Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ko Katarina Čas razplete zgodbo …

Marjana Vovk, Vklop, 21.07.2018 19:00:50

Katarina Čas spet ob boku velikih igralskih imen.

Delite na:
Ko Katarina Čas razplete zgodbo …
Katarina Čas, čudovita na premieri Terminala maja v Los Angelesu Profimedia

V kine prihaja kriminalni triler Terminal, v katerem imajo glavne vloge Margot Robbie, Mike Myers, Simon Pegg, Max Irons in Dexter Fletcher. Eno od stranskih, a zelo pomembno vlogo ima tudi naša Katarina Čas, ki pa o njej pravi: »Težko kaj povem, ker imam tako vlogo, da karkoli povem, preveč izdam.«

katarina čas 1.png
Katarina se v Terminalu pojavi šele proti koncu, a razplete zgodbo.
Revija Vklop

V zgodbi Terminala se prepletajo življenja fatalne natakarice (Margot Robbie) z dvojnim življenjem, dveh plačanih morilcev (Max Irons in Dexter Fletcher), neozdravljivo bolnega učitelja (Simon Pegg) in skrivnostnega hišnika (Mike Myers) – vsi so vpleteni v morilski maščevalni načrt velikega zločinca. V zadnjem delu filma se pojavi Chloe Merryweather, ki jo igra Katarina Čas.

terminal 17.png
Z Margot Robbie sta ohranili stike vse od snemanja Volka z Wall Streeta.
Revija Vklop

Skrivnostna vloga

»O svoji vlogi vam težko izdam kaj več kot to, da je zelo pomembna pri razpletu filma. Ko se pojavi Chloe, se pravzaprav vsa zgodba razplete in pojasnijo se Anniejini (Margot Robbie) motivi. Karkoli več bi vam povedala, bi izdala preveč, kar ni pošteno do vseh tistih, ki si bodo šli film ogledat v kino,« pravi Katarina, ki smo jo po telefonu ujeli le malo pred večjim snemanjem v Budimpešti (mimogrede, tam so pred dvema letoma posneli tudi Terminal). Menda bo do zgodnje jeseni tam snemala neko ameriško TV-serijo, ki bo na spored prišla prihodnje leto, kaj več pa, kot smo že vajeni, ne sme izdati. Tako kot ne tega, katero »manjšo stvar« je pred kratkim snemala v Bukarešti.

Preberite tudi: Poklon tragično preminulemu Tomažu Pandurju. Kliknite TUKAJ!

Margotin klic

Terminal pri kritikih ni požel najboljših odzivov in tudi Katarina prizna, da gre za precej poseben indie film, ki ga mnogi ne razumejo. »Film ni za vsakogar. Je precej umetniški. Meni pravzaprav deluje kot gledališka igra z močnimi dialogi, prežetimi s črnim humorjem. Film je krasno posnet, zelo stiliziran (s tem se strinjajo tudi kritiki, op. p.). Neo-noir triler. Margot Robbie je nekakšna 'femme fatale', ki ne prizanese nikomur.«

terminal 876.png
Na premieri Terminala se je Katarina družila tudi s Simonom Peggom.
Revija Vklop

Ravno Margot je najboljša stvar filma, so si edini tako gledalci kot stroka. Blesti, je za 28-letno avstralsko zvezdnico napisal eden od kritikov. Margot je vsekakor »vroče blago« Hollywooda, ki je nase opozorila prav v Scorsesejevem Volku z Wall Streeta, v katerem je ob Leonardu DiCapriu zaigrala tudi Katarina. »Štejem si v čast, da sva ohranili stik vse od snemanja tega filma,« pravi naša igralka, ki bo konec septembra praznovala 42. rojstni dan. »Predvsem pa mi je v čast, da sva ponovno delali skupaj. Prav ona je bila tista, ki me je poklicala in prosila, ali bi nastopila v njenem filmu kot Chloe, in ko te kliče Margot, rečeš JA!« Terminal je namreč prvi film, ki ga je Margot producirala; njen drugi producentski projekt je bila biografska drama Jaz, Tonya, za katerega je bila nominirana za oskarja. »Je zelo bistra, prijazna in sposobna ženska, preprosto jo obožujem,« je kolegici polaskala Katarina.

terminal 87.png
Fatalna Margot Robbie v filmu blesti.
Revija Vklop

Tudi pevka?

Katarina torej s polno paro drvi naprej v igralsko vesolje. Letos smo jo že videli v slovenskem celovečercu Vztrajanje (skupaj s pred tedni preminulo legendo Štefko Drolc), luč sveta pa naj bi do konca leta ugledala tudi Rubirosa, razkošna dominikanska serija o »resničnem Jamesu Bondu«, dominikanskem diplomatu, vohunu in ljubimcu Porfiriu Rubirosi, ki naj bi navdihnil Iana Fleminga za lik agenta 007, Katarina pa v njej igra eno od agentovih žena, Doris Duke.

terminal 3333.png
Še letos naj bi bila končana dominikanska serija Rubirosa, v kateri Katarina igra ženo agenta, ki je navdihnil lik Jamesa Bonda.
Revija Vklop

Prav tako je že posneta drama Jaz sem Frenk, novi igrani celovečerec Metoda Pevca, v katerem Katarina nastopa v vlogi pevke, kar jo je tudi zares odpeljalo v glasbene vode. Pred slabim mesecem je izšla pesem Secret Messiah poskusnega glasbenega »start-upa« z imenom K.A.T., ki je »spontano in brez velikih ciljev nastal med snemanjem omenjenega filma« in v katerem poleg Katarine, ki prepeva, sodelujeta Martin Štibernik - Mistermarsh kot avtor glasbe in Mitja Novljan kot avtor besedil. »To seveda še ne pomeni, da bo Katarina zdaj postala pevka. Gre za spontan, časovno neomejen in vsebinsko odprt glasbeni poskus, v katerem je nastalo nekaj drugačnih, recimo temu 'filmskih štiklov'. Ali se bo to v prihodnosti nadaljevalo, bo pokazal čas – pravzaprav Katarina Čas,« so ob izidu zapisali v sporočilu za javnost.

terminal 111.png
V slovenskem celovečercu Jaz sem Frenk Katarina igra pevko – in »spontano« je luč sveta ugledala pesem Secret Messiah.
Revija Vklop