Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Andraž Zupančič o F1

Sonja Javornik, 17.08.2019 08:00:00

Formula je zanimiv šport z nepredvidljivimi rezultati. Andraž Zupančič že drugo leto z Dušanom Lukičem komentira prenose formule 1 na TV3. Komentatorja smo povprašali, kako je zadovoljen s prvo polovico sezone.

Delite na:
Andraž Zupančič o F1
formula 1 tv3

Kakšna se vam zdi ta sezona? Je morda že malo dolgočasno, ker zmaguje Mercedes?

Sploh ne! Nekaj zadnjih dirk je bilo izjemno zanimivih, kar pomeni, da Mercedes le ni tako vsemogočen. Presenetil me je padec forme Ferrarija od začetka sezone, a ravno na zadnji dirki v Nemčiji je Sebastian Vettel pokazal, da še ni pozabil, kako se dobro dirka. Priti v takih pogojih z 20. na drugo mesto je hvalevreden rezultat. Medtem pa so pri Mercedesu po seriji odličnih dirk trčili na trda tla in dokazali, da so tudi tam le ljudje ter da tudi Lewis Hamilton in Valtteri Bottas delata napake. Charles Leclerc je tehtnico na zadnjih nekaj dirkah počasi začel obračati sebi v prid, odstop na mokri stezi Hockenheima pa mu bo malce načel samozavest.

voditelji 15.jpg
Andraž Zupančič
tv3

A konec koncev so take napake del dirkaškega »odraščanja«. Zadnje tri dirke so pokazale, da je lahko formula 1 zelo zanimiv šport s popolnoma nepredvidljivimi razpleti, zato Mercedes pred dirko ne more računati na nič dokončnega. Do zdaj so bili večinoma nerodnejši njihovi tekmeci, v Nemčiji pa so si na jubilejni dirki vse skupaj zakuhali sami.

Kako je z vozniki? So eni res toliko boljši od drugih?

Verstappen dokazuje, da je letos naredil velik korak naprej, saj skoraj ne dela napak, če pa jo že naredi, jo zna dobro nadoknaditi. To je prvi pogoj za dobrega dirkača. Mislim, da sta prihodnost formule 1 ravno on in Leclerc, poznata se še iz otroških dni, tako da sta prava »večna« tekmeca prihodnosti. Najbolj »superioren« ostaja Hamilton, ki pa je prav tako krvav pod kožo, kar daje formuli 1 dodaten zagon. Pri preostalih ekipah in dirkačih je forma v slogu toplo-hladno, eno dirko je McLaren spredaj, potem spet Renault, od nekod se pojavi še Alfa. Ricciardo pri Renaultu počasi postavlja stvari na svoje mesto, čeprav je dirkalnik daleč od tega, da bi bil konkurenčen, zato spravlja v obup Hülkenberga. Haas pa je zabredel v velike težave, ne le na stezi. To je prav tako del formule 1, nič novega, to se je dogajalo že prej.

Kako sodelujeta s sokomentatorjem Dušanom Lukičem in preostalimi komentatorji drugih kategorij na TV3?

Zdaj sva se že »ulaufala«, seveda pa je odvisno, kakšna je dirka. Zdaj že veva, kaj in kako se pripraviti na dirko in zadeve dobro privesti do konca. Z drugimi komentatorji pa nimam veliko stika, kar je po svoje škoda, a je žal tako, da imamo vsi še druge službene obveznosti in imamo včasih povsem drugačen urnik.

Kakšna pa je komunikacija in sodelovanje s Katarino Jurkovič, ki vodi studijsko oddajo?

Stvari so že utečene, vsak ve, kaj mora storiti, oddaje so zato vedno boljše. Ko bo Katarina povsem »padla« v F1, bo še bolj zanimivo, saj čedalje bolje pozna celotno zadevo, tako da bodo tudi naši pogovori pred kamero boljši. Moram omeniti še tehnično ekipo, ki skrbi za oddaje, ki je prav tako čedalje bolj utečena.

Boste še kaj dodajali ali bo formula v prihodnje kot doslej?

Za zdaj ostajamo pri tem formatu, a kot sem že nekajkrat rekel, nikoli ne reci nikoli. Nekaj dirk na sezono bi lahko z Dušanom komentirala na terenu, saj je potem stik s celotnim dogajanjem boljši in pristnejši. Zdaj pa delamo s tem, kar imamo, in že to ni malo, lahko mi verjamete. Glede na vse pripravimo odlične oddaje in prenašamo dirke, večje in bogatejše TV-postaje delajo z veliko več ljudmi. Upam, da se bo stvar razvila tudi na tem področju.  

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 31, 1. 8. 2019