Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

»V tem času se je nabralo tudi veliko anekdot.«

A.M., 26.11.2021 12:26:00

V torek, 23. novembra je bil na TV SLO 1 premierno predvajan že 1000. kviz Vem!

Delite na:
»V tem času se je nabralo tudi veliko anekdot.«
Kviz Vem!, ki ga izmenično vodita Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik, je na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV Slovenija 1. Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Kviz Vem!, ki je na sporedu od januarja 2015, je med gledalci izjemno priljubljen in je iz sezone v sezono tudi čedalje bolj gledan – od začetka predvajanja se je gledanost že več kot podvojila. Kviz je osvojil številne družine, saj vsak delovni dan poskrbi za sproščen uvod v konec dneva.

Pravljičnih sedem let

»Začetki so bili zame res težki, kar nekaj potu sem pretočil. Ampak po predvajanju prve oddaje me je klical takratni odgovorni urednik Razvedrilnega programa Mario Galunič in me zelo pohvalil, tako da sem dobil potrdilo, da je bilo vse v redu. Danes je veliko lažje, ni več strahu ali treme, je tudi bolj sproščeno in zabavno, vsaj zame. Kar težko je verjeti, da snemamo že sedem let in se bližamo tisoči oddaji. V tem času se je nabralo tudi veliko anekdot.

Ena izmed meni zabavnejših se nanaša na iskano geslo za nagrobno cvetlico ali krušno mater in je tekmovalec odgovoril cipresa (namesto mačeha). V studiu smo vsi bruhnili v smeh, prekinili smo snemanje, se vsi od srca nasmejali in nato nadaljevali, tokrat brez ciprese,« se v smehu spominja Anže Zevnik, ki je s kvizom Vem! od vsega začetka.

logo vem
logo vem
Osebni album

Množica posameznikov

Izmenjaje z Anžetom prav od začetka kviz vodi tudi Aljoša Ternovšek, ki pravi, da za uspešnostjo oddaje stoji množica posameznikov, in v zahvalo dodaja: »Rad bi se zahvalil vsem, ki že sedmo leto ustvarjamo kviz Vem. Prišli smo do 1000. oddaje! Po mojem mnenju je to res zavidanja vredna številka. Kakšen statistik bo natančneje znal povedati, koliko je bilo takšnih oddaj, imam pa občutek, da jih ni bilo ravno veliko.

Začetek je bil težak, predvsem zaradi velikega neodobravanja kritiške javnosti, ki nas je kar pošteno sesekljala. Nismo obupali. Verjetno smo res bili bolj okorni, ampak tako slabi pa verjetno res ne. Kakor koli, oddaja se je vtisnila v zavest naroda. Danes ni Slovenca, ki ne bi vedel za kviz Vem. In zato je zaslužnih veliko ljudi.

Od obeh odgovornih urednikov, Maria in Vanje, srca in duše oddaje Dajane, najine šepetalke Aleksandre, producenta Klemena, vseh, ki so v režiji pod vodstvom Lidije in Sonje, naših 'kompjuterašev', po domače 'Nase studia' pod vodstvom Radeta, scenografke Tatjane, Nade iz službe za komuniciranje, sestavljavcev vprašanj, celotnega studia z Denisom na čelu, lučkarjev, toncev, maskerk in maskerjev, garderoberk in garderoberjev, stilistk, scenskih delavcev in ne nazadnje vseh tekmovalk in tekmovalcev ter vas, spoštovane gledalke in gledalci. Tisočkrat hvala vsem skupaj in vsakemu posebej za druženje v živo ali prek ekrana. In mi še zmeraj ne odhajamo, ampak nadaljujemo.«