nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde

STA, 14.08.2019 18:00:00

Po 44 letih od nastanka veličastna skladba britanske skupine Queen Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde. Glasbeni video si je namreč na YouTubu prislužil naziv najstarejšega videa za skladbo, ustvarjeno pred letom 1990, ki je dosegel milijardo ogledov, piše britanski BBC.

Delite na:
Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde
Freddie Mercury Arhiv uredništva

Med sodobnimi skladbami je mejnik milijarde ogledov leta 2012 prvič uspelo preseči Psyjevemu videu Gangnam Style. Danes skladba beleži 3,3 milijarde ogledov, Psyja pa je precej za sabo pustil Despacito Luisa Fonsija s 6,3 milijarde ogledov, ki je tako najbolj gledan video vseh časov na YouTubu.

BBC navaja, da se v takšni konkurenci Bohemian Rhapsody z milijardo ogledov ne uvršča niti na lestvico 100 najbolj gledanih videov prek priljubljenega spletnega kanala. A kot dodaja, uspeh skladbe ni zanemarljiv. Doslej je milijardo ogledov med pesmimi iz glasbene zakladnice 20. stoletja dosegel le še video za November Rain skupine Guns N' Roses iz leta 1991.

Priljubljenost Bohemian Rhapsody je ponovno narasla ob lanskem uspehu istoimenske filmske biografije Freddieja Mercuryja v režiji Bryana Singerja. Člana skupine Queen, Brian May in Roger Taylor, sta uspeh skladbe na YouTubu proslavila z objavo tehnično izboljšane različice videa, ki je bil premierno prikazan v BBC-jevi oddaji One's Top Of The Pops leta 1975.

queen bohemian rapsody.jpeg
Freddie Mercury
Arhiv uredništva

May je ob 40-obletnici nastanka pesmi leta 2015 povedal, da ji še vedno rad prisluhne: »Če jo predvajajo na radiu, si jo dam na glas. A ob tem ne igram namišljene kitare. Za to sem prestar.«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 31., 1. 8. 2019