Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Zmagovalci UEFA Euro 2020 so Čehi… po mnenju superračunalnika

M.K., 09.06.2021 12:30:23

V petek začne UEFA Euro 2020 in s tem veliko navijanja, navdušenja in razočaranj. Superračunalnik je vse to poskušal prevideti. Mu je uspelo?

Delite na:
Zmagovalci UEFA Euro 2020 so Čehi… po mnenju superračunalnika
Čeh Tomas Kalas po porazu proti Angliji v kvalifikacijah. Profimedia

Glede na simulacijo, ki jo je odigral superračunalnik, bo zmagovalec presenetil vseh. Zmaga naj bi šla namreč v roke Čeških nogometašev, ki naj bi v finalni tekmi prihodnji mesec premagali Dance. V vznemirljivem finalu naj bi jih premagali s 3:2 in prvič kraljevali evropskemu prvenstvu. 

Znano je, da evropsko prvenstvo prinaša veliko presenečenj glede zmagovalcev in finalistov - nazadnje, ko je Grčija leta 2004 dvignila zmagovalni pokal. Tako Češka, ki je v finale prišla leta 1996 in izgubila proti Nemčiji, kot Danska, ki je leta 1992 zmagala, a je bilo to mogoče le zaradi diskvalifikacije Jugoslavije, vesta kakšen je občutek, ko od nič prideš do finala.

Anglija, ki je poleg Portugalske, Danske in Češke na seznamu polfinalistov po mnenju superračunalnika, naj bi zmagala prvo igro proti Hrvaški 5:2, nato proti Škotski 1:0, v zadnji tekmi skupine pa še proti Češki z 2:1. V osmini finala naj bi bili boljši od Francozov z rezultatom 3:1, v četrtfinalu pa premagali Poljsko s 3:2. Nato pa naj bi jih porazili Danci.

Čehi naj bi na poti do zmage porazili Španijo, Nemčijo in Portugalsko. 

uefa 2020.png
Pričenja se UEFA Euro 2020, ki je bil lansko leto zaradi pandemije prestavljen.
Promocijsko gradivo

Kako je superračunalnik prišel do teh rezultatov?

Umetna inteligenca in strojno učenje poganjata simulirano resničnost, pri tem pa se opirata na zgodovinsko bazo podatkov Sportradarja, da ustvarita ogromno različnih situacij, izidov in iger. Nogometne tekme v simulirani resničnosti odražajo obliko ekipe in običajne pogoje tekem, pri čemer se z več kot desetletnimi zgodovinskimi in statističnimi podatki ustvari neizmerno število podatkovnih točk.