Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Besedila piše le za prijatelje

T.P., 14.11.2018 13:00:00

Srbski glasbenik Momčilo Bajagić - Bajaga se lahko pohvali z nadvse uspešno kariero, ki traja že skoraj 40 let.

Delite na:
Besedila piše le za prijatelje
Momčilo Bajagić – Bajaga Marko Vavpotič / M24.si

V tem času je ustvaril številne uspešnice, kot so Ruski voz, Zažmuri, Plavi safir, Muzika na struju, Dobro jutro džezeri, Berlin, Limene trube, 220 u voltima, Tamara, Sa druge strane jastuka in 442 do Beograda. Pisanje pesmi mu gre tako dobro od rok, da to počne tudi za druge; zaradi pomanjkanja časa sicer piše le za zelo dobre prijatelje, med katere sodi tudi Saša Lošić - Loša. Devet novih pesmi je letos spomladi uvrstil na svoj že 12. studijski album, ki ga je poimenoval U sali lom. O njem, rockerskih razvratnih zabavah do jutranjih ur in njegovem očetu smo se pogovarjali ob njegovem nedavnem obisku Ljubljane.

Koliko časa je nastajal novi album?

Album je nastajal od oktobra lani do maja letos. Še pred tem je bilo nekaj priprav. Prejšnji album smo posneli pred šestimi leti, tako da je bilo vmes dovolj časa za ustvarjanje pesmi. Lepo nam je šlo. Če je dober album, se običajno z lahkoto snema. Jaz mislim, da gre res za enega naših boljših albumov, kar je težko, glede na to, da je to že naš 12. studijski album. Običajno brez težav naredite prvega, drugega in tretjega, potem pa ni več tako preprosto. Imeli smo boljše in slabše od tega, a ta je zagotovo med boljšimi.

Kako to, da ste se v tem digitaliziranem svetu in ob ogromnem upadu prodaje fizičnih nosilcev zvoka sploh odločili za izdajo albuma v takšni obliki? Nekateri vaši kolegi so že sklenili, da bodo izdajali samo še single ...

To je moj 12. studijski album, šest sem jih delal še z Ribljo čorbo, tako da bi lahko bil tudi moj 18. Na to sem navajen. Ne bi znal delati zgolj singlov. Singel je neka lažja pot, linija manjšega napora. Vseeno je lepo imeti album.

Momčilo Bajagić – Bajaga
Momčilo Bajagić – Bajaga
Marko Vavpotič / M24.si



Besedila pišete tudi za druge izvajalce. Nedavno vas je za besedilo prosil Loša. Vam je lažje pisati za druge ali zase?

Enako je. Morda je za druge malo težje, ker je večja odgovornost. Samemu sebi namreč ne morem zameriti, drugi pa mi lahko. Sicer pa meni v osnovi ni težko pisati, jaz to rad počnem. A tega ne delam pogosto – ne zmorem več od tega, kar že počnem. To delam samo za prijatelje, takšne, kot je na primer Loša.

Celoten članek najdete v novi številki revijeVklop!

Vkloplahko prelistate tudi na spletu.