na sporedu televizije ATV nadaljevanka Hercai (Domišljavo srce, Viola), ki jo snemajo znotraj majhne produkcijske hiše Mia Yapim, od katere nihče ni pričakoval večjega uspeha. Glavna igralca nista »prvokategornika«, čeprav je bilo sprva tako načrtovano.

Po pisanju turških tabloidov sta bila namreč za glavna igralca predvidena Caglar Ertugrul (Pohlepna gospa Fazilet) in Neslihan Atagül (Moja boš), ki pa naj bi sodelovanje zaradi prenizkega honorarja (približno pet tisoč evrov na epizodo) zavrnila.

hercai-4.jpg
Miran reši Reyyan iz deroče reke.
promo

Vlogo Reyyan Şadoglu je tako dobila simpatična 25-letna Ebru Şahin, slovenskim gledalcem znana po vlogi Burcu iz Istanbulske neveste. Primernega kandidata za glavnega junaka Mirana Aslanbeya so iskali dlje, nazadnje pa je vlogo dobil manj znan igralec Akın Akınözü. Preostalo igralsko zasedbo sestavljajo bolj znani turški igralci: Ayda Aksel, Serhat Tutumluer, Gülçin Santircioglu, Ahmet Tansu Taşanlar, Serdar Özer in drugi.

sila-2.jpg
Prizor uz turške nadaljevanke Sila
promo

Že ob predvajanju prve epizode pred dvema mesecema so gledalci hitro poiskali vzporednice s slovito nadaljevanko Sila (ki smo jo lahko pri nas prav tako spremljali): tudi to nadaljevanko snemajo v slikovitem mestecu Mardin, na jugovzhodu Turčije, ki je znano po artukidski arhitekturi starega dela mesta in strateški legi na skalnatem hribu, ki se strmo dviga nad okoliško ravnico, sama zgodba pa, podobno kot pri Sili, črpa iz tradicionalnih turških običajev.

mardin.jpeg
Turško mesto Mardin
promo

Prav zaradi slednjih so se prebivalci Mardina pritožili produkcijski hiši in celo televiziji ATV, da nadaljevanka meče slabo luč na njihov kraj, kjer sploh ne živijo nazadnjaško, ampak popolnoma moderno življenje. Po mnenju njihovih predstavnikov naj bi bili ti običaji stvar preteklosti in resnično »slaba promocija« za njihovo mesto. Njihove pritožbe niso obrodile sadov, prav nasprotno, to je nadaljevanko še dodatno proslavilo. Uradni kanal serije na YouTubu, kjer so naložene epizode, je v slabem mesecu dobil več kot milijon uporabnikov. Prav tako je na YouTubu mogoče najti prevedene epizode, med drugim v srbskohrvaški jezik. V petek bo na sporedu 9. epizoda.

hercai-5.jpg
Dekle izobčijo iz lastne družine.
promo

O čem govori nadaljevanka? Reyyan Şadoglu je naslednica mogočne družine Şadoglu. Oče Hazar in stric Cihan sta sicer spoštovana člana klana, vendar je resnični vodja Reyyanin ded Nasuh, ki dekle v resnici prezira, saj ni njegova biološka vnukinja. Dekle kljub temu živi srečno življenje z ljubečima staršema in sanja o princu na belem konju. Naključno srečanje z Miranom Aslanbeyem ji popolnoma spremeni življenje. Ta na presenečenje vseh Reyyan zelo hitro zaprosi za roko. Po obredu preživita romantično noč v dvoje, naslednje jutro pa se za Reyyan začne pravi pekel. Dekle je bilo namreč zvabljeno v past: Miran je član družine Aslanbey, ki vse življenje hrepeni po maščevanju družini Şadoglu. Miran je odraščal ob misli, da je Reyyanin oče Hazar odgovoren za okrutno smrt njegovih staršev v njegovi mladosti, zato vre od maščevanja, vendar se v Reyyan nepričakovano zaljubi …

Objavljeno v reviji Vklop št. 19, 9. 5. 2019.