Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde

STA, 14.08.2019 18:00:00

Po 44 letih od nastanka veličastna skladba britanske skupine Queen Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde. Glasbeni video si je namreč na YouTubu prislužil naziv najstarejšega videa za skladbo, ustvarjeno pred letom 1990, ki je dosegel milijardo ogledov, piše britanski BBC.

Delite na:
Bohemian Rhapsody še vedno podira rekorde
Freddie Mercury Arhiv uredništva

Med sodobnimi skladbami je mejnik milijarde ogledov leta 2012 prvič uspelo preseči Psyjevemu videu Gangnam Style. Danes skladba beleži 3,3 milijarde ogledov, Psyja pa je precej za sabo pustil Despacito Luisa Fonsija s 6,3 milijarde ogledov, ki je tako najbolj gledan video vseh časov na YouTubu.

BBC navaja, da se v takšni konkurenci Bohemian Rhapsody z milijardo ogledov ne uvršča niti na lestvico 100 najbolj gledanih videov prek priljubljenega spletnega kanala. A kot dodaja, uspeh skladbe ni zanemarljiv. Doslej je milijardo ogledov med pesmimi iz glasbene zakladnice 20. stoletja dosegel le še video za November Rain skupine Guns N' Roses iz leta 1991.

Priljubljenost Bohemian Rhapsody je ponovno narasla ob lanskem uspehu istoimenske filmske biografije Freddieja Mercuryja v režiji Bryana Singerja. Člana skupine Queen, Brian May in Roger Taylor, sta uspeh skladbe na YouTubu proslavila z objavo tehnično izboljšane različice videa, ki je bil premierno prikazan v BBC-jevi oddaji One's Top Of The Pops leta 1975.

queen bohemian rapsody.jpeg
Britanska skupina Queen
Arhiv uredništva

May je ob 40-obletnici nastanka pesmi leta 2015 povedal, da ji še vedno rad prisluhne: »Če jo predvajajo na radiu, si jo dam na glas. A ob tem ne igram namišljene kitare. Za to sem prestar.«

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 31., 1. 8. 2019