Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda podeljuje zlate globuse

A. M. / STA, 28.02.2021 12:30:44

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda nocoj prireja 78. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, ki bo potekala iz New Yorka in Hollywooda.

Delite na:
Združenje tujih dopisnikov Hollywooda podeljuje zlate globuse
Zlati globusi se letos zaradi pandemije podeljujejo z zamudo, kar velja tudi za druge nagrade. zimbio

Že četrtič doslej podelitev v prenosu televizije NBC vodita komedijantki Amy Poehler in Tina Fey. Feyjeva bo podelitev vodila iz Rockefellerjevega centra v New Yorku, Amy Poehler pa iz hotela Beverly Hilton. Oboje bo sicer potekalo v živo, a naj bi občinstvo in nominiranci v pretežni meri ostali doma in nagrade sprejeli pred videopovezave.

Zlati globusi se letos zaradi pandemije podeljujejo z zamudo, kar velja tudi za druge nagrade. Nominacije so objavili 3. februarja in televizija Netflix je takrat povsem prevladovala, najbolj po zaslugi črno-belega filma o Hollywoodu Mank in televizijske serije Krona.

Med celovečernimi dramami so nominirani filmi Mank v režiji Davida Fincherja, The Father v režiji Floriana Zellerja, The Trial of the Chicago 7 režiserja Aarona Sorkina, Nomadland režiserke Chloe Zhao in Obetavna mladenka v režiji Emerald Fennell. Za favorita velja zgodba o zadnji veliki gospodarski recesiji v ZDA od leta 2007 do leta 2009 Nomadland.

globusi.jpg
Nominacije so objavili 3. februarja ...
splet

V kategoriji glasbenih filmov ali komedij pa se za zlati globus potegujejo Borat Subsequent Moviefilm v režiji Jasona Wolinerja, Hamilton režiserja Thomasa Kaila, Music, ki ga podpisuje Sia, Palm Springs Maxa Barbakowa in muzikal The Prom, ki ga podpisuje Ryan Murphy. Favorita sta nova komedija o Boratu in Hamilton.

V kategoriji najboljše televizijske drame se za zlati globus potegujejo Ratched, Krona, Lovecraft Country, Ozark in The Mandalorian.

Na podelitvi bo igralka Jane Fonda dobila nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo na področju filmske umetnosti, scenarist in producent Norman Lear pa nagrado Carol Burnett za življenjsko delo na področju televizije.