Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Bon Jovi spet na vrhu

C. R., Vklop, 20.03.2018 20:01:51

Skupina Bon Jovi te dni začenja ameriško turnejo, kar je »krivo« za njihovo ponovno uvrstitev na vrh kar dveh Billboardovih lestvic, čeprav so zadnjo ploščo This House Is Not for Sale izdali že leta 2016.

Delite na:
Bon Jovi spet na vrhu
Revija Vklop

Skupina pod vodstvom Jona Bon Jovija je drugič po izdaji omenjene plošče zasedla vrh lestvice Artist 100, ki celostno meri ključne dejavnike konzumacije glasbe (prodaja, spletno predvajanje, družbena omrežja) in priljubljenost glasbenikov, hkrati pa vrh uradne ameriške lestvice plošč. Po meritvah Nielsen Musica je bilo namreč v enem tednu »konzumiranih« 120 tisoč izvodov plošče, kar je posledica unovčevanja kuponov, ki so jih kupci koncertnih vstopnic prejeli ob nakupu, uporabili pa šele zdaj. Na vrhu lestvice Artist 100 je bila zaradi iste plošče in enake »paketne ponudbe« skupina tudi konec novembra 2016. Pri razvrščanju sicer upoštevajo samo izkoriščene kupone, ne vseh podeljenih; velik delež kupcev vstopnic plošče nikoli ne naloži.

This House Is Not for Sale je tretja plošča, ki se je ponovno uvrstila na lestvico najbolje prodajanih plošč neposredno na prvo mesto. Po prezgodnji smrti Princea se je tam leta 2016 znašla kompilacija njegovih največjih uspešnic The Very Best of Prince, to pa je uspelo tudi Chrisu Stapletonu (te dni na naši lestvici v duetu z Justinom Timberlakom) leta 2015, ko je bil veliki zmagovalec na podelitvi country nagrad.

Skupina Bon Jovi bo med glasbeniki, ki jih bodo 14. aprila počastili z uvrstitvijo v Rock and Roll Hall of Fame; čast jim bo izrekel radijski voditelj Howard Stern. Rockerjem iz New Jerseyja bodo v Clevelandu družbo delali Dire Straits, The Moody Blues, The Cars, Nina Simone in Sister Rosetta Tharpe.

Preberite tudi: Pevka in igralka Barbra Streisand klonirala psico. Kliknite TUKAJ!