pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

Marjana Vovk, 20.10.2019 14:00:00

Veliko zvezdnikov se razglaša za ljubitelje živali, večina jih ima tudi kakšnega domačega ljubljenčka (ali cel ranč živali), nekateri pa so celo lastniki kakšnih bolj eksotičnih živali. Eni zato, ker so jim všeč in si jih pač lahko privoščijo, drugi pa do njih res čutijo posebno ljubezen in zanje tudi sami pridno skrbijo.

Delite na:
Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki
Tori Spelling Profimedia

Tori Spelling - svilena kokoš
Družina igralke Tori Spelling ima na svojem domu kar lepo število živali, med njimi pse, koze, pritlikave prašičke, kokoši, hrčke, kuščarja ... Tori je še posebej pri srcu svilnata kokoš (ali svilenka) Coco, ki spi v njeni postelji, jo spremlja na prireditve, Tori pa zanjo tudi oblikuje in šiva oblekice.

alley.jpg
Kirstie Alley
Profimedia

Kristie Alley - lemurji 
Igralka je nora na živali, med njenimi domačimi ljubljenčki je tudi 14 lemurjev. V te zanimive živali se je zaljubila, ko je bila na Madagaskarju. »Zato sem se aktivno vključila v ohranitev teh živali in v ohranitev deževnega gozda, kjer živijo. So čudovite živali in naravnost zaljubljena sem vanje!« Na njenem posestvu imajo njeni lemurji orjaške kletke, dva lastna skrbnika in jedo le ekološko hrano, menda na leto samo za njihovo vzdrževanje porabi okoli 50 tisoč dolarjev.

dali.jpg
Dali
Profimedia

Salvador Dali - ozelot 
Skok v preteklost: znameniti slikar Salvador Dali je imel oko za eksotične hišne ljubljenčke, v šestdesetih ga je povsod spremljal ozelot Babou. Velika divja mačka z dragoceno ovratnico in pripeta na kovinsko vrvico je z njim hodila celo v restavracije in klube.

clooney.jpg
George Clooney
dok. uredništva

George Clooney - vietnamski prašič 
Kar 18 let je igralcu Georgeu Clooneyju, takrat še zagrizenemu samcu, družbo delal 135-kilogramski vietnamski prašič Max. »Moje najdaljše razmerje do zdaj,« se rad pošali nekdaj najbolj seksi moški na Zemlji. Pujska je kupil svoji takratni punci, igralki Kelly Preston, ki pa ga je kmalu nato pustila (in se poročila z Johnom Travolto) in mu pustila Maxa. George in prašič sta bila velika prijatelja, menda sta celo spala skupaj v postelji, ko je Max leta 2006 poginil, je bil igralec zelo prizadet.

justin.jpg
Justin Bieber
Profimedia

Justin Bieber - kapucinka
Ljubljenec najstnic si je pred leti za domačega ljubljenčka omislil opico kapucinko. Pevec je Mallyja ves čas vozil s sabo, a ljubezen ni trajala prav dolgo: po nekaj mesecih so mu ga v Nemčiji zaplenili cariniki, ker zanj ni imel potrdil o cepljenju niti dokazila o legalnem nakupu. Justin je obljubil, da se bo z dokazili vrnil po opico, a ker se to do danes še ni zgodilo, Mally zdaj prebiva v nemškem parku Serengeti.

slash.jpg
Slash
Instagram

Slash - kače 
Kitarist Slash je znan po svoji ljubezni do plazilcev, še posebej kač. Doma ima lepo zbirko kač in kuščarjev, med njimi pitone, udave, legvane, mlečne kače … Za svoje ljubljenčke ima po meri narejene terarije, ki so razporejeni po celotni vili, ima pa v svojem domovanju celo posebno sobo, spremenjeno v »džungelsko kačje domovanje«. Slash ni le ekscentrični bogataš, ki si je omislil nenavadne ljubljenčke, ampak kače res obožuje in se nanje odlično spozna - kar mu priznavajo celo šolani herpetologi. Med njegovimi najstarejšimi in najljubšimi kačami je udav Pandora, ki je nastopil tudi v videu za pesem Patience.

nicole.jpg
Nicole Kidman
Instagram

Nicole Kidman - alpake 
Avstralska igralka na svojem ranču nudi dom dvema mačkama, zajcem in ribam, goji pa tudi konje, govedo in alpake. Alpake jo strašno fascinirajo. »To so tako lepe živali. In imajo čudovite dolge trepalnice,« pravi Nicole. »In lahko jih sprehajaš na vrvici. Tudi otroci jih obožujejo.« Začelo se je s štirimi alpakami, ki sta jih pred leti kupila z možem Keithom Urbanom, zdaj pa jih je menda že znatno več. »Zaradi alpak je naš dom poseben,« trdi igralka.

hilton.jpg
Paris Hilton
Twitter

Paris Hilton - kinkaju 
Če si tako bogat, si pač lahko privoščiš domačega ljubljenčka po svojih željah. Paris Hilton se je, poleg čivav, dihurja in koze, odločila za vitorepega medveda oziroma kinkajuja (gre za mesojedega sesalca, ki živi v džunglah Srednje in Južne Amerike). Baby Luv, kot mu je ime, pa nad lastnico ni tako zelo navdušen, saj jo je pred leti ugriznil, da je morala dobiti injekcijo proti tetanusu. A Paris pravi, da ima medvedka še vedno rada, pravzaprav ima menda zdaj na svojem ranču že dva.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 40, 27.9.2019