Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Vunjak: Hvaležen, da lahko nadaljuje očetovo zapuščino

Alesh Maatko, 30.07.2020 09:00:48

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Dejan Vunjak: Hvaležen, da lahko nadaljuje očetovo zapuščino
Če je le mogoče in če mu dopušča čas, jo rad mahne v hribe. Osebni album

Samostojna glasbena pot Dejana Vunjaka se je nekako začela na povabilo Jožeta Potrebuješa v novoletni televizijski oddaji Na zdravje, ko je v spomin in čast očetu Brendiju zapel v duetu z Domnom Kumrom pesem Ona sanja Pariz.

Gledalci in poslušalci oddaje niso mogli verjeti, da Dejan s svojo pojavo, nastopom ter glasom tako spominja na očeta. Dejanov in Domnov nastop je bil ravno zaradi tega nastopa na različnih spletnih portalih največkrat klikan oziroma gledan v prvih nekaj mesecih po novem letu 2012, tako da se je tega večera začela Dejanova samostojna glasbena pot, s katero še danes spoštljivo neguje in ohranja očetovo avtorsko ter glasbeno zapuščino.

Če naprej začneva z vašo najnovejšo skladbo Ni je lepše, kot si ti ... Kdaj ste bili nazadnje tako močno zaljubljeni, da ste rekli, da je ni lepše izbranke daleč naokrog?

Poved »Ni je lepše, kot si ti« bi lahko (tako da se vsak z njo poistoveti) povezoval z občutkom, ki ga imamo verjetno vsi, ko spoznamo svojo simpatijo ali nekoga, v katerega se zaljubimo in ko so tukaj metuljčki. Takšnih je bilo kar nekaj v mojih letih, nekaj tistih neuslišanih in nekaj uslišanih. Pri slednjih so bili najlepši občutki. Kdaj točno in koliko časa nazaj se mi je to zgodilo nazadnje, pa se iskreno ne spomnim. 

Kaj pa prve ljubezni, se je spomnite, ko že govoriva o ljubezni?

Se. Bilo je na morju, v Punatu, ko sem bil star okoli trinajst let. Poletna ljubezen. (smeh) Trajalo je cele počitnice in končalo se je, ko sem se odpravil nazaj v Ljubljano. Naslednje leto pa sva se malo čudno, sramežljivo gledala ...

Kaj pa skladba? Ob predstavitvi ste dejali, da je ženski najlepši dodatek nasmeh in iskrica v očeh. Komu vsemu je namenjena ta skladba in kako je nastala?

Ta skladba je namenjena vsem dekletom, saj je vsaka za svojega dragega, ali pa če ga še nima, za svojega osvajalca najlepša. Prav tako pa je namenjena vsem moškim, da bomo od zdaj naprej lahko to dekletom prepevali, in ne samo govorili. Tako bomo, upam, imeli več šans. (smeh) Drugače pa sta osnovna ideja in melodija nastali pri mojem svaku Anžetu Zavrlu, nato pa sva ustvarila še preostali del skupaj, v sodelovanju z Igorjem Pirkovičem. Vsi smo želeli pomiriti dekleta, ki se dandanes še posebej obremenjujejo s svojo zunanjostjo, saj so družbena omrežja naravnana predvsem na zunanjo podobo in jim morda kakšna malenkost, s katero niso vizualno na sebi najbolj zadovoljne, še posebej pokvari dan. Mi, moški, pa tega sploh ne opazimo, ampak nam je bolj pomembno, da so one takšne, kot so, in nič drugačne (zunanja in notranja podoba), saj so za nas najlepše ... Naj kot zanimivost še povem, da se je ta ideja porodila, ko sem bil v družbi deklet, in kar naenkrat so se med seboj začele pogovarjati, kaj bi kakšna spremenila kaj na sebi. Meni pa so bile vse super. (smeh) 

Glede na to, da je besedilo pesmi še kako resnično, ste morda kdaj kaj podobnega, kar prepevate v skladbi, doživeli tudi sami?

Opažam, da se zaradi družbenih omrežij res vse več poudarka da na zunanjo lepoto, saj z njimi pridobivamo tako imenovane všečke, za katere smo prepričani, da smo, če jih imamo veliko, srečni. Vedno več se na ta račun (dekleta in fantje) v družbi pogovarjamo o svojem izgledu in kako bi kaj spremenili na sebi. Mislim, da se vsak najde v stavku: »Jutri pa res začnem hujšati.« Tako se je tudi zgodilo nekega večera pri meni doma, ko sem gostil svoje prijatelje in prijateljice. Dekleta so se začele pogovarjati, kaj vse jih moti na njih in kaj bi spremenile. Prva bi si rada malo popravila bunkico, ki jo ima na nosu, druga bi rada imela malo bolj goste lase, spet tretja bi rada imela ožja stegna ... Jaz pa sem ves čas razmišljal, da tega sploh ne opazim in da so meni vse zelo všeč. Tako sem začel razmišljati, zakaj ne bi z ekipo naredili pesmi, ki bi opevala današnjo problematiko. Naj povem, da sem izredno srečen in vesel, ko pride kakšno dekle do mene in mi reče, da ji je pesem noro všeč in da se tudi sama malenkost najde v njej. 
Kaj Dejan sicer rad počne, kako preživlja čas korone in kaj načrtuje, pa preberite v današnji novi izdaji

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★