Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Zakaj je morala umreti? Zaradi oboževalcev...

M.K., 13.09.2021 13:30:47

Je bilo slovo res tako grenko, da je morala gledalcem pokvariti finale 8. sezone?

Delite na:
Zakaj je morala umreti? Zaradi oboževalcev...
Zakaj je njen lik moral umreti na koncu 8. sezone? Profimedia

NBC-jeva serija The Blacklist (Črni seznam), ki si jo lahko ogledamo tudi na Netflixu, bo v 9. sezono vstopila nekoliko drugače - brez nekdanje FBI profilerke Elizabeth “Liz” Keen (igra jo Megan Boone).

O odhodu Booneove iz priljubljene serije se je pojavljalo mnogo ugibanj, špekuliranja in govoric, saj se premisa celotne serije vrti okrog odnosa njenega lika s kriminalnim informantom Raymondom “Redom” Reddingtonom (igra ga James Spader). Njena smrt v finalu 8. sezone je sprožila številne razprave, a morda obstaja razlog, zakaj je Meganin lik moral umreti. 

black list 2.jpg
blacklist
Fox Tv

Ni bila priljubljena med gledalci

V osmih sezonah je ekipi agentov FBI, ki so delali skupaj z Reddingtonom, uspelo do neke mere ohraniti oboževalce, ki so kljub neverjetnosti dogodkov v seriji, ostali stalni in zvesti. In čeprav mnogi odkrito priznavajo, da serijo spremljajo izključno zaradi Spaderjeve enigmatične vloge, je prav tako veliko tistih, ki prezirajo lik Boonove, Liz. Njena vloga se je začela kot novopečena diplomantka Quantica, ki začenja svojo službo kot profilerka za FBI. Že prvi dan na delu se njen svet obrne na glavo, ko Spaderjev lik zahteva pogovor z njo. 

Kritike na račun lika Booneve so mnoge in so do neke mere negativno delovale na celotno zgodbo serije. Liz je enkrat tudi že uprizorila svojo smrt, da bi jo scenaristi lahko ponovno obudili - v novi preobleki in upajoč na boljši odziv oboževalcev - z novo hčerko Agnes. Ne glede na to, ali so njen lik oboževali ali sovražili, gledalci niso bili zadovoljni s to “zvijačo” piscev serije, zato se mnogi tudi ne strinjajo z njeno usodo v 9. sezoni. 

megan-boone
Megan Boone
Profimedia

Zakaj je morala umreti?

Booneova je napovedala svoj odhod iz serije tik pred začetkom predvajanja finala osme sezone in tako pokvarila eksplozivni konec, ki bi ga lahko prinesla Lizina smrt. Odkar je bila epizoda predvajana, mnogi teoretizirajo, da lik ni mrtev in da se bo Boonejeva vrnila v neki drugi vlogi. 

Če pa je v resnici mrtva, bi to lahko bilo le del večjega načrta. Nekaj sezon nazaj so se začela pojavljati drobna namigovanja na Reddingtonovo skrivnostno bolezen. Včasih so se zgodbe v celoti vrtele okoli tega, da je Red omedlel ali jemal zdravila, spet drugič so na to popolnoma pozabili. Lizina smrt bi bila tako lahko način, da bi “ozdravili” Reddingtona v 9. sezoni. “Če bi Red od Liz dobil v dar organ, ki ga potrebuje, bi ga to lahko pozdravilo,” je oboževalec zapisal na spletnem forumu. “S presaditvijo srca ali s katerim koli drugim posegom, ki ga potrebuje. Red je bil bolan, ker je zgodba potrebovala zaplet. Zdaj je mitologije konec in novi zaplet potrebuje zdravega Reda,” je zapisal drugi. 

blacklist 1.jpg
blacklist
Fox Tv

Bo serija preživela brez Liz?

Ko odide zvezda serije, se normalno sprašujemo, kaj se bo zgodilo z zgodbo in sploh celotnim projektom. Včasih je odhod enega od osrednjih likov nujen, da se serija premakne v pravo smer, in to bi lahko veljalo tudi v tem primeru. Ustvarjalec Jon Bokenkamp je več let gradil povezavo Reda in Liz, predvsem okrog odgovorov, ki jih še nismo dobili. Takoj po Booneovi je tudi on naznanil svoj odhod od serije. 

Čez nekaj več kot mesec dni (21. oktobra) se bo na NBC zgodba nadaljevala s premiero prve epizode 9. sezone. In takrat bomo verjetno dobili vse dogovore, ki jih želimo. Na Netflixu pa lahko novo sezono priljubljene serije pričakujemo najverjetneje šele septembra prihodnje leto.