Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

10 nasvetov za popolna jutra

PR, 19.02.2020 12:49:33

Vsepovsod lahko najdemo polno nasvetov za to, kako si organizirati jutra in kaj početi preden se podamo novim zmagam naproti. Dejstvo pa je, da nihče ne ve bolje od vas, kaj sestavlja popolno jutranjo rutino.

Delite na:
10 nasvetov za popolna jutra
Kava in glasba .

To je zato, ker vsakdo deluje drugače. Imamo različne biološke ritme, različne preference in smo različno produktivni. Nekdo morda rad začne svoj dan s petkilometrskim tekom, medtem ko se drug lažje prebudi z nežno jogo, spet tretji pa si misli, da sta oba nora, ko ob 10h v postelji srka svojo tretjo kavico.

Kljub vsemu pa nam včasih zmanjka idej, kako bi si lahko še začinili jutranjo rutino, da bi lažje zaplavali v nov dan. Vsekakor je treba na vsake toliko kakšno aktivnost na jutranjem meniju zamenjati, saj bomo le tako oblikovali popolno jutranjo rutino. Za inspiracijo nekaj idej za to, kaj lahko še vključite med klasične jutranje priprave, poleg umivanja zob in tuširanja seveda.

  1. Privoščite si samomasažo z masažno kroglico, tudi teniška žogica bo opravila svoje. Pri tem si lahko pomagate s tlemi ali steno, da boste laže dosegli tiste težje dostopne točke na hrbtu.
  1. Popijte kozarec vode. Še najbolje tople, saj jo bo telo bolje vsrkalo. Namreč zadnjih 6-8 ur niste v telo vnesli nobene tekočine, zato je to razlog številka ena, da jo vnesete v svojo jutranjo rutino.
  1. Stuširajte se s hladno vodo. Brez dvoma vam bo hladen tuš pognal adrenalin po telesu in vas nedvomno zbudil. Hladen tuš poveča celotni vnos kisika v telo, kar pomeni več energije čez dan.
  1. Popijte kavo. Čeprav je to eden najbolj običajnih jutranjih ritualov, pa morda preizkusite nekaj novega. Barcaffè Black'n'Easy je prava turška kava, ki je pripravljena v minuti. Vsebino vrečkestresete v skodelicoprelijete z vročovodo in uživate v aromi.
  1. Prečrtajte včerajšnji dan s koledarja. Cenite ga. Spomnite se, da je minil še en dan v vašem življenju. Ocenite, kako se počutite v zvezi s tem, in razmislite kaj bi želeli spremeniti.
  1. Zapišite 10 novih idej. Osredotočite se na določene kategorije, na primer 10 knjig, ki bi jih lahko napisal, 10 besed, katerih pomen bi rad razumel, 10 poslovnih idej. Ne filtrirajte. Samo pišite, kar vam pride na misel.
  1. Poslušajte svojo najljubšo playlisto. To bo izboljšalo vaše razpoloženje in poskrbelo, da dan začnete veseli in polni energije.
  1. Poskrbite za rastline. Ena dobra stran tega je, da bodo rastline zadovoljne, druga pa, da je skrb za zelenje sproščujoča.
  1. Pospravite posteljo. Kaj je boljše od občutka, ko se zvečer uležete v pospravljeno posteljo?
  1. Ne pozabite na okusen zajtrk, ki vam bo dal moč in vas bo nasitil vse do kosila. Predlagamo, da večer prej v posodi ali kozarcu zmešate ovsene kosmiče z mlekom in grškim jogurtom. Nato vmešate chia semena ter čez noč postavite v hladilnik, zjutraj dodate le še najljubše sadje in okusen zajtrk je pripravljen. Pa dober tek!