Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Vsi boji Angeline Jolie

T. T., Vklop, 30.06.2018 19:01:15

Angelina Jolie vestno opravlja vlogo posebne odposlanke ZN. Nazadnje je obiskala od vojne razdejani Mosul.

Delite na:
Vsi boji Angeline Jolie
Angelina ne počiva: obiskuje krizna žarišča, snema nadaljevanje Zlohotnice in se z nekdanjim možem prereka glede skrbništva nad otroki. Revija Vklop

17 let že sodeluje z Združenimi narodi, a od vojne razdejani kraji in pogled na ljudi, ki so bili zaradi vojnega nasilja prisiljeni zapustiti svoje domove, se je še vedno močno dotaknejo. Prav tako kot iraško zgodovinsko mesto Mosul, ki ga je obiskala le dan po tem, ko je mesto stresla zadnja v vrsti bombnih eksplozij, zaradi katerih so mesto in pomembni zgodovinski objekti, kot je znamenita mošeja al-Nuri, v ruševinah.

»Primanjkuje jim finančnih sredstev, nimajo zdravil za svoje otroke, mnogi med njimi nimajo niti tekoče vode, pod ruševinami imajo še vedno svojce, ki jih ne morejo pokopati,« je vidno pretreseno ugotavljala 43-letna igralka, ki je obiskala tudi tamkajšnje begunsko taborišče, v katerem živi 33 tisoč sirskih prebežnikov. To je bil njen že peti obisk Iraka, odkar je postala posebna odposlanka Visokega komisarja Združenih narodov za begunce.

Angelina pa tudi doma nima miru. Z nekdanjim možem Bradom Pittom (54) se nista mogla zediniti glede skrbništva za njunih šest otrok, ker da se Angie ne trudi dovolj, da bi otroci pogosteje videli svojega očeta. Temu je pritrdilo tudi losangeleško sodišče, ki je zapisalo, da bi očetova odsotnost škodljivo vplivala na najstnike Maddoxa (slednji se lahko zaradi starosti (16 let) že sam odloča, s kom se bo družil), Paxa in Zaharo ter mlajše otroke Shiloh, Knoxa in Vivienne. Ker so prepričani, da so otroci z očetom varni, so odredili natančen urnik preživljanja skupnega časa med poletnimi počitnicami (ob prisotnosti psihologov), sodišče pa je Angie naročilo tudi, da nekdanjemu možu sporoči številke mobilnih telefonov njunih mladoletnih otrok, da bi jim lahko pisal sporočila – ki jih sama ne sme brati. Če navodil, da morajo otroci preživeti čim več časa z očetom, ne bo upoštevala, ji grozi izguba skrbništva, še navajajo viri.

Naslednje zaslišanje bo nekdaj najbolj priljubljen hollywoodski par imel 13. avgusta.

Preberite tudi: Primož Peterka ima novo. Kliknite TUKAJ!