hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Adrenalinska pustolovščina

Karmen Klinc, 24.09.2019 08:00:00

Poletni in zgodnje-jesenski meseci so idealni za obisk adrenalinskih parkov. V Sloveniji smo jih našli kar nekaj.

Delite na:
Adrenalinska pustolovščina
Bovec zipline-dolinka.si

Poletje je čas dogodivščin in pustolovščin, če si le dovolite! Si drznete po svojih žilah pognati adrenalin in preizkusiti svojo telesno vzdržljivost, meje poguma in spretnost? Če je vaš odgovor da, potem so adrenalinski parki kot nalašč nekaj, k čemur se boste gotovo vračali, ko boste enkrat preizkusili to nenavadno, a hkrati čudovito izkušnjo. Lahko izbirate med številnimi možnostmi: morda vas pritegne plezanje po drevesih, adrenalinsko letenje z žico, skakanje po velikih trampolinih ali guganje na orjaški gugalnici. Vse to in še več vam ponujajo adrenalinski parki po Sloveniji.

enjoymentmonster-pohorcek5.jpg
Mariborsko pohorje
enjoymentmonster

Adrenalinski park Pohorje, Maribor

Zelo primeren je tudi za tiste, ki se morda prvič odpravljate v adrenalinski park. Sem lahko pripeljete tako svojega partnerja kot starše in otroke. Ne le da vam bo park prinesel novo izkušnjo, temveč je tudi odličen za timsko delo. Ponuja vam poletno sankališče, bike park, minijet, višinski poligon, paintball in še marsikaj. Zagotovo boste v njem našli za vsakogar nekaj.

enjoymentminijet1.jpg
Mariborsko pohorje
enjoymentminije

0009460.jpg
Zipline Bovec
zipline-dolinka.si

Zip-line v Bovcu

Ste si kdaj želeli leteti? Potem je to prava priložnost za vas, kajti v Bovcu si lahko privoščite kar 2,4 kilometra dolg spust na 200 metrih višine, pri čemer lahko dosežete tudi do 60 kilometrov na uro. Pred očmi se vam bo odprl pogled na dolino Zgornjega Posočja in občudovali boste lahko čudovito okolico. Ko boste enkrat doživeli tako pustolovščino, jo boste brez dvoma hoteli ponoviti. Za spust pa poleg želje ni potrebno nobeno znanje.

soča.jpg
Tolmin Soča
Dreamstime

Adrenalinski park Tolmin

Značilnost tega adrenalinskega parka, imenovanega Maya, je, da je postavljen v naravnem okolju, in to kar na drevesih. Ponuja vam kar devet različnih ovir: jungle bridge, Jakobovo lestev, steber poguma, adrenalinsko žičnico, most iz vrvi, gugalnico, hojo po jekleni vrvi … Udeležite se lahko tudi različnih adrenalinskih vodnih športov, kot sta kajak in raftanje. Tukaj imate enkratno priložnost, da lahko to doživetje kombinirate tudi z vodnimi športi, denimo raftanjem, kajakom in mini raftanjem. Najbolje pri vsem pa je, da se lahko poleti osvežite tudi s plavanjem v Soči ali Tolminki.

Pustolovska parka Bled in Postojna

Pustolovska parka sta prav posebej namenjena družinskim obiskom, saj ponujata zabavo za vso družino z otroki, starejšimi od štirih let. Parka ponujata predvsem prostor, namenjen igri, gibanju in doživetjem v naravi.

dreamstime_xxl_86157102.jpg
Pogled s Krvavca
Dreamstime

 Adrenalinski park Ljubelj

To je prvi adrenalinski park v Sloveniji. Zaradi čudovite okolice je to izredno privlačen adrenalinski park, a ima kljub temu nekaj omejitev in pogojev. Udeležijo se ga namreč lahko le osebe, višje od 1,5 metra. Če želijo v njem sodelovati otroci, mlajši od 12 let, jih morajo ves čas spremljati starši. V parku je poligon z ovirami, ki jih lahko premagujete sami ali v skupini, skozi park pa vas bodo vodili tudi za to usposobljeni inštruktorji.

dreamstime_xxl_151233657.jpg
Zipline
Dreamstime

Adrenalinski park Peter Klepec, Sela pri Osilnici

Še en čudovit adrenalinski park, ki ga sestavljajo stolp, na katerega se povzpnete po posebnih jeklenih stopnicah, hexsagon, plezalna stena, stena za spuščanje, spust po jeklenih vrveh, skok v prazno, orjaška gugalnica, poligon za razne timbildinge in druge zabavne programe. Za vstop v park pa morate biti visoki vsaj 150 cm in psihofizično zdravi.

0001118.jpg
Zipline Bovec
zipline-dolinka.si

Adrenalinski park Bohinj, pri Hostlu pod Voglom

Ta park se lahko pohvali s poligonom na višini od 8 do 14 metrov, sestavljajo pa ga različne naloge, ki se jih seveda lahko lotite skupinsko ali individualno. Manjkala ne bo niti orjaška gugalnica. Park je sicer namenjen odraslim osebam, zato otroci, mlajši od 11 let, žal nimajo vstopa, poleg tega morate biti višji od 150 cm.

Poletni park na Krvavcu

Resda Krvavec pozimi velja za eno najbolj priljubljenih točk v Sloveniji, a v poletnem času ne ponuja nič manj doživetij. Če radi kolesarite, je to odlična točka za vas, saj ima veliko poti z različnimi vzponi in spusti, ki zadovoljijo vsak okus, tudi tiste malo bolj zahtevne. Prav tako je idealen kraj za družinski izlet, saj si boste na Krvavcu lahko privoščili krajši ali daljši sprehod v osrčju narave, kjer si boste oči spočili na travnatih planjavah, po katerih se pasejo krave in rastejo čudovite cvetlice. V parku lahko najdete tudi plezalni pustolovski park, plezalni stolp, trampolin, gorske skiroje, spust s tubo in še in še.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 8, 12. 8. 2019