Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Damjan Murko ob 12. obletnici poroke: To ni bila predstava za javnost!

Teja Pelko, 03.05.2020 16:13:06

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Damjan Murko ob 12. obletnici poroke: To ni bila predstava za javnost!
Damjan in Maja na poročni dan leta 2008 Bojan Mihalič

Tisto sončno soboto, 3. maja leta 2008, je slovenska javnost govorila samo o eni stvari: o poroki Damjana Murka in njegove Maje. Ni bilo medija, ki ne bi poročal o tem dogodku leta. Kljub številnim dvomljivcem sta zakonca dokazala, da ne gre za potegavščino, ampak za pravo ljubezen. Ob 12. obletnici poroke sta privolila v prvi skupni intervju in pokazala, da sta edinstven tandem.

Za vama je 12 let zakona. Kako se spominjata vsega pompa okoli vajine poroke leta 2008?
Damjan: Joj, to so res lepi spomini, saj je bil to za naju najlepši dan, ko sva pred bogom in ljudmi dokazala, da sva si usojena in da naju nikoli ne bo nič več razdružilo.
Maja: Sama bi marsikaj spremenila. Nerada se izpostavljam in priznam, da me je vsa ta medijska pozornost tudi na poroki motila. Ob tem pa se seveda zavedam, da je moj mož javna oseba in da sem s tem to postala tudi sama. Ni pomembno, kaj so pisali o tem dogodku, pomembno je, kar sem takrat čutila v srcu.

Vsi se še danes spomnimo vajinega glamuroznega prihoda z limuzino pred Stolno cerkev v Mariboru. Vi, Damjan, v črni eleganci, vi, Maja, v veličastni rožnati obleki s kar šest metrov dolgo vlečko … Damjan, ste vi poskrbeli za vse te stvari?
Damjan: Za nekatere sem, saj gre za dogodek, ki naj bi se zgodil enkrat v življenju. Želel sem, da je moja žena na ta najin dan kot princeska, in očitno mi je uspelo. To ni bila predstava za javnost, čeprav so vsi poročali o tem. To je bil najin dan in želela sva si, da bi bil res samo najin. Žal nama to zaradi mojega dela ni čisto uspelo.
Maja: Lepo priznaj, da si kar malo razmišljal o tem, kako bova videti, in naredil točen scenarij, kako bo potekla vsa ceremonija. Damjan ničesar ne prepušča naključju, je velik estet in profesionalec na vseh področjih. Zato zdaj tudi organizira poroke, saj to res obvlada in ja, 12 let je že od prve, ki jo je organiziral. (smeh)

Kdo pri vaju doma nosi hlače?
Maja: O, to pa jaz!
Damjan: Ne, ne, to je naloga moškega, da je gospodar, da zna udariti po mizi in postaviti stvari na njihovo mesto. Je pa res, da gre v zakonu za večne kompromise in ne za obsojanje drug drugega, saj vsi delamo napake in smo vsi zmotljivi.

Damjan in Maja Murko 3
Zakonca s sinom Tiarjem
Tibor Golob

V zakonu se vama je rodil sin Tiar. Kdo je tisti, ki mu postavlja pravila in vzgojne vzorce?
Damjan: Vsak ima drugačen pristop. Oba pa se seveda trudiva, da bi sin zrasel v poštenega in delavnega človeka. Z vrednotami in spoštovanjem sebe in soljudi.
Maja: Zdaj se postavljajo temelji in veva, da je najtežja in najzahtevnejša naloga v življenju biti starš. Srčno upam, da nama bo uspelo to, kar sva si zadala, da bo sin ponosen na naju, kot sva midva nanj.

Kako pa se spopadata z ljubosumjem?
Damjan: Jaz nisem ljubosumen, sem bolj zaščitniški. Takoj označim svoj teritorij in ga branim kot lev. Ne dovolim, da mi kdorkoli skače v zelje. V zvezi tega ni in tega na noben način ne dovolim. Glede tega imam svoja načela in se jih tudi držim.
Maja: Jaz imam dvojno skrb. Damjanu namreč pišejo in ga na nastopih oblegajo ženske in moški. (smeh) Ampak na srečo se Damjan zaveda, kje je njegovo mesto in ne zaklepam vrat srca, ker se vedno vrne v zavetje najinega doma in v najin objem.

Vsako leto na veliko praznujeta obletnico poroke. Kako bo s tem letos?
Damjan: Žal bo letos zaradi razmer precej drugače. Nameravala sva odpotovati, da bi bil to res samo najin dan in spomin na potrditev najine ljubezni, a na žalost iz tega ne bo nič.
Maja: To pa ne spremeni dejstva, da se boš zame lepo potrudil, četudi doma. (smeh) Damjan je poln presenečenj in zagotovo bo tudi letos poskrbel za nekaj posebnega.

Imata kdaj občutek, da svoje življenje živita v javnosti? Vama je težko, ker mediji spremljajo vsak vajin korak?
Damjan: Nimam tega občutka, vsaj zadnjih nekaj let ne. Zasebnost sva znala postaviti za ograjo najinega doma. Seveda nama ne uspe vedno, ker sem javna oseba. Vendar se trudiva, že zato, da zaščitiva najinega sedem let starega sina. On živi svoje življenje, ki z mojim delom nima nobene zveze.
Maja: Ne obremenjujem se več z ničimer, kar kdo reče. Sem predvsem mati in žena, ki želi svojemu soprogu stati ob strani in ga podpirati pri njegovem delu in izražanju v medijih. Sama si želim miru in normalnega življenja, ki ga s svojo družino – kljub moževemu delu – imam.

Hvala za prvi skupni intervju. Je bilo hudo?
Maja: Ne, ne, prav fino mi je, da sem tudi jaz lahko enkrat spregovorila o svojih občutkih. Hvala vam za to izkušnjo.
Damjan: Upam samo, da me ne bo spet zasenčila. (smeh) Sicer pa hvala tudi moji ženi, da se je po vseh teh letih odločila, da skupaj izpeljeva intervju, kajti to je bil zanjo krst.

Damjan in Maja Murko 2
Damjan in Maja sta dokaz za to, da lahko ljubezen premaga vse ovire.
Tibor Golob

★★★ REVIJA NOVA ★★★