hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dan mladosti ali Shawn spet proti vrhu

C. R., Vklop, 16.06.2018 20:01:53

Shawn Mendes, 19-letni kanadski pop pevec, je pretekli petek izdal samonaslovljeno tretjo ploščo, ki je komercialno pot začela na samem vrhu uradnih ameriških prodajnih lestvic, podobno pa te dni osvaja lestvice na stari celini.

Delite na:
Dan mladosti ali Shawn spet proti vrhu
Revija Vklop

Na vrh se je povzpela že njegova debitantska plošča Handwritten leta 2014 (zaradi katere je postal član skupine petih izbrancev, ki jim je uspel debi na prvem mestu Billboardove lestvice pred 18. rojstnim dnevom), dve leti pozneje je enak uspeh zabeležil naslednik Illuminate, podobna usoda, če sodimo po prvem tednu, pa čaka tudi tretji studijski podvig, izdan v ekskluzivnem sodelovanju s predvajalno platformo Pandora. 

»Razmišljal sem, kako si želim, da album zveni. Glavna zamisel je bila rock. Da bi bil občutek, kot da gre za ploščo Kings of Leon. A že naslednji dan sem se zbudil z željo, da bi prevladoval R&B. Potem me je začelo skrbeti, da bom z nestalnostjo in izleti uničil ploščo. Vendar sem ugotovil, da se nima smisla obremenjevati z zvrstmi, poslušalcem je vseeno zanje. Če je pesem dobra, je dobra, in to je to.«

V intervjuju ob izidu plošče je mladi pevec povedal še, da se je tokrat prvič v življenju pri nastajanju plošče spoprijemal s tesnobo in pritiski, ki so jih nad njim vršili drugi, pa tudi sam – zaradi visokih pričakovanj. To je vidno tudi v besedilu naslovnega singla In My Blood, kjer poje »spet gledam svoj telefon/anksiozen/strah me je samote, sovražim to/poskušam najti način, da se skuliram/ne morem dihati«. S pomočjo prijateljev in družine je premagal težavne dni, pravi, in se v drugem deli nastajanja plošče začel zabavati. Kmalu se odpravlja na turnejo, najprej po ZDA.

Preberite tudi: Goran Dragić zaljubljen do ušes. Kliknite TUKAJ!